Omnikron31 Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Przepraszam, że piszę tu. Uprzedzam, że szukałem i nie znalazłem odpowiedzi. Czy celownik typu RD30 Military Type będzie pasował do giety? Chodzi mi o montaż: ten kolimator ma montaż niski i nie jestem pewien czy będzie dobry. Quote Link to post Share on other sites
Garam Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 Siema, czy to normalne, że stockowy Hi-Cap przy wkładaniu nie robi 'klick' ? Tzn. czasami tak, gdy walnę go od spodu ale nie o to chodzi - przez brak tego dźwięku czasami nie wiem czy magazynek siedzi czy nie :\ Quote Link to post Share on other sites
Codename666 Posted April 28, 2010 Report Share Posted April 28, 2010 @Omnikron31 Nic nie szkodzi. Demontujesz tylko szczerbinkę i jest super. Możesz mieć tak niski kolimator jak tylko chcesz. :) Ja sam mam Aimpointa Comp 2 z niskim montażem i jest bardzo wygodny. Quote Link to post Share on other sites
sotion15 Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 Witam. Mam zamiar kupić G608-2 jednak zastanawiam się też nad http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow..._style-592.html Wiem tyle ,ze na początek w obu replikach należy wymienić gumkę Hop Up na Systeme Czytałem trochę na temat obu replik i jestem w kropce Który wybór będzie lepszy ? Proszę o pomoc ;-) Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 bierz gietę :) lżejsza, łatwa w obsłudze, wyjęcie gb zajmuje 1 minutę :) Quote Link to post Share on other sites
Omnikron31 Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 @Codename666 Dzięki za odpowiedź, to dobry pomysł. Aha, jeszcze jedno. Zna ktoś sklep, gdzie sprzedają ładownice do giety? Bo nigdzie nie mogę tego znaleźć w necie ^^ Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted May 4, 2010 Report Share Posted May 4, 2010 Ładownice na molle? Miwo Military Praszka i Miwo Military Lubliniec. Quote Link to post Share on other sites
Omnikron31 Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Wielkie dzięki Soul reaper. Niedługo pewnie sobie kupię ^^ Quote Link to post Share on other sites
Omnikron31 Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Nie mogłem edytować, jaka jest szerokość górnej szyny RIS? Pod kolimator potrzebuję bo nie wiem czy 20mm czy 22mm (jakaś różnica zawsze). Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Standardowa 22mm. Ale to żadna różnica, kolimator dokręca się na śrubę, na g36 wejdzie praktycznie każdy (wyjątki to koli z montażem 11mm i dedykowane np. do ak - inny system montażu). Quote Link to post Share on other sites
Omnikron31 Posted May 5, 2010 Report Share Posted May 5, 2010 Mhm. No to dzięki. Bałem się, że nie styknie, ale ufam ci. Quote Link to post Share on other sites
Omnikron31 Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Dwa kolejne pytanka. 1. Jak dokładnie zdjąć szczerbinkę? Tam jest pin, który wyjąłem ale to nic nie dało. 2. Gdzie mogę znaleźć mid-capy do giety? Quote Link to post Share on other sites
Apocalipsis Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 (edited) Tu masz magazynki mid cap do giety: mag magi Jedyny dostępny mag do G36 Edited May 6, 2010 by Apocalipsis Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Jak wybiłeś pin to szczerbinkę trzeba siła wyciągnąć do góry. U mnie siedzi ciasno i trzeba się chwilę pomocować, żeby ją wyciągnąć. A co do mid capów to dostępne w tym momencie są jedynie na zbrojowni (g&p 70 zł sztuka). Quote Link to post Share on other sites
Omnikron31 Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 No to o tych za 70zł to wiedziałem. Trochę za dużo moim zdaniem. A co do szczerbinki, to się z nią trochę pomocuję. Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Na allegro właśnie znalazłem przypadkowo: http://www.allegro.pl/item1030749908_magaz...k_kingarms.html. Sprzedawce mogę polecić, często bywam w ich sklepie. Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Elo. Kupiłem ostatnio własnie g36 od jg. Mam pytanie. Mam stocka i chce do niego wsadzić lipo bo są tańsze, mniejsze i kolega ma ładowarkę. Czy LiPo o napięciu 7.4 v będzie dobry? Słyszałem, że ma taką moc jak zwykły o 9,6v. Nie chce tam pchać 11.1v lipo bo mi karabin wypierdzieli w kosmos :D! pozdrawiam i czekam na rady. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Tak lipol 7,4 w zupełności Ci styknie :). Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 Powinno wystarczyć. Ja kupiłem 11,1 i mam wrażenie, że to trochę za dużo :) Ale w sumie jestem zadowolony. Reakcja na spust jak przy strzelaniu z napiętej sprężyny ;) Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Powinno wystarczyć. Ja kupiłem 11,1 i mam wrażenie, że to trochę za dużo :) Ale w sumie jestem zadowolony. Reakcja na spust jak przy strzelaniu z napiętej sprężyny ;) Koledzy mówią, żebym brał 11,1 ale wydaję mi się, że przy pierwszej lepszej serii to mi ten karabin wybuchnie :D czy jakbym chciał 11,1 to musiałbym coś zmienić na wzmocnione? Jakieś zębatki czy coś. Chodzi mi o kulture pracy, żeby się nie popsuło ;p Twoja jak sie trzyma? Quote Link to post Share on other sites
Soul reaper Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Zębatki akurat powinny wytrzymać, o tłok się martwię. Ja w gerboxie nie wymieniałem nic. Za to wmontowałem kable niskooporowe i mosfeta, żeby się styki nie spaliły. Poza tym uważaj na rozmiary, bo 11,1 są grube. Ja mam turnigy 2200 mAh i do chwytu nie weszła, musiałem ja dać do ładownicy na kolbę. Dzisiaj będzie pierwsza strzelanka z udziałem tej baterii, więc zobaczymy :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Mi ta sama bateria zjechała na M130 2 tłoki na silniku EG1000. Także polecam ostrożność :F Quote Link to post Share on other sites
Apocalipsis Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Ja ogólnie polecałbym uważać na stockowe tłoki od JG bo w swojej giecie dostałem jakiegoś bubla ,którego zjechalem po 4 tysiącach kulek na baterii dołączonej do zestawu. Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 Ja ogólnie polecałbym uważać na stockowe tłoki od JG bo w swojej giecie dostałem jakiegoś bubla ,którego zjechalem po 4 tysiącach kulek na baterii dołączonej do zestawu. dobra to kupuje 7,4 v :D nie będe jej męczył. dzieki za rady :D! Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted May 9, 2010 Report Share Posted May 9, 2010 z innej beczki (sorry jeśli już tu było, ale szukajka nic nie podpowiada): czym się różni 608-2 od 608-8 (aka jg1338)? niby bebechy te same ale który element body powoduje wzrost ceny o te 130 zeta? link do g608-8: http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...-8_jg-1656.html Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts