Johann Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Tłumik zwłaszcza po założeniu cichych głowic oraz dobremu wypodkładkowaniu zębatek działa obłędnie. Nawet bez cichych głowic śmiga aż miło z tłumikiem od SF. Kolega na górze strzelał z MP5SDx, czy tak napisał po prostu? :) Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Skoro już połowa obecnych ma STANGi w swoich Gietach, to może ma ktoś zdjęcie G36 z kanadyjskim STANGiem, takim jak np. w C8 http://www.diemaco.com/Images/c8-annot.gif ??? Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 (edited) Strzelać nie strzelałem, byłem przy bracie który strzelał ;) Niestety nie mogłem się "pobawić" MP5tka, nie robiłem licencji ochroniarskiej (w przeciwieństwie do brata) co nie dało mi możliwości postrzelania, aczkolwiek słyszałem jak strzela. PS: Tak propo, może ktoś rozwieje moje wątpliwości, po co tłumik na strzelnicy :-F ? Edited May 29, 2009 by hasfa Quote Link to post Share on other sites
MrHK Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Do lansu? Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 dla mniejszego odrzutu? Quote Link to post Share on other sites
Guest Mati13k Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Właśnie. Tłumik "sprowadza" pocisk do prędkości poddźwiękowej, a co za tym idzie łatwiej jest wytłumić huk. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Skoro już połowa obecnych ma STANGi w swoich Gietach, to może ma ktoś zdjęcie G36 z kanadyjskim STANGiem, takim jak np. w C8 http://www.diemaco.com/Images/c8-annot.gif ??? To Thermold, w poniedziałek przychodzi, wrzucę fotkę, no problem. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Który? Dboys robi dwie wersje thermolda, miałem jedną i thermolda ona nie przypomina, przynajmniej nie w adapterze do G36. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 A spotkał się ktoś może z magami do G36 bez wszystkiego tego, co utrudnia ich wyciąganie z ładownicy (kanty, uszka, "grzybki")? Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted May 29, 2009 Report Share Posted May 29, 2009 Azur: Dboys 300kulkowiec. Czemu jest be? HellCat: Nie. Po to właśnie jest adapter. Chyba że satysfakcjonuje cię mag od SL8. Nie ma dzyndzli, ale ma kanty. Quote Link to post Share on other sites
HellCat Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Te krótkie to wogóle zapomnij! No nic - w takim razie mój pattern 83 straci przegrody w ładownicach... :evil: Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Azur: Dboys 300kulkowiec. Czemu jest be? HellCat: Nie. Po to właśnie jest adapter. Chyba że satysfakcjonuje cię mag od SL8. Nie ma dzyndzli, ale ma kanty. ja zamierzam niedługo zamówić i przetestować te: http://airsoftglobal.com/product_info.php?products_id=8645 @pin-king-pin: możesz podać linka do tych DBoyi's ?? Quote Link to post Share on other sites
loginald Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 (edited) A spotkał się ktoś może z magami do G36 bez wszystkiego tego, co utrudnia ich wyciąganie z ładownicy (kanty, uszka, "grzybki")? Ja się z magazynkami męczyłem w dwóch kamizelkach, niedawno zmieniłem na inną i jakiesz to było moje ździwienie gdy lekko wyszedł każdy z łądownicy, po prostu dostałem płytsze ładownice. Magazynki trzymają się super i do tego lekko wychodzą. Dlatego teraz zawsze patrzę na głębokość ładownic. Edited May 30, 2009 by loginald Quote Link to post Share on other sites
sir_chester Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Ja się z magazynkami męczyłem w dwóch kamizelkach, niedawno zmieniłem na inną i jakiesz to było moje ździwienie gdy lekko wyszedł każdy z łądownicy, po prostu dostałem płytsze ładownice. Magazynki trzymają się super i do tego lekko wychodzą. Dlatego teraz zawsze patrzę na głębokość ładownic. Możesz podać jaką obecnie masz głębokość swoich ładownic? Quote Link to post Share on other sites
loginald Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 (edited) Ok 10cm a 11cm. Niby nie duża różnica ale jednak. Edited May 30, 2009 by loginald Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 (edited) ja zamierzam niedługo zamówić i przetestować te: http://airsoftglobal.com/product_info.php?products_id=8645 @pin-king-pin: możesz podać linka do tych DBoyi's ?? No tak, nie mają żadnych zaczepów, ale wówczas traci się możliwość łączenia magów bez specjalnych klipsów. To cargo, które wskazałem (z MIWO Praszka) na prawdę zdaje egzamin. Obciąłem kominek ze ściągaczem i magi wychodzą jak po maśle. Rozmiar pozwala na równie szybkie wrzucenie do środka pustego kompletu, co z kolei pozwala wyeliminować z oporządzenia torbę zrzutową. :uśmiech: Ps.: UWAGA na stronie MIWO przerwa techniczna do jutra, więc link nie otwiera się. Edited May 30, 2009 by pogonczyk Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Pin-king-pin - ja miałem 400 kulkowca i nie jest on zbyt piękny w Gietce. Zresztą w niej tylko długie standardowe magi od M4 pięknie wyglądają. No i PMAGi. Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 No tak, nie mają żadnych zaczepów, ale wówczas traci się możliwość łączenia magów bez specjalnych klipsów. powiem szczerze, tak na prawdę użyłem tego oryginalnego łączenia tylko parę razy.... nawet w realnym świecie te łaczenia wspomagane są taśmą klejącą :) generalnie, pomysł trochę chybiony... Quote Link to post Share on other sites
grimor Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 (edited) Generalnie pomysł może i dobry, ale wykonanie i projekt chybiony :) Aha, może juz było ale ciekawi mnie jakich ładownicy używacie do magów od g36 ? Czy są to podwójne ładownice do m4 czy dedykowane do g36? Edited May 30, 2009 by grimor Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 Kumpel ma ładownice do G3 (gumowe?) no coś w tym stylu. Kupił je w BASTIONIE w Kołobrzegu. Dość dobrze się sprawują Quote Link to post Share on other sites
piorek Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 (edited) Osobiście polecam szczepić magi i okleić czarną taśmą izolacyjną.... Wygląda jak wygląda ale jest solidne i wygodne. Do tego jeszcze używam kolorowych oznaczeń magazyków - oklejenie zieloną izolką u podstawy w wypadku cięższych kulek (budynkowy humanitaryzm) ;) EDIT: Wiem, że to temat o innym modelu, ale mam taką sprawę techniczną... Czy ktoś może wie jak w G608-5 wymontować ten dwójnóg?;) Edited May 30, 2009 by piorek Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted May 30, 2009 Report Share Posted May 30, 2009 (edited) Już gdzieś pisałem. :roll: Ciężko to wytłumaczyć bez pokazania. Na końcu pinu z uchem jest blokująca go nakładka w kształcie półksiężyca. Trzeba ją zsunąć, stukając śrubokrętem/młotkiem i voilla. A od siebie nie polecam szczepić magów, szkoda hajcu na szczepionki - lepiej kupić lepsze kulki, albo kwiaty mamie. Edited May 30, 2009 by pin-king-pin Quote Link to post Share on other sites
Dave666 Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Piorek, wymujesz ten pin z kółeczkiem z przodu frontgripa i już. Dwójnóg jest trzymany tylko przez tą część, bez tego sam wypadnie. Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 (edited) Nie lepiej go używać do chwili kiedy sam odpadnie? ;) Edited May 31, 2009 by hasfa Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Dave, mistrzu, to to i on wie. Tyle, że większość nietechnicznych nie umie wyjąć tego pinu. :roll: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts