MAJOR762 Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Szukałem, nie znalazłem. http://www.asgshop.pl/produkt.php?id=2352 Używa ktoś?? Wiem że na forum są tematy o komorach King Arms, ale o eMkowych. A mnie interesują konkretne opinie na temat tej komory do AK. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Wykorzystam watek. Ktora z komor do AK jest najlepsza (najszczelniejsza). Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted June 7, 2008 Report Share Posted June 7, 2008 Również szukam komory Hop-up, z tego co widzę do AK nie ma specjalnie wyboru. Macie jakieś pomysły? Obecnie mam standardową plastikową, boję się że przy tuningu może nie wytrzymac. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 (edited) Mam swoją opinię : Najlepsze komory to oczywiście TM które powodują ( przy niższych prędkościach wylotowych ) niesamowite wyniki jeśli chodzi o odległość. Reszta to typowe komory - ich budowa jest prosta jak konstrukcja cepa więc nie ma w nich miejsca na jakieś cuda jak np. w emkach. Osobiście wolę komory z tworzywa, metalowe mogą mieć wady odlewnicze wewnątrz - gdyż podatność na jamy skurczowe w odlewach o zaawansowanych kształtach i cienkiej jest większa. Edited June 8, 2008 by SoP-PeL Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 (edited) no tak ale czy taka plastikowa komora wytrzyma te 450fps? Edited June 8, 2008 by pajacyk Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 no tak ale czy taka plastikowa komora wytrzyma te 450fps? Powiedz ty mi jakie siły działają na komorę hop-up'a w normalnym karabinie. Pomijam sytuację kiedy masz pęknięty cały przód... :-P Ja mam 570fpsów na standardowej komorze VFC i nie narzekam... :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 8, 2008 Author Report Share Posted June 8, 2008 Dobra Panowie, tylko wie ktoś coś o komorze do której linka podałem?? Znalazłem jeszcze jedną, ICS: http://madonion.eu/wyswietl_produkt.php?id...cf824f1da2ec5c6 Proszę o opinie o komorach, zarówno ICS jak i King Arms. Quote Link to post Share on other sites
Zachar Posted June 8, 2008 Report Share Posted June 8, 2008 Przecież na pierwszy rzut oka widać, że komora ICS nie pasuje do kałaszy TM/Cyma/VFC. Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 9, 2008 Author Report Share Posted June 9, 2008 (edited) Być może, nie przyglądałem się i nie znam się na tyle, żeby wnioskować takie rzeczy ze zdjęć. Tym niemniej, dzięki za ostrzeżenie. Edited June 9, 2008 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted June 9, 2008 Author Report Share Posted June 9, 2008 Ja również planuję w najbliższym czasie wymieni komorę w swojej Cymie ale jak tak pójdzie z odpowiedziami jak do tej pory to chyba kupię King Arms. Do eMek zrobili świetną komorę(z tego co wiem, obecnie najlepsza komora na rynku do osobnego kupienia) więc wierzę że z komorą do AK również się postarali. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted July 14, 2008 Report Share Posted July 14, 2008 Doszedłem do tego samego problemu... Kupiłeś? Założyłeś? Jak działa? Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted July 14, 2008 Author Report Share Posted July 14, 2008 Niestety, miałem zamiar ale nie wyszło, kasy brak. Jak tylko założę, opiszę co i jak. Quote Link to post Share on other sites
Errhile Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Kupiłem, założyłem, strzelam ok. miesiąc (kulki G&G .25, guma Guarder przezroczysta). Działa dobrze, aczkolwiek jest diablo czuła na regulację HU. W Becie Specnaz od JG nie chciał się zmieścić suwak do regulacji KA, więc Tuksiak, który mi to montował, zaadaptował ten od stockowej komory JG. Quote Link to post Share on other sites
zavisza Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 Ja używam tej komory od jakiegoś miesiąca, może więcej. Jestem zadowolony, tylko że... W mojej CYMIE musiałem przeprowadzić małą modyfikację, żeby suwak HU zmieścił się tam gdzie trzeba, ale to 2 sekundy piłowania i zrobione ;) Na pewno jak dla mnie lepsza komora od stockowej, do spółki z czarną gumką Systemy chodzi perfect, ale (przynajmniej u mnie) łatwo się rozregulowuje (znaczy się podczas transportu i wstrząsów - bynajmniej nie wtedy gdy mamy replikę w łapie). Quote Link to post Share on other sites
kermit Posted September 17, 2008 Report Share Posted September 17, 2008 (edited) Ja natomiast używam komory pro-win`a co prawda nieco przerobionej i wsadzonej do innego karabinka :P - jej jedyna wada to ze względu na specjalną warstwę (?) farby nie mieści się luźno dystanser typu x . Poza tym komora jest bardzo dobra - w stosunku do chińskiej komory odczułem skok 10 fpsów (na korzyść) i w połączeniu z układem pneumatycznym systemy (prócz dyszy - problemy techniczne) - nosi kulki praktycznie jak karabinki od TM ;) Prędkość wylotową mam na poziomie stocka marui Edited September 17, 2008 by kermit Quote Link to post Share on other sites
Rudolfo Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 W moim AK TM komora rozłamała się na pół.Czy jeśli włożę tam KingArmsa osiągi spadną w porównaniu do stockowej komory? Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 żartujesz sobie? king arms to najlepsza niemetalowa komora do kałaszy Quote Link to post Share on other sites
Stopczas Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 żartujesz sobie? king arms to najlepsza niemetalowa komora do kałaszy :wink: Nie porównuj TM do king arms, bo to są 2 odrębne ligi... Jasne ze lot kulki zmniejszy sie na king arms. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 (edited) IMHO nie do końca masz rację, ja bym się kłócił z powyższym stwierdzeniem. Ale w to uwierzę jak ktoś założy do TM`a komorę hopa z KA i opisze wrażenia, jak dla mnie liga ta sama. Edited February 14, 2009 by Tuksiak Quote Link to post Share on other sites
Rudolfo Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 żartujesz sobie? king arms to najlepsza niemetalowa komora do kałaszy A jest jakaś metalowa? Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Owszem, są metalowe - kosztują 100 zł, ale nie jestem przekonany co do nich. Quote Link to post Share on other sites
momo Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Owszem, są metalowe - kosztują 100 zł, ale nie jestem przekonany co do nich. To czy warto by było zainwestować te 100 zł w Pro Win czy lepiej kupić tą King Arms Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Moje wątpliwości sprowadzają się do tego, że obróbka metali jest trudniejsza i łatwiej jest zapewnić szczelność w komorze z tworzywa. Do tego komora prowina nie do każdego modelu kałasza podejdzie. Porównywałem dziś komorę king armsa i wzmocniona z elementa. Wrażeniami z oglądu i z testu podzielę się niebawem. Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Ja mam KA. Nawet działa :F . Lepsza od stockowej cymy i boyi. Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted March 23, 2009 Report Share Posted March 23, 2009 (edited) I jak poszło porównanie? Bo ja właśnie przymierzam się do zakupu komory,tyle ze teraz doszły jeszcze metal komory CM i SRC.... Moje wątpliwości sprowadzają się do tego, że obróbka metali jest trudniejsza i łatwiej jest zapewnić szczelność w komorze z tworzywa. Do tego komora prowina nie do każdego modelu kałasza podejdzie. Porównywałem dziś komorę king armsa i wzmocniona z elementa. Wrażeniami z oglądu i z testu podzielę się niebawem. PS Ogólnie to jakie komory do Ak najbardziej polecacie? Edited March 23, 2009 by szymon91 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts