Piasek89 Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 Cze, Fajnie że redakcja WMASG pomyślała o takim podforum dla rekonstruktorów :) W tym temacie chiałem rozpocząc dyskusje na temat wszystkim dobrze znanych SEALs'ów. Ja osobiście chciałem się skupic na rekonstrukcji lat '90tych. W co daradzacie się wyposaŻyć ??? Osobiście zrobiłem sobie małą listę tzw. minimum: - ETLBV (woodland) - pas LC-2 - kilka ładownic M16 alice - buttpack/cargo alice - manierka US alice - łodownica medical alice - decon kit - boonie hat (woodland) - BDU (woodland) Co do butów to nie mam zielonego pojęcia :???: Co jeszce sobie sprawic ??? Quote Link to post Share on other sites
sieta Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 Może znajdziesz jakieś przydatne informacje w tych filmach z Discovery: 1. In harms way 2. The Silent Option 3. Direct Action Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 Buty to zwykłe Jungle Boots, w latach 90'tych były uzywane. Obecnie SEAL's uzywają butów Belleville i trekkingowych, bodajże. Poprawcie jeśli się mylę. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 9, 2008 Report Share Posted April 9, 2008 Używają np. butów Oakley S.I. Assault i Tactical Six. Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 W zasadzie to używają zapewne takich które są dla nich osobiście wygodne i jako tako do munduru będą pasować ;) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 Tak, ale było pytanie jakich więc jak każdy powie z jakimi się spotkał, to ktoś, kto robi reko, będzie wiedział co kupić. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 10, 2008 Report Share Posted April 10, 2008 - ETLBV (woodland) - pas LC-2 - kilka ładownic M16 alice - buttpack/cargo alice - manierka US alice - łodownica medical alice - decon kit - boonie hat (woodland) - BDU (woodland) Uno, po grzyba decon kit skoro żadnego sprzętu do ochrony przed bronią ABC nie ma? Secundo, głównie sprzęt LBT, Eagle niż issue, a do połowy lat 90. to jeszcze BHI, ABA Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Używają np. butów Oakley S.I. Assault i Tactical Six. Te butki to raczej na współczesne reko. W zasadzie to używają zapewne takich które są dla nich osobiście wygodne i jako tako do munduru będą pasować ;) Gówno prawda. Wszyscy są fajni bo mówią, że foki noszą co im się podoba. Zacznijcie od przeglądania fot co i zwróćcie uwagę co im się najbardziej podobało w danym okresie, to zobaczycie jak się pole manewru zawęża. @Piasek89: Myślę, zacząć powinieneś od znalezienia sobie foty przewodniej i pod nią się robić. Quote Link to post Share on other sites
scizophrenikz Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Gówno prawda. Wszyscy są fajni bo mówią, że foki noszą co im się podoba.Zacznijcie od przeglądania fot co i zwróćcie uwagę co im się najbardziej podobało w danym okresie, to zobaczycie jak się pole manewru zawęża. Hej man ja na SEALs'ach się nie znaju, napisałem jak mi się wydawało. Skoro w tym siedzisz to zapewne masz rację. Wiele oddziałów SF do akcji typu DA zakłada często obuwie typowo taktyczne bo po prostu takie jest wygodne i "szybkie" ;) nogi się mniej męczą, itd, ale zapewne wiesz o co chodzi. Stąd wywnioskowałem, że i SEALs takiego używają na akcjach bezpośrednich. Pzdr! Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Hej man ja na SEALs'ach się nie znaju, napisałem jak mi się wydawało.To się nie wypowiadaj na tematy, o których nie masz pojęcia. Quote Link to post Share on other sites
gromu Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Mam sprawę. Czy ktoś może mi powiedzieć czy ten chest... http://www.wgcshop.com/WGC_Shop/images/ph_...tc901_tnm_l.jpg ...to ten sam (wiadomo że kopia, nie rzucać kamieniem), jak na tym zdjęciu SEALS'ów ze Spartan 01 ... http://www.mattaxelson.com/album/afghanist...tt%20James.html Quote Link to post Share on other sites
Robson Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 To samo. Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 Tak i to dobra kopia TEGO . Quote Link to post Share on other sites
krol12 Posted April 15, 2008 Report Share Posted April 15, 2008 To "Foki" tak masowo używaja M14, czy to ściema filmowa taka? Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Ściema, normalnie to masowo używają proc. :-P Wytłumacz mi precyzyjnie co znaczy u ciebie "masowo"? Wszyscy w drużynie, w całej formacji? Quote Link to post Share on other sites
Paul Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Kurde zależy o jakim okresie mówisz. "Teraz" EBRki są spotykane bez problemu, kiedyś zwykłą czternastkę rzadko się spotykało u fok, ale to nie znaczy, że nie było. Ale masowo do M4 używają ;] Quote Link to post Share on other sites
krol12 Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Tzn. moje pytanie było odnośnie tego filmu, jak ktoś oglądał, zobaczył, że zwykłe M14 nie ebr, były często używane. Na którymś z tych filmów jest scena jak idzie patrol 6 osób i wszyscy M14. Na kolejnym filmie, patrol w zimie i wszyscy M14, stąd moje pytanie:P A co do m4 wiem;p Quote Link to post Share on other sites
Szwed_ Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Bo filmik swoje latka już ma i na filmiku używali "zwykłych" M14 teraz mają "niezwykłe" EBR. Co do "masowego" używania to pewnie powtórzę to co inni pisali już miliardy razy. "Foki" używają tego czego w danym zadaniu/misji potrzebują. A M14 ma większy zasięg skuteczny niż M4, wystarczający powód? Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted April 16, 2008 Report Share Posted April 16, 2008 Wszystkie wymienione przez was karabiny zostaną wkrotce zastąpione przez SCAR L/H. NAvy uzywa obecnie EBR w krotkiej wersji. Quote Link to post Share on other sites
gromu Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Mario, jesteś absolutnie pewien (nie żebym podważał Twoje zdanie, tylko sie pytam)?? NAvy uzywa obecnie EBR w krotkiej wersji. Ten u góry tak? http://fragcdo.files.wordpress.com/2007/10/gp-ebr-m14kit.jpg Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 ze zdjęć tak własnie wynika. http://www.athenswater.com/M1A_Scout_Squad_EBR.htm Co prawda artykuł traktuje o kolbach...ja przynjamniej na dostępnych mi zdjeciach seal widzialem ich tylko z wersjami krotkimi. Oczywiscie nie moge info potwierdzic w 100% Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 VBSS (prawdopodobnie) Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted April 17, 2008 Report Share Posted April 17, 2008 Trening z francuskimi siłami specjalnymi, jakieś wspólne strzelanie - kiedyś była cała seria fot w książce Concord. Quote Link to post Share on other sites
Piasek89 Posted April 19, 2008 Author Report Share Posted April 19, 2008 Propo tego chest riga z poprzedniej strony tematu, to chyba ten jest najlepszą kopią: Sa jakieś dowody (np. fotki) że SEALs współcześnie używają Multicam'a ??? Bo na necie znalazłem tylko fotki Rangersów latających w ciuszkach od Crye lol Quote Link to post Share on other sites
ilian Posted April 20, 2008 Report Share Posted April 20, 2008 Rangersi nie biegają i nie biegali w Multicamach. A o Sealach też nic nie słyszłałem. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts