hada Posted June 2, 2008 Report Share Posted June 2, 2008 1st Battalion 8th Marines "The Beirut Battalion", był przodującym batalionem podczas Operation Phantom Fury (Op Al Fajr, 2 bitwa o Fallujah) w listopadzie 2004. "The Beirut Battalion" jest częścią 8th Marine Regiment 2nd Marine Division i stacjonuje w Camp Lejeune, North Carolina. Kliknij na logo: Jesteśmy grupą rekonstrukcji historycznej, istniejącą już od ponad 2 lat. Mimo niemałego czasu działania nie stoimy w miejscu i nadal staramy się rozwijać, czego wynikiem jest uściślenie okresu rekonstrukcji oraz zmiana nazwy grupy na '1st Battalion 8th Marines "The Beirut Battalion" '. Przebyliśmy długą drogę zaczynając od niekoniecznie odpowiedniego oraz zróżnicowanego sprzętu, aż do stanu obecnego, co można zaobserwować w obszernej galerii na naszej stronie www.24meu.org . Posiadamy także forum, na którym można znaleźć mnóstwo informacji o działaniach, sprzęcie, historii i tradycji USMC ogółem jak i konkretnej jednostki. Forum powoli staje się centrum informacji o USMC oraz przyciąga co raz więcej maniaków przeróżnych jednostek Marines. Jeśli tak jak my, czujesz, że kręcą cię Marines, a do tego zafascynowała cię historia i działalność 1/8 Marines, jesteś "konkretny" i chciałbyś się przyłączyć, zapraszamy do zgłoszenia się. Rekrutacja jest prowadzona cały czas. Nie wiesz od czego zacząć? Przedstaw się na forum i bez obaw pytaj co i jak. Zawsze uzyskasz pomocne informacje co do naszego minimum. Semper Fidelis! Zapraszamy: www.24meu.org Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted June 6, 2008 Report Share Posted June 6, 2008 Oczywiście z chęcią poznamy nowych maniaków korpusu, którzy zamiast ersoftu chcieliby się zając czymś poważniejszym :) czyli rekonstrukcją. Zapraszamy! Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 7, 2008 Report Share Posted October 7, 2008 A tutaj nasz najnowszy film: http://pl.youtube.com/watch?v=ACvs0R-cKZA Kręcony na podstawie tego materiału: http://pl.youtube.com/watch?v=ACvs0R-cKZA Quote Link to post Share on other sites
Makos Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Najnowszy film krecony na podstawie najnowszego filmu? ;-) Quote Link to post Share on other sites
Ghosty Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Wstawiłeś dwa te same linki. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 (edited) Poprawka - pijana byłam :) Kręcone na podstawie http://pl.youtube.com/watch?v=M0mTMIdrUtw Nie moge edytować pierwszego posta niestety :( Edited October 8, 2008 by javelin Quote Link to post Share on other sites
nagrab Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Zajebist* filmik, gratuluję. ;-) Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 8, 2008 Report Share Posted October 8, 2008 Gratuluję! Quote Link to post Share on other sites
Pawelski Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Gratuluję, genialna sprawa. Szczerze mówiąc, zanim znalazłem filmik na Waszej stronie, natknąłem się nań na youtube i byłem pewien, że to prawdziwe zdjęcia. Aż mnie zdziwił akcent żołnierza mówiącego do mikrofonu :) Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Film bardzo mi się podoba ale wyróżnia Was jedna sprawa, macie bardzo odpicowane Emki tzn. te wszystkie rzeczy na risa rzucają się w oczy bo jest tego w porównaniu z normalnym filmem dość dużo. Możecie się nie zgodzić ale to moje prywatne zdanie. Ale generalnie za to co robicie rispekt. Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 za dużo rzeczy na emkach? tzn? wg mnie jedyną przesadą może byc ładownica na kolbe M16. Reszta jest przepisowa i jak najbardziej konieczna (AnPeq itd) Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Po prostu moja dziewczyna jak jej pokazałem oba filmy stwierdziła że na Waszym zdecydowanie bardziej widać to i może dlatego jest takie wrażenie, że macie je obrzucone sprzętem. Nie powiedziałem że nie jest przepisowa ani niekonieczna reszta tylko że widać ją, z resztą sam się też nosił będę z takim sprzętem jak się dorobię. Quote Link to post Share on other sites
madjong Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Wiesz, Twoja dziewczyna nie jest wyrocznią w kwestii rekonstrukcji :-F Chyba, że o czymś nie wiem... Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Chodziło o to, że Ona jako laik podała to jako główną różnicę między dwoma filmami... Sam też zwróciłem na to uwagę. Ok EOT które zacząłem film mi się podoba. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Czepiać się też można z powodu braku "płomienia z lufy" w momencie gdy coś jest ostrzeliwane przez M249- tylko po co? To jest reko, a nie kopiowanie cal w cal filmu. Dla mnie i tak to co robicie (mówie tu o ekipach rekonstrukcyjnych) jest czymś "ponad" i robi na mnie wielkie wrażenie. Wielkie i gromkie brawa dla was. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted October 9, 2008 Report Share Posted October 9, 2008 Hmmm to powiadasz że M249 daje w normalnym świetle wielki płomień z lufy? Może i tak jest w grach i na filmach - ale rozczaruję Cię - nie daje. Zresztą nie ma co długo szukać na YT: http://pl.youtube.com/watch?v=EDaQWwI2cao&...feature=related http://pl.youtube.com/watch?v=OEcEWxcH5LE&...feature=related http://pl.youtube.com/watch?v=hLMzWtc4tBA&NR=1 Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 10, 2008 Report Share Posted October 10, 2008 To ciekawa sprawa bo na oryginalnym filmiku (podczas ostrzału co prawda nie wiem czy to było M249 czy może coś innego) widać dwa razy "płomień". Ale mniejsza o to- nie jestem specem w tych sprawach i przyznam Ci racje Catch Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 być może były to pociski smugowe ;) Quote Link to post Share on other sites
Walker86 Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Z tego co wiem to co piąty idzie smugowy :-F Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Kiedyś miałem okazję ładować 100 magów do AKŁMS dla ćwiczeń oficerów i podoficerów WP na jednostce w Poznaniu i major oraz komandor kazał nam ładować z kumplami co 3 nabój smugowy. Być może w USA jest inaczej. Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 AKŁMS To coś nowego czy ja o czymś nie wiem? :lol: Może i pociski smugowe- mniejsza o to. BTW: Moje szczere gratulacje Kosmo- zazdrość mnie trawi od środka. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Może AKMŁ? Quote Link to post Share on other sites
K.A.B Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 Ak'hmed? Quote Link to post Share on other sites
Kosmo Posted October 12, 2008 Report Share Posted October 12, 2008 (edited) Ups pomyłka. AKMŁS bo składaną kolbę miał. Za szybko pisałem :P Hawk14: Ironia lub sarkazm? Ładowanie to nic potem było strzelanie to dopiero była frajda, asg się chowa przy ostrej i każdy kto tego doświadczy tak powie :P Edited October 12, 2008 by Kosmo Quote Link to post Share on other sites
Flame Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 co do pocisków smugowych to w marines są określone standardy (co 5 ma być i bodaj 3 ostatnie) a sfy itd maja dowolność. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts