smoke Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 Tak, mieszczą się grube ogniwa. Pierwsze wrażenie świetne, zobaczymy po 2000 kulek w majówke :) Quote Link to post Share on other sites
ravic Posted April 30, 2008 Report Share Posted April 30, 2008 Do CQB? Full auto +długi tłok = nieszczęście(czytaj holocaust bebechów) . Quote Link to post Share on other sites
iceman__89 Posted May 1, 2008 Report Share Posted May 1, 2008 Panowie jak to jest w końcu z tym trybem full auto? Bo z tego co wyczytałem to niby jest ale na broni na przełączniku widać wyraźnie ze jest tylko SAFE i SEMI. Najlepiej jakby odpowiedział na moje pytanie ktoś kto posiada tą broń albo ktoś kto z niej strzelał... :killer: Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted May 1, 2008 Report Share Posted May 1, 2008 Jest full auto , selektor zasłania auto gdy jest ustawiony na safe , tak samo jest gdy selektor jest ustawiony na auto nie widać safe . Tak jest w każdej m-ce (m4 , m15 , m16 ) Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 To moge powiedzieć: -Wystrzeliłem 3tys. kulek strzela ładnie, jednak gumka już ma problemy z podkręceniem 0,25. -Gear box raczej do nasmarowania. -aku starczyło mi na 4magi. -Replika na 0,2 ma bdb. skupienie.Celny strzał można oddać nawet na 50metrach. Repliki pewnie pojawią się jako PJ, niestety nie wiem czy V.2 wejdzie, ale sądze że tak, będzie tylko problem z przykręceniem kolby? Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 Save, sorki że tak późno - już piszę. Dłuższa sprężyna jest potrzebna, ponieważ dłuższy jest cylinder i tłok. Sprężyny są specjalne, dedykowane do PSG. Oto jedna z nich: http://asgshop.pl/produkt.php?id=91 Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted May 4, 2008 Report Share Posted May 4, 2008 http://asgshop.pl/produkt.php?id=1365 Jak coś to taka jak ta. Drak pomyliłeś się w linkach :) Quote Link to post Share on other sites
Johann Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Tego nawet nie trzeba sprawdzać czy body jest ze stali bo na pewno nie jest. Zwykły ZnAL. Quote Link to post Share on other sites
zombie_snake Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 (edited) Jaka jest długośc lufy wewnętrznej w SR-25K? Oraz pytanie, by rozwiac moje wątpliwości: GB jest przedłużony (bo ktoś napisał, że nie)? Edited May 5, 2008 by zombie_snake Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Mocny magnes przyciągał tylko śróbki,zębatki. Body to ZnAl! Słuchaj gunfire a będziesz w zime w klapkach chodził! Quote Link to post Share on other sites
gosci Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Tak w woli ścisłośći cała replika jest ZnAl czy tylko body? a reszta jest już z czegoś lepszego. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 5, 2008 Report Share Posted May 5, 2008 Tak w woli ścisłośći cała replika jest ZnAl czy tylko body? a reszta jest już z czegoś lepszego. Boże, boicie się ZnAl'u jak nie wiem czego... A body w CA to z czego jest zrobione?? W replikach z serii M-ek nie stosuje się body ze stali (oprócz systemy). Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 (edited) Lufa w sr-25 ma długość 511mm i wygląda na precyzyjną. Pod tłumikiem da się schować 600mm. Luz RIS o którym pisałem w mini recenzji nie występuje w innych modelach. Wygląda na to, że chińskie rączki nie dokręciły delta ringa i stąd te bujanie. I Panowie błagam jeśli nie macie nic konstruktywnego do napisania nie piszcie bo się burdel robi. Edited May 6, 2008 by RzezniQ Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 A G&P z czego jest :P też ponoć, tylko lepiej wykonane. Body CA w moim przypadku pękło jak plastik, po upadku na schody z ~1m. G&P jest z aluminium (trochę mniej kruche od ZnAl'u). Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Napiałem do gunfire czy to body jest faktycznie ze stali i odpisali mi , że jest to dokładnie wysoki stop aluminium . Quote Link to post Share on other sites
SaveOurSouls Posted May 6, 2008 Report Share Posted May 6, 2008 Napiałem do gunfire czy to body jest faktycznie ze stali i odpisali mi , że jest to dokładnie wysoki stop aluminium . A mnie odpisali, ze wzbogacony stop aluminium. Pojęcie dość ogólnikowe....że tak delikatnie to ujmę. A to 'wzbogacenie' aluminium to zapewne cynk... Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted May 7, 2008 Report Share Posted May 7, 2008 A wracając do tematu. @smoke jak body? Sprawia to wrażenie jakiegoś mocniejszego? Wg. mnie to może troszke mocniejsze od znal, nie rysuje sie ale to za sprawą farby. Wszystko wyjdzie w praniu :) Quote Link to post Share on other sites
smoke Posted May 15, 2008 Report Share Posted May 15, 2008 Nie, komora nie wymaga natychmiastowej wymiany. Wymień gumke i dystanser i będzie OK! Quote Link to post Share on other sites
michas01 Posted May 16, 2008 Report Share Posted May 16, 2008 Panowie mam takie pytanko wie ktoś jaka jest strona producenta ACM? Szukam, szukam i nie mogę znaleźć... Ja posiadam SPR MOD2 i jako tako się sprawuje... miałem małe, niemiłe komplikacje ale ogólnie karabin jest ok Plusy: -spora moc(50m na 0.25g) -celność -dobrze wykonane body(poza małymi wyjątkami, odpadło mi mocowanie przy kolbie zamykające miejsce na baterię, oraz odpadł zaczep przy osłonie HOP-UP) -waga(dla jednych) -dużo miejsca na baterie(można wsadzić zarówno Mini jak i Large) Minusy: -waga(dla drugich) -troszkę dziwnie usytowana rączka RIS(daleko strasznie--> dłuzszy moment poderwania broni) -luz przy magazynku(jest nieco mniejszy niż wejście i "lata" na boki) Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted May 19, 2008 Report Share Posted May 19, 2008 Panowie ROZSUWA SIĘ po wybiciu(wykręceniu) przedniego pina. Replika zaliczyła kolejny skirmish i ma się dobrze. Bardzo lubi się z kulkami 0.28g. Co do sztywności to ja akurat miałem pecha ale po wizycie w serwisie (zrobione na miejscu - brawo!) jest to najsztywniejsza emka jaką kiedykolwiek macałem! RIS jest wzorem sztywności a za lufe można chwycić i wywijać karabinem. ZERO chwiania. Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Że zainteresowała mnie ta replika ostatnio to znalazłem takie coś. Dla znających angielski: http://www.airsoftretreat.com/forums/index...60148.msg625007 Quote Link to post Share on other sites
BalloO Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Czy ACM u nas to to samo co A&K w USA ? Quote Link to post Share on other sites
La Chupacabra Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Wychodzi na to, że tak. Spójrz na gunnersairsoft.com Tam nie ma takiej firmy jak ACM jest tylko A&K. Quote Link to post Share on other sites
Drakeus Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 ACM to po prostu All China Made. I tyle. A to A&K, wystarczy spojrzeć na markings na zębatkach albo na spód magazynka. Quote Link to post Share on other sites
RzezniQ Posted May 24, 2008 Report Share Posted May 24, 2008 Body to stop. Testowane magnesem. Lufa precyzyjna, testowane sprawdzianem 6.05 - nie wchodził do środka. Bebechy GB można oglądać kilka stron wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts