grzesiek141 Posted May 31, 2013 Report Share Posted May 31, 2013 I przyszła. Ogólnie wrażenia bardzo pozytywne. Kupiłem replikę w zbrojowni i pudełko jest bez oznaczeń, jak i replika. Co mnie zaskoczyło pozytywnie? Na pewno jakoś wykonania. Jest na naprawdę wysokim poziomie. Według mnie strzela też nie najgorzej. Kulki lecą jak po sznurku. Jutro jeszcze przetestuje ją dokładniej. Jedyny mankament, jeśli można to tak nazwać, to tryb semi. Otóż po kilku strzałach spust się blokuje, i aby kontynuować strzelanie na tym trybie należy przejść na auto i oddać kilka strzałów po czym wrócić na pojedynczy. Wiecie może, jaka może być tego przyczyna? Ładowałem baterie ładowarką stockową, bo jak na razie nie mam możliwości korzystania z innej. Pewnie to wina baterii, przynajmniej tak wyczytałem na internecie. Quote Link to post Share on other sites
dynek Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 witam mam pytanie odnosnie magazynkow do scar-l cs 02... sorry ale nie chce mi sie werotwac 23 stron z szukaniem informacji o tym czy ktos moze podac linka z magazynkiem np midcap ewentualnie lowcap ktory na stowe pasuje i wszystko gra jak nalezy ? bardzo prosze bo przymierzam sie do kupna tej repliki a slyszalem ze strasznie krucho z magazynkami do niej Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted October 11, 2013 Report Share Posted October 11, 2013 (edited) Chyba coś ci się pomyliło. Do scara L wchodzą magazynki typu m4 czyli każdy do m4/m16/hk wejdzie. Do wersji H wchodzą większe. Dużo wertować nie trzeba tylko zerknąć na sklep tam pisze. Eh ^^ Edited October 11, 2013 by Brzuski Quote Link to post Share on other sites
dynek Posted October 12, 2013 Report Share Posted October 12, 2013 sorry sorry ! pomyliłem modele :D mój błąd ! Quote Link to post Share on other sites
senioor Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Mógłby ktoś zamieścić zdjęcie oryginalnej płytki selektora ognia? Quote Link to post Share on other sites
GOGI123 Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 Kolega upadł ze swoim SCARem i nadłamał chwyt pistoletowy Chciałem go zdjąć ale nie mogę. Niby niczego się nie trzyma ale jednak. Mógł ułamać też koszyk silnika? Gdzie taki kupić? Nigdzie nie mogę znaleźć. Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted November 19, 2013 Report Share Posted November 19, 2013 I z tego powodu musiałeś zaspamować w 3 różnych tematach? Niby niczego się nie trzyma ale jednak. Według mnie trzyma się jednak na przynajmniej dwóch śrubach pod silnikiem. Mógł ułamać też koszyk silnika? Koszyk silnika? W gearboxie v2? Gdzie taki kupić? Nigdzie nie mogę znaleźć. Spójrz na chwyt pistoletowy SCARa. A teraz spójrz na chwyt pistoletowy dowolnej repliki M4. Jeszcze raz spójrz na chwyt SCARA. I ponownie na chwyt pistoletowy dowolnej repliki M4. Już wiesz, do czego zmierzam? Quote Link to post Share on other sites
GSoft Posted November 20, 2013 Report Share Posted November 20, 2013 (edited) Witam, czy komora z m4 wejdzie lub z ak, bo słyszałem, że po piłowaniu wejdą? Zatem mogę prosić o zdjęcia waszych komór HU. Dodam, iż nie posiadam jeszcze scara, zatem pytam. Edit: chodzi mi o wasze komory, które były piłowane. Edited November 20, 2013 by GSoft Quote Link to post Share on other sites
senioor Posted December 3, 2013 Report Share Posted December 3, 2013 Ja miałem zamiar piłować, ale ostatecznie odpuściłem sobie i poczekałem, przeszukałem sklepy, dałem ogłoszenie w komisie i dorwałem całkiem nową oryginalną komorę. Za to cały czas nie mogę doszukać się płytki selektora :( ps Przekładkę gb z m'ki do scar'a odradzam Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Płytki selektora ognia nie znajdziesz bo nie ma. Pisz do serwisów lub używki. Sam dostałem wersję piaskową teraz scara w poniedziałek i powiem że BOYI się poprawił w jakości zew. ale wew. hmm komora mogła lepsza być :P reszty nie otwierałem bo gwarancja i niech przeleci 1 spotkanie. Komora z m4 nie wejdzie chyba że dodasz klocek między nimi jakiś. Komora od scara jest dłuższa niż m4 a od ak pierwsze słyszę. Nowy mój scar ma 400fps ale dziś gumka do wymiany idzie :). Quote Link to post Share on other sites
Kamp Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 (edited) [...] BOYI się poprawił w jakości zew.[...] Masz na myśli scar-h czy L? Bo nie orientuje się aby Dboyi wypuścił jakąś aktualizację. Chyba ze jest inaczej to chętnie sobie popatrzę na jakieś fotki, jeżeli byłbyś tak uprzejmy. Mój stary scar-L ma jakieś 420 fps i sobie chwalę. Wewnątrz spring 120 shs,zielona gumka g&g + lufka 6.01 :icon_biggrin: Do wglądu tutaj :icon_wink: http://tablica.pl/of...ec-ID45kTP.html Gdzieś w komisie widziałem że do scara wersja H ludzie wrzucają gearbox 2gx od kwa to dopiero gratka ;D ale cena zmyślna. Edited December 4, 2013 by Kambei Quote Link to post Share on other sites
senioor Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Ponawiam prośbę o zdjęcie oryginalnej płytki selektora. Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted December 4, 2013 Report Share Posted December 4, 2013 Wersja L. Powiem tak inni kolor plastików, body, farba jest matowa bardzo fajna no i ogólnie jakoś to wygląda :D tylko oznaczeń nie mam ale nie są mi potrzebne do szczęścia. Jutro fotki zapodam bo dziś ciemno :D. Quote Link to post Share on other sites
jakubkuba07 Posted December 25, 2013 Report Share Posted December 25, 2013 Witam. Czy ktoś mógłby mi powiedzieć o ile SCAR ma większy zasięg od MP5K galaxy? I czy warto go kupować do lasu? Quote Link to post Share on other sites
rusek159 Posted December 26, 2013 Report Share Posted December 26, 2013 porównaj sobie zasięg PDW z lufą nieco dłuższą niż ta od pistoletu do pełnowymiarowej szturmówki... Quote Link to post Share on other sites
Grillosz Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 (edited) Tak sobie czytałem i wychodzi na to, że co do wyglądu zewnętrznego mam również miłą opinię. Mam czarnego SCAR'a SC-01 Boyi przystosowanego do CQB, ale ostatnio zaczęła mnie jednak bodziać celność mojej repliki. Obecnie mam 310 FPS, wymieniona sprężyna na SP120 i nowy szkielet KA. Przeszukałem masę sklepów jednak nie znalazłem metalowej komory hopsiup. Spotkałem się jednak z opcją, że któreś komory pasują po niewielkiej przeróbce. Inną kwestią jest nietypowa lufa - stock ma 384 mm. Chciałbym dołożyć tłumik płomienia od wersji H (którego nota bene też nie ma nigdzie), więc standardowy patent "długa precka + tłumik dźwięku odpada. A tu zaglądam, raz na ruski rok i "O! Mili ludzie, może ktoś coś wie", zatem: 1. Czy ktoś dokonał takiej modyfikacji komory z pozytywnym skutkiem i mógłby opisać "z czym to się je"? 2. Jak duże odchylenie od standardowej długości mogę wpakować, aby nie zmienić właściwości balistycznych kulasów? 3. Chodzi mi o to, aby uzyskać celność w granicach 350 FPS, aby koledzy na warszaskim KH mnie nie rozstrzelali za karę. Jakieś inne propozycje? 4. Konia i królestwo temu kto znajdzie czarny EGLM, bo przepadły jak kamień w wodę. Moga być używane jak i nowe. Edited January 4, 2014 by Grillosz Quote Link to post Share on other sites
senioor Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 Granatnik jest tajwangun Z komorą hop up to rzeczywiście problem bo nigdzie nie ma ale szukaj w komisie ja tam znalazłem Quote Link to post Share on other sites
konradd Posted January 4, 2014 Report Share Posted January 4, 2014 polecam tą komorę hop-up http://deltashop.pl/pl/komory-hop-up/890-full-cnc-scar-mblock-hop-up.html po wyjęciu z pudełka 350FPS po zamontowaniu w/w komory stabilne 380FPS Quote Link to post Share on other sites
Grillosz Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 (edited) Senioor - I wszystko jasne - Taiwangun.com jest jedyną stroną, która jest blokowana z proxy u mnie w akademiku ;-) Ale miałem okazję widzieć tę ofertę na innym komputerze, zatem dzięki. Konradd - Wow! Wygląda nieźle. Bardzo dziękuję. Zastanawiam się jednak czy po włożeniu jeszcze gumki HV50 i precki 6.03 nie będzie to miało nadmiaru mocy. Nie chciałbym wyjść poza 360 FPS, bo oległości na KH są naprawdę małe i można komuś zrobić krzywdę jak się ma 380, ba nawet 370 FPS. Mimo to również dzięki za pomoc. Edited January 5, 2014 by Grillosz Quote Link to post Share on other sites
senioor Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 tłumik do scar h http://www.taiwangun.com/tlumik-dzwieku-typ-aac-spr-scar-h-black-acm i trochę krótszy http://www.taiwangun.com/zestaw-tlumika-dzwieku-oraz-tlumika-plomienia-typu-scar-sound-suppressor-original-type-14mm-black-p-j Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Ja mam ten krótki tłumik :). Komora i dysza czeska jest jedynie dobra do scara prócz stockowej. Idzie dorobić z emki komorę ale trzeba dodać klocek z otworem między nimi. Quote Link to post Share on other sites
ppszejdi Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 Witam, posiadam czeską komorę i dyszę airsoftpro z gumką silikonową guardera .Gorąco polecam z wymienioną sprężyną i lufą guardera u mnie stabilne 420 fps. Quote Link to post Share on other sites
Grillosz Posted January 5, 2014 Report Share Posted January 5, 2014 O dzięki ppszeji. To oznacza, że wymieniam tylko lufę i gumkę, bo jeśli dołożę komorę to przekroczę limit CQB na KH. Wszystkim dziękuję z pomoc - Wszystkie problemy rozwiązane. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Brzuski Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Włóż słabszego springa :) po prostu bo komora niweluje też podwójną kulkę na sami itd. Quote Link to post Share on other sites
Grillosz Posted January 6, 2014 Report Share Posted January 6, 2014 Brzuski - problem polega na tym, że nie mam stockowej sprężyny, bo jestem drugim właścicielem. A w innych replikach albo mocniejsze, albo duuużo za słabe :icon_neutral2: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts