Morthias Posted January 12, 2004 Author Report Share Posted January 12, 2004 Nie, zawor nie posiada zadnych igiel i to nie taki naboj CO2, ten moj jest wiekszy (wielkosc 0,5 litrowego qbka). :) A pozatym kto ma jakis pomysl na budowe takiej Bazooki? Zamierzam zrobic cos sprezynowego i o zasiegu 15-20 metrow :) Link to post Share on other sites
Wukasz Posted January 12, 2004 Report Share Posted January 12, 2004 Wielkosc ramy niepozwoli tez na szybkie przemieszczanie co imho jest bardziej realne niz wsadzenie rury pod pache. a co to przeszkadza? slyszales o mozdzierzach Commando? :) chyba ok 8cm kalibru (nie jestem pewny), obsluga jednoosobowa... bez podstawy - tylko rura i pas nosny ze skala odleglosci :) Oczywiscie, ze slyszalem o mozdzierzach Commando (a nawet mniejszych - japonskie z IIws). Doskonale wiesz, ze mialem na wysli powazny mozdziez, taki z 2-3 osobowa obsluga. Wersja ASG mozdzierzy Commando nie wpowadzi zadnych nowych mozliwosci rozgrywki. M203 SunProject moze chyba spelniac identyczna role. Zas stale stanowisko, to juz cos innego. Link to post Share on other sites
Misiek Posted February 10, 2004 Report Share Posted February 10, 2004 Taaa... tylko to jest paintball i ta bazooka wyglada tragicznie :P. Jakbym mial robic bazooke to taka, co wygladalaby jak bazooka lub chociaz jak RPG :)to zrób, nikt ci nie broni. :Pmoja kosztowała mnie 30zł z czego najdroższy był zawór kulowy :P i budowa zajęła mi pół godziny aha - zasada działania "mojej" opiera sie na zaworze kulowym i ma to do siebie, ze możesz "przebić"nabój z gazem i masz co2 w komorze przed strzałem a nie trzeba "wkręcać" naboju tuż przed strzałem ani kombinowac z jakimiś innymi zaworkami. z innych rzeczy: w przypadku moździerza jak rozumiem kulki sa w tych rurkach.... a jak spowodujesz, żeby rurki trzymały sie w nich w wariancie "bazooki" ? zwłaszcza podczas transportu? ja sobie dałem radę :) EDIT: Uszczel - adres PMP jest inny... serwer belki nie działa od jakiegos czasu, info na forum psi Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 10, 2004 Report Share Posted February 10, 2004 Misiek a skąd wziąłeś wszystkie te części i o co właściwie pytać w sklepach? Zawór to może nie problem(kupi się w jakimś hydraulicznym) ale „moduł” w który wkręca się nabój? Są potrzebne jeszcze jakieś rurki łączące? Chodzi mi o wszystkie elementy występujące „do” zaworu włącznie. „Po” zaworze należało by dać jakąś „komorę nabojową”, lufy itp.(ale to już sam sobie wykombinuje). jak spowodujesz, żeby rurki trzymały sie w nich w wariancie "bazooki" ? zwłaszcza podczas transportu? Kulki można powkładać w jakieś uszczelki lub wykorzystać gotowe z sprężynek z kiosku. Link to post Share on other sites
Misiek Posted February 11, 2004 Report Share Posted February 11, 2004 sklep hydrauliczny i kupujesz: - rure PCV 2cala (długość dowolna, ja kupiłem dwie rurki, chyba 40 i 50cm, ale nie chce mnie sie odwracać od stolika z kompem i mierzyć :P - przejsciówkę z tejże rury na gwint, bodajze 3/4 cala (z tym elementem mialem problem ale w końcu udało mi sie znaleźć taki od razu z gwintem , bo wszystkie są "na wcisk" - oczywiście kupiłem w najbliższym sklepie koło mojej chałupy, a zacząłem szukać od najdalszych :) kontrolnie wykupilem wszystkie przejściówki - zawór kulowy 3/4 cala - mosiężną rurkę meską/żeńską z analogiczmnym gwintem 3/4 cala - i taki sprytny duperel (*) od bardzo starych markerów paintballowych (tzw stocl class) dziwne, bo gwint basuje mniej wiecej do 3/4 calowych gwintów w w/w rurkach, potrzeba jedynie jakąś płaską uszczelką dorzucić oczywiscie elementy mogą btyć inne: np. rurka 1,5 cala, zawór kulowy i reszta przejściuówek podpasowana do 1/2 cala (ale tutaj uwaga =>> wtedy te dynksy paintballowe na mały nabój mogą nie pasować. a to jak zrobisz rurki na kulki w środku to już twoja inwencja ja to zrobiłem trochę inaczej, wg pierwowzoru amerykańskiego...po prostu wsypuje garść kulek (ok. 15-20) i zatykam kawałkiem gąbki na sznurku... przy strzale gaz wypycha wszystko, kulki lecą sobie gdzie chcą a przetyczka dynda na sznurku * http://www.maxs-paintball.de/produkte400/620000.jpg teoretycznie do dostania w Polsce, bo pewna szczecińska firma paintballowa tym handluje Link to post Share on other sites
Stolar Posted February 11, 2004 Report Share Posted February 11, 2004 Wielkie dzięki. O taką właśnie odpowiedź mi chodziło. Właściwie to najbardziej interesował mnie ten „sprytny duperel”. Nie wiesz może czy można to gdzieś dostać w Polsce oraz ile może to kosztować? W ostateczności kupie jakiś stary syfon do wody sodowej i spróbują wymontować tą część. Wolał bym jednak nówke no i mieć pewność że zda egzamin(ten paintbalowy na pewno). Link to post Share on other sites
Misiek Posted February 11, 2004 Report Share Posted February 11, 2004 Właściwie to najbardziej interesował mnie ten „sprytny duperel”. Nie wiesz może czy można to gdzieś dostać w Polsce oraz ile może to kosztować? http://www.paintball-sport.pl ->> sklepa wlasciwie tutaj http://www.medienparadies.de/maxs-sport/pl...102048116914511 tylko cena jest skopana, bo coś ostatnio ta strona szwankuje... (jakieś róznice w przeliczaniu waluty... tak przynajmniej twierdzi wlaściciel sklepu) Link to post Share on other sites
SouthMan Posted February 12, 2004 Report Share Posted February 12, 2004 Ahem w sprawie mozdziezy airsoftowych, na redwolfie jest relacja z operacji bodajze Crimson Dunes [albo jakas inna operacja na pustyni] i na fotkach widac, ze kolesie uzywali tam "mozdziezy" w postaci takiej jakby procy na statywie, sypali tam garsc kulek do tego i odpowiednio po paraboli zasypywali przeciwnika... Wg mnie pomysl Morthiasa nie jest zly, ale co ja tam wiem ;] Hmm, trza bedzie coś takiego zbudować :D Link to post Share on other sites
Lukzari Posted February 12, 2004 Report Share Posted February 12, 2004 O żesz ty :D a jak oni to nosili ? :) Link to post Share on other sites
SouthMan Posted February 12, 2004 Report Share Posted February 12, 2004 Another innovative idea was the use of mortars, which played a central role in the second scenario on Saturday afternoon. Scattered over a much smaller playing area , both USFOR and OPFOR were given one mortar base, with a third positioned exactly between the two opposing bases and up for grabs immediately after game kick-off. Mortars were large catapult contraptions constructed from PVC piping and a large bungee cord with a cloth pouch. Each team was given a bucket of water balloons that could be catapulted into enemy territory, killing any player within 10 feet of impact. Angled and powered correctly, we were able to nail targets from within 10 meters all the way out to 150+ meters with decent accuracy. Firing balloons at the upper end of that range required lots of weight to pull the catapult back - during Scenario 2, I worked together with another OPFOR member in pulling it back sufficiently from the OPFOR base to launch a balloon dead onto the mid-way base for a full 150 meter carry, eliminating USFOR personnel and facilitating the swift takeover of that base (raise the Soviet flag!). With the game limit at 400fps for all airsoft guns, this was beyond the range of any of our weapons - once again showing how these innovative non-airsoft ideas added to the fun! Link to post Share on other sites
Lukzari Posted February 12, 2004 Report Share Posted February 12, 2004 :D hahaha jak chłopaki wymyślili naprawdę jestem pod wrażeniem. Jest to niezła rzecz na letnie operacje :) Link to post Share on other sites
Lotos Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 ...a zastanawialiscie sie co sie stanie, gdy podczas obstrzalu, podjarany celowniczy sie potknie i cala zawartosc "koszyczka" wypali w tego pana w czolgowej czapeczce.... :? moze byc ciezko.... Link to post Share on other sites
Hargin Posted February 16, 2004 Report Share Posted February 16, 2004 Lotos :lol: :lol: :lol: tak ... wtedy bedzie MEGA FANTASTYCZNIE ! :twisted: Link to post Share on other sites
Razielos Posted February 28, 2004 Report Share Posted February 28, 2004 A tu macie od Razieloska zdjecia takich cacek domowej i nie domowej roboty granatników,moździerzy itd. 1 2 TO DLA MASOHISTÓW 3 Miłego oglądania:):):):):):) I jeszcze parę linczków 4 5 Link to post Share on other sites
Szpadel Posted April 9, 2004 Report Share Posted April 9, 2004 Przeczytałem dzisiaj ten temat i wpadłem na nawet fajny pomysł, oszczędny bo spręzynowy. Jedyny problem to dobrać sprężyne o odpowiedniej mocy. p.s. to coś w kółku to bardzo prymitywny spust. Link to post Share on other sites
Zjawa Posted April 10, 2004 Report Share Posted April 10, 2004 problemem bedzie zasięg i celnosc tego :wink: Link to post Share on other sites
Gerard Heime Posted April 10, 2004 Report Share Posted April 10, 2004 Ja osobiście myślałem o zrobieniu podobnej konstrukcji, ale bez luf - kulki leżały by luźno. A całośc robiła by za minę kierunkową wyzwalaną potykaczem. Link to post Share on other sites
Szpadel Posted April 10, 2004 Report Share Posted April 10, 2004 Zasięg zależy tylko od sprężyny ale z celnością to faktycznie nie było by łatwo, ale czy z prawdziwego moździerza strzela się łatwo :-). A co do naciągu to można wymyśleć jakąś miniaturową wyciągarke lub system jakichś bloczków. Jeszcze się nad tym zastanowie przez święta. Nieznam się zbyt na sprężynach więc mam pytanie: czy gdyby zastosować kilka spreżyn, których łączna siła była by taka sama jak jednej dużej, to czy potrzeba do naciągnięcia tych kilku spręzyn takiej samej siły co do naciągnięcia tej jednej dużej ? Link to post Share on other sites
Razielos Posted April 12, 2004 Report Share Posted April 12, 2004 Ja tak lekko od tematu odbiegnę i spytam: Co wy na to aby pod np. M16 zamieścić takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23746199 nieco skruconego i odpowiednio przemalowanego shotguna?? Skąd pomysł i po co to? Swego czasy wypruwałem sobie flaki na Delta Force 2 i tam właśnie była M16 z bajerami i takim Shotgunem podwieszonym w ramce pod lufą. A do czegoś taiego mozna załadować do 3-4 kulek na raz i jak sie doda mocniejszą sprężynę to będzie świetna broń na paru wrogów :D i moze działać jako lekki granatnik. Co wy na to?? Link to post Share on other sites
ghost666 Posted April 12, 2004 Report Share Posted April 12, 2004 Ja tak lekko od tematu odbiegnę i spytam: Co wy na to aby pod np. M16 zamieścić takiego http://www.allegro.pl/show_item.php?item=23746199 nieco skruconego i odpowiednio przemalowanego shotguna?? Skąd pomysł i po co to? Swego czasy wypruwałem sobie flaki na Delta Force 2 i tam właśnie była M16 z bajerami i takim Shotgunem podwieszonym w ramce pod lufą. A do czegoś taiego mozna załadować do 3-4 kulek na raz i jak sie doda mocniejszą sprężynę to będzie świetna broń na paru wrogów :D i moze działać jako lekki granatnik. Co wy na to?? no ja nie widze w tym nic złego. AFAIK istnieje wersja M16 z shotgun-em podwieszonym na RISie dolnym Link to post Share on other sites
Razielos Posted April 12, 2004 Report Share Posted April 12, 2004 Tylko jak widzisz sprawę podwieszenia tego i zmodyfikowania śrutguna aby lufa nie wystawała od całości na 20 cm. Bo wiesz lufę zawsze można odciąć alej ak to póżniej będzie wyglądało?? Link to post Share on other sites
ghost666 Posted April 12, 2004 Report Share Posted April 12, 2004 Tylko jak widzisz sprawę podwieszenia tego i zmodyfikowania śrutguna aby lufa nie wystawała od całości na 20 cm. Bo wiesz lufę zawsze można odciąć alej ak to póżniej będzie wyglądało?? no odcięcie jej było by chyba najlepszym wyjsciem... bo nic innego raczej nie wchodzi w gre, bo nic innego nie da sie zrobić. Co do samego montowania tego na broni - optował bym za podwieszeniem tego, jak np M203. Link to post Share on other sites
dzikki Posted April 12, 2004 Report Share Posted April 12, 2004 Polecam artykuly : http://www.arniesairsoft.co.uk/beta/html/n...ator_review.htm oraz http://www.arniesairsoft.co.uk/beta/html/n...rkey_review.htm Link to post Share on other sites
Razielos Posted April 12, 2004 Report Share Posted April 12, 2004 A jaki jest sposób podiweszania na M203?? Taka obasada dookoła całego chwytu? I wogóle gdzie kupić lub jak zrobić? Link to post Share on other sites
ghost666 Posted April 12, 2004 Report Share Posted April 12, 2004 no nie wiem. Dzikki podał dwa linki, do przeróbki na MasterKeya (bo tak nazywał sie ten układ - M16+shotgun). Ja nie mam za specjalnie pomysłów. Moze cos podobnego jak montowanie lunetki na RIS? obejmy wokół lufy strzelby? Link to post Share on other sites
Recommended Posts