AnR Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Jezusmaria. To kolimator. To wyżej. Poogoogluj ciuteczke, co? Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Wpisz w google ''G36 HKV'' ;-) Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 To na dole to luneta a to u góry to koli? Jest możliwość zrobić takie w G36 JG? Quote Link to post Share on other sites
Julas Posted January 18, 2009 Author Report Share Posted January 18, 2009 (edited) Chłopaku mając 14 lat i problemy ze zrozumieniem prostego tekstu.....będzie ciężko heh bez obrazy :-) Pozdro z Gdańska i powodzenia, baw się dzieciak :-) edit. Edited January 18, 2009 by Julas Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 (edited) HKV było używane z tego co mi wiadomo w Wersji G36 długiej oraz wersji G36K. Jeśli masz G36 JG z tych nowych wersji co wyszły ''K'' lub ''E'' to można sprowadzić sobie cały chwyt transportowy z kolimatorem za 90$.Jedynie,że znajdziesz samo HKV bez chwytu ale nie spotkałem nigdzie na aukcjach samego HKV oprócz na egun.de oryginału 8-) Ale wracając do twojego pytania czy da się kolimator (zrobić/zamontować) na chwycie JG? Tak,da się zamontować na ma mocny klej lub powiercić dziurki na ukośnych ściankach chwytu pod kolimator i zamocować na dopasowane śrubki. ;-) A zrobić HKV? Myślę,że jeśli ktoś ma zdolności to zrobiłby może kopię która w przybliżeniu przypominała by HKV i miała kropkę celowniczą.Ale pytanie czy warto?Skoro całe HKV z chwytem staniało ;-) To na dole to luneta a to u góry to koli? To na ''dole'' to luneta a to do ''góry'' to kolimator zgadza się. Pozdrawiam Wawix Edited January 18, 2009 by Wawix Quote Link to post Share on other sites
gadzinka Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 Dzięki. Z ciekawości pytam, bo nie posiadam G36 ale podoba mi się. :-F Julas chciałem się upewnić. :wink: Quote Link to post Share on other sites
mosiek Posted January 20, 2009 Report Share Posted January 20, 2009 Mała sesja zdjęciowa "prawie" skończonego G36K w wersji dla oddziałów specjalnych. Do zrobienia zostały tylko celownik mechaniczny od MP-7 (Ronin nienawidzę Cię!), oznaczenia selektora SEF oraz przeprowadzenie przewodów wewnątrz kolby (na zdjęciu ich nie widać, bo nie założyłem ich po malowaniu). 3 pin nie zostanie wymieniony z racji kombinacji alpejskich potrzebnych do założenia go i mojego "niechcemisię". [/img] [/img] [/img] Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Uuuu. A skąd masz rączkę transportową? Ona jest normalnie do ASG czy do prawdziwych? Quote Link to post Share on other sites
Wolf Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Jest od orginalnej wersji KSK :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Nieźle Mosiek - konkretnie to wygląda. Faktycznie mechaniczne przyrządy celownicze dopiero dopełnią całość ;)... Ronin Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Wygląda ślicznie ta Gieta KSK Mosiek :-P Pozdrawiam Wawix Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Mosiek: masz zamiar grawerowac oznaczenia BW na giwere? Czy sobie odpuszczasz? danyboy: nie ma replik szyny KSK. Można kupić jedynie oryginał. Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 danyboy: nie ma replik szyny KSK. Można kupić jedynie oryginał. A właśnie, że jest :) Tylko dość niewierna kopia - robi ją SRC. tutaj link do G36 KV http://www.starrainbow.com.tw/product.php?cid=10 Jest dostępna również w sekcji części. Quote Link to post Share on other sites
TUZIOL Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Chyba nie chodzi Ci o to? http://www.starrainbow.com.tw/product/11/23/500/sg36-51.jpg No proszę Cię... ;) Quote Link to post Share on other sites
mosiek Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Dzięki Panowie za ciepłe słowa;) Tuziol: Z ciekawości zobaczę ile będzie kosztować taka przyjemność, ale szczerze wątpię. Ronin: Jesteś pewien, że nie chcesz odsprzedać mi celownika mechanicznego do MP-7, którego pochopnie ci sprzedałem? ;-) Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted January 21, 2009 Report Share Posted January 21, 2009 Replice szyny SRC jest daleeeko do oryginału, i nie chodzi tu jedynie o jakość. Co do mechanicznych przyrządów to nie, nie chcę ich odsprzedać. Być może za jakiś czas też będę robił G36 w wersji dla KSK i wtedy będą mi potrzebne ;). Ronin Quote Link to post Share on other sites
choisen Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Ja się z tobą mogę wymienić, jeśli masz koli do MP7 :P Quote Link to post Share on other sites
frankness Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 (edited) Zawsze się zastanawiałem czy jest problem z baterią w tym RAS'ie. Wchodzi jak do stockowego fore grip'a bateria mini, czy trzeba coś przerabiać? Edited January 22, 2009 by frankness Quote Link to post Share on other sites
danyboy Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Zawsze się zastanawiałem czy jest problem z baterią w tym RAS'ie. Wchodzi jak do stockowego fore grip'a bateria mini, czy trzeba coś przerabiać? W RASie nic nie przerobisz. W zasadzie żadna bateria tam nie wejdzie, a na pewno żadna standardowa. Sam opracowałem projekt baterii NiMh, które na zamówienie robił mi Batimex, a którą udało mi się wcisnąć (z bólem) - ale nie dawała rady mojej sprężynie M130. Wydaje mi się, również że może ta płaska 7.4v LiPo ze SpecShopu się upchnie. Quote Link to post Share on other sites
Wawix Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Albo jak Mosiek w pokrowcu na maga. ;-) Kwestia przeprowadzenia kabli na tył repliki i wcale tak brzydko nie wygląda. Pozdrawiam Wawix Quote Link to post Share on other sites
frankness Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Dzięki danyboy. Wygląda brzydko Wawix :)ale o gustach się nie rozmawia Quote Link to post Share on other sites
Adi.K Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Dzięki danyboy. Wygląda brzydko Wawix :) ale o gustach się nie rozmawia To pomyliłeś fora :-P :-P Quote Link to post Share on other sites
Soman Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Polecam najnowszy "STRZAŁ" i artykuł o G36. Quote Link to post Share on other sites
beertek Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 (edited) ehhh udalo sie przeczytalem caly topic. podsumowujac zeby zrobic z ca g36 k jak najwierniejsza kopie musze : 1.zmienic oznaczenia przy selektorze ognia 2.zaszpachlowac oznaczeia ca 3.wygrawerowac oznaczenia hk 4.zrobic piny 5.? czy cos przeoczylem ? i teraz takie pytaania 1.czy oznaczenia (s e f)w orginale sa wklesle? 2.czy ktos slyszal o czarnej szpachli do zdezakow samochodowych(moj wymysl aczkolwiek chyba realny wielki plus nie trzeba by go malowac?) 3.czy sa jakies elementy repliki ktore trzeba wymienic np za krotka lufa lub cos w tym stylu? milo bedzie przyjac ogolne rady porady na ten temat pozdrawiam Edited January 26, 2009 by beertek Quote Link to post Share on other sites
AWR_Ronin Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Tak przeoczyłeś, mianowicie: 5. Dorobić szynę montażową na optyce CA pod montaż eotecha 552. 6. Skrócić lufę zewnętrzną 7. Zamontować ucho do pasa. Wszystko to zakładając, że zamierzasz przerobić G36KE by CA na G36KA2 (najprostsza droga). Odpowiedzi na pytania: Ad. 1. Tak, są wklęsłe. Ad. 2. Tak, słyszeliśmy, praktycznie niemożliwe jest idealne dobranie tego samego odcienia czarnego koloru, więc po zaszpachlowaniu i wyszlifowaniu i tak trzeba całość pomalować (np. w kolorach maskujących ;)). Ad. 3. Jak w punktach 5 - 7. Ronin Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts