zombie_snake Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 Przecież to starsze od węgla. Chyba ze dwa razy już w tym temacie pokazane. Quote Link to post Share on other sites
Musley Posted June 1, 2010 Report Share Posted June 1, 2010 <FAIL> :eek: Na swoją obronę powiem tylko, że ich blask jest aktualny do dziś! Quote Link to post Share on other sites
Musley Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Mam nadzieję, że tych nie było :). Ukraiński Stalker z 2010: http://sdmobile.livejournal.com/21321.html#cutid1 Mutanty wyglądają srodze! Quote Link to post Share on other sites
sisi Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Po prostu piękne... Quote Link to post Share on other sites
Musley Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Ja bym tam chyba wziął i umarł. Quote Link to post Share on other sites
Pastoreq Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Zdjęcia trzymają klimat :-o Poziom ich stylizacji jest również oszałamiający... Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Fajne foty - niezły klimat. To jakaś kurtka z kieszeniami-ładownicami na dole czy kurtka + oporządzenie? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Ja tam się może nie znam ale na moje oko to z tych zdjęć fotoszopa aż ścieka. Niemniej, wrażenie jest mega. Nie oszukujmy się jednak, gry w klimacie STALKERa wymagają nie tylko stylizacji uczestników ale też terenu. Tam jak widać możliwości były wybitne. Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 (edited) Nie oszukujmy się jednak, gry w klimacie STALKERa wymagają nie tylko stylizacji uczestników ale też terenu. Tam jak widać możliwości były wybitne. U mnie prawie pod domem można rozegrać "Stalker - zew Żarnowca". Kumpel ostatnio eksplorował "fundamenty" niedoszłej elektrowni. Podziemia częściowo zalane, jako że była zima, woda ta była zamarznięta, podobno niesamowicie przezroczysta. Do tego nocleg, a przeciągi kosmiczne. Gdzieś na forum Recon był fotki jakiegoś porzuconego ośrodka wypoczynkowego z wieżowcem, też ekstra klimat, albo porzucona cementownia. Znalazłem 2 przykłady: Propozycje na polskiego Stalkera: http://www.reconnet.pl/viewtopic.php?t=149...0b90292355442e8 http://www.tactical.pl/forum/index.php/topic,63542.0.html Edited June 12, 2010 by Bren Quote Link to post Share on other sites
WeRT Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 (edited) Gdzieś na forum Recon był fotki jakiegoś porzuconego ośrodka wypoczynkowego z wieżowcem...To był właśnie kozubnik. Jako że opuszczone.com nie działają - można sobie łatwo wygooglać ;). Nie wiem jak teraz, o ile dobrze pamiętam jest jakieś forum ASG gości z Bielsko-Białej. Trzeba by ich zapytać jak z dostępnością terenu. Pamiętam że jedna z hal za wieżowcem była przygotowana jako obiekt dla malarzy. Edited June 12, 2010 by WeRT Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Nie twierdzę że nie ma takich miejsc w Polsce ale jest ich mało. Poza tym patrząc na zdjęcia - aż tak rozległych chyba jednak nie ma. Bren - zazdroszczę "bliskości" Żarnowca :D Quote Link to post Share on other sites
WeRT Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 (edited) Miejsca by się znalazły. Problem jest jak zawsze z dostępnością. Może gdzieś na uboczu jest to wykonalne. W przypadku Kozubnika, daję sobie rękę uciąć że po dziś dzień, odbywają się tam nielegalne strzelania asg. To w którym ja miałem przyjemność uczestniczyć, odbyło się chyba w 2008 roku, z pozwoleniem od gminy. I powiem Ci, że ciężko nawet na tak dużym obiekcie, ukryć około 160+ osób. Na zdjęciach tego nie widać ale bardzo blisko nawet zrujnowanych budynków znajdują się budynki zamieszkałe przez ludzi i bynajmniej nie tylko przez okolicznych rolników. A tacy ludzie ostatnie na co mają ochotę, w niedzielne południe, to wysłuchiwać jazgotu, wrzasku, wybuchów petard i przeklinania na prawo i lewo. Prędzej czy później skorzystają z dobrodziejstwa telefonu. Zabiegi o dostęp do takiego terenu to niejednokrotnie walenie głową o mur urzędników gminy, którzy sprawują pieczę nad tego typu obiektami. ps. Na opusczone można się dostać - niestety tylko przez kopię stron z googla. Jest jeszcze http://www.miejsca.com/. Może tam co poniektórzy znajdą coś ciekawego ;) Edited June 13, 2010 by WeRT Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 No tak, nie pomyślałem o tubylcach. Zresztą wieki temu sam miałem aferę z miejscowymi, jak robiłem nocną grę harcerską w mieście. A macie pomysły co jest z ta kurtka której fotę wrzuciłem? Quote Link to post Share on other sites
aciepk Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 A macie pomysły co jest z ta kurtka której fotę wrzuciłem? To jest tzw. KSK Smock (Arktisa, Feuchtera, Kohlera, Scharrera, Mil-teca itp) i ma on w standardzie pięć takich kieszeni zewnętrznych na dole kurtki (Po dwie z przodu na każdym pole i jedna ogromna na tyłku). Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 To jest tzw. KSK Smock (Arktisa, Feuchtera, Kohlera, Scharrera, Mil-teca itp) i ma on w standardzie pięć takich kieszeni zewnętrznych na dole kurtki (Po dwie z przodu na każdym pole i jedna ogromna na tyłku). podziękował Quote Link to post Share on other sites
Tsichy Posted August 8, 2010 Report Share Posted August 8, 2010 witam, jesli temat byl to przepraszam.... Chcialbym miec mundur Stalkera [taki jak z tej gry S.t.a.l.k.e.r. cień czarnobyla], szukalem w wielu sklepach ale nic nie znalazlem. Chcialbym wogole sie dowiedziec czy ktos takie produkuje badz podobne. Linki http://www.stalker.pl/picture.php?id=533 albo taki http://www.stalker.pl/picture.php?id=528 bardziej zalezy mi na tym pierwszym Ja kiedyś kręciłem film w klimatach stalkera. Ja ubrałem starą olifkową kurtkę, spodnie moro, maskę przeciwgazową i skurzane rękawiczki. Efekt był niezły. Jak chcesz to prześlę ci fotkę na pw, jak coś to pisz (też pw). O R T O G R A F I A ! Quote Link to post Share on other sites
Tsichy Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 Trochę się przejęzyczyłem bo pisałem na szybko, spać mi się chciało. Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 *przejęzyczenie, przejęzyczenie się >>błąd językowy popełniany przez nieuwagę<<*przejęzyczyć się — przejęzyczać się >>popełnić błąd językowy polegający na przekręcaniu wyrazu lub na niewłaściwym jego użyciu przez nieuwagę<< Słownik Języka Polskiego PWN A na dodatek, używasz słów, których znaczenia nie znasz... Quote Link to post Share on other sites
Aliant Posted August 9, 2010 Report Share Posted August 9, 2010 spodnie moro Czy to "moro" było faktycznie morem? ;) Quote Link to post Share on other sites
Tsichy Posted August 10, 2010 Report Share Posted August 10, 2010 Czy to "moro" było faktycznie morem? ;) flecktarn Quote Link to post Share on other sites
Ghandi2 Posted August 11, 2010 Report Share Posted August 11, 2010 Ważniejsza byłaby tu ocena czasu jaki można wytrzymać w ubiorach zabezpieczających. Niekoniecznie "opeksach". Przy wysokich temperaturach wytrzymanie w ubiorach ochronnych to osobne zagadnienie nad którym warto się na naszym etapie rozwoju zywilizacji zastanowić. Quote Link to post Share on other sites
lukasp Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Przydatnym elementem stroju STALKERA była by taka maseczka http://picasaweb.google.pl/lukasz11111/MaskaPREDATOR# sam zrobiłem. Reszta jak koledzy opisali można dosc tanio zmontować pzd Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted August 25, 2010 Report Share Posted August 25, 2010 Quote Link to post Share on other sites
sarayel Posted September 19, 2010 Report Share Posted September 19, 2010 moje podejście do stalkera. wybaczcie "dom w tle". Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted September 5, 2011 Report Share Posted September 5, 2011 Kilka fajnych stylizacji: http://militarist.com.ua/forum/viewtopic.php?f=291&t=47457 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts