Vetius Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 Witam. Mam pytanie. Mam G36c i zauważyłem, że czasami spust mi nie odbija tylko sam to muszę robić. Nie przeszkadza to prawie w ogóle, ale czy to normalne? Spust wciskam pewnie więc to, że za lekko go naciskam to raczej odpada. Quote Link to post Share on other sites
hauer Posted January 15, 2010 Report Share Posted January 15, 2010 (edited) Prawdopodobnie będę gietkę malował mniejwięcej w TYM stylu i mam pytanko - orientuje się ktoś czy można gdzieś dorwać "szablon" albo chociaż czcionkę oznaczeń ostrego G36 coby można było je nanieść na JG dla "urealnienia"? 8-) Edited January 15, 2010 by hauer Quote Link to post Share on other sites
kosiniak Posted January 29, 2010 Report Share Posted January 29, 2010 (edited) Panowie. Decyzja zapadła, kupuję G608-2. I teraz pytanko. Co dobrze by było zmienić zeby poprawić replikę. OD razu zaznaczam ze nie chodzi mi o pierdyliard fps, a raczej o ogólny komfort użytkowania. Aha będzie to moja pierwsza replika. A moze na poczatek lepiej nic nie dotykac? P.S Wybaczcie ze pytam o cos co prawdopodobnie juz bylo ale nie mam czasu czytac ponad 50 stron tematu. Edited January 29, 2010 by kosiniak Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 (edited) To przykre, że nie masz czasu, choć Twoje powtarzało się tysiące razy... Wymieniasz gumkę (guarder silikonowy) i wstawiasz preckę (Systema/Prometheus) o długości 363 mm. Edited January 30, 2010 by Azur Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Hmm, wstawiłbym Gumkę Systemy/Deep Fire, dystanser H, i preckę Systemy/Guarder/KM-Head/Prometheus. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 30, 2010 Report Share Posted January 30, 2010 Deep-fire nie lubi kulek pokroju Madbull czy G&G, które przy preckach pokroju Promyka są standardem. Quote Link to post Share on other sites
kosiniak Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 Dzięki serdeczne. Jeszcze jedno pytanie, tym razem usiłowałem użyć opcji szukaj ale nic mi nie znalazło. Chodzi mi o to, na jaką max odległość da sie w miarę celnie strzelać z tej repliki, przed i po poprawkach. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 31, 2010 Report Share Posted January 31, 2010 50 metrów. Quote Link to post Share on other sites
M4ti Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 (edited) Panowie, w mojej długiej gietce normalny tłumik taki jak ten http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=908 trochę się dynda, czy ktoś jeszcze miał "niestandardowy" gwint? Edited February 4, 2010 by M4ti Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 Szkoda kasy na to. Lepiej poszukaj na www.silesia-factory.pl W obecnych gietach nie ma tego problemu. Quote Link to post Share on other sites
M4ti Posted February 4, 2010 Report Share Posted February 4, 2010 (edited) Szkoda kasy na to. Lepiej poszukaj na www.silesia-factory.pl Nie doczytałeś się, że ten tłumik już posiadam? W obecnych gietach nie ma tego problemu. Sugerujesz mi kupno nowej repliki? Twój post to offtop Edited February 4, 2010 by M4ti Quote Link to post Share on other sites
Kruchy95 Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Mam do was pytanie. Czy G36K nie będzie za długa dla 15-latka o wzroście około 165 cm ? Czy lepiej zainwestować w krótszą wersję? Quote Link to post Share on other sites
goliat1939 Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Dla 15 latka za długa, ale przy takim wzroście w wieku 18 lat będzie cacy. Wzrost nie ma znaczenia w takich wypadkach. Ja mam ponad 1,90 i dość dobrze leży (choć bez chwytu jest ciężko). Wcześniej miałem AKMa, to pod względem funkcjonalności jestem zachwycony :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
Gekon_1 Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 Czemu za długa ? To kwestia przyzwyczajenia. Sam biegam z m14 a mam 172 cm i nie jest źle. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted February 6, 2010 Report Share Posted February 6, 2010 (edited) M4TI, sorry, śpieszyłem się czytając Twój post i kompletnie go nie zrozumiałem. Co do Twojego gwintu i dyndającego się tłumika - na silesia-factory jest jeszcze coś takiego jak gwint naprawczy... Montujesz na to 13,5mm i masz 14mm ;) Zawsze możesz kombinować z owijaniem teflonem, ale przy mocniejszym uderzeniu, czy nawet przy zawadzeniu o ścianę może to nie dać rady. Mam nadzieję, że teraz mi wybaczysz pomyłkę:) http://www.silesia-factory.pl/adapter-naprawczy-p-141.html Edited February 6, 2010 by Azur Quote Link to post Share on other sites
M4ti Posted February 8, 2010 Report Share Posted February 8, 2010 Patrząc na cenę stwierdzam, że muszę rzucić studia na budownictwie i wziąć się za kowalstwo :) Dzięki za odpowiedź! Quote Link to post Share on other sites
jakubskate Posted February 18, 2010 Report Share Posted February 18, 2010 Witam, mam pytanko. Jako, że temat o G36C został zamknięty pytam tutaj. Jakich rozmiarów bateria wejdzie w chwyt przedni? Nie mam aktualnie giety w domu więc nie mogę zmierzyć. Dzięki i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 8.4v i 9.6v MINI Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted February 20, 2010 Report Share Posted February 20, 2010 Witam Mam pytanie odnośnie wymiarów lufy zewnętrznej w G36k. Konkretnie proszę o długość, średnicę no i opcjonalnie wymiary części nagwintowanej od strony tłumika płomienia. Można prosić kogoś o pomiar? :) Quote Link to post Share on other sites
Mleczaj_Krowka Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 (edited) Który tłok jest lepszy, wytrzymalszy ... Którego brać ? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4008 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1321 Myślę, że mogę tutaj zapytać ... Pozdro. ## Yeah, wiem, że zły dział, ale skapowałem się w jakim siedzę po napisaniu posta, a już nie było sensu usuwać Xd Pod sp120 Edited February 21, 2010 by Mleczaj_Krowka Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted February 21, 2010 Report Share Posted February 21, 2010 CA, sprawdzony. I tak, zły dział. Też pod jaką sprężynę chcesz? Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Co wymienić w mojej giecie zeby miała 500 fps Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 Wszystko. Quote Link to post Share on other sites
gryncek1 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 buahaahhaah strasznie brzmi, ale to prawda ;) Quote Link to post Share on other sites
rafik1213 Posted March 4, 2010 Report Share Posted March 4, 2010 To ja wiem ale dokładnie co z http://www.taiwangun.com/ bo tu mam rabat i wiem ze szkielet gearboxa ale na jaki wiem ze na pewno łożyska silnik ,ale jaki wiem ze wybiorę Klik i co jeszcze batka możecie mi jakiś zestawik złożyć . Ładnie proszę :cry: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts