Ari Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Lozyska - ~60zł Spring - ~40-50zł podkładkowanie i smarowanie - albo se sam zrobisz albo tyle ile sobie ktos zazyczy Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted December 7, 2009 Report Share Posted December 7, 2009 Ok, dzięki wielkie za pomoc, ale wciąż trapi mnie parę pytań Opłaca się taka inwestycja? Stockowe łożyska są aż takie głośne? Czy może są słabe i poza wyciszeniem zwiększą też żywotność? Przepraszam za takie "tuningowe" pytania, ale zapomniałem o istnieniu odpowiednich do tego tematów. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Stockowe to plastiki. Generalnie moglbys je zostawic jesli bys chcial slaba sprezynke, ale kulowe poprawia prace calego mechanizmu (plynniej). Ja np. w swojej g36c nic nie wymienialem w gb i wszystko pracuje bez problemu. Wiec generalnie moznaby i zostawic Quote Link to post Share on other sites
Allen Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Przejrzałem ok. 15 stron tematu i nic o tym nie było ,jako o wadzie repliki. Wolę jednak zapytać. Czy bateria ma jakieś luzy ,słychać ją podczas biegania, etc. ?? Jeżeli odpowiedź na pytanie jednak padła to wybaczcie ,jednak aby przebrnąć dokładnie przez 55stron ,potrzeba zdecydowanie więcej czasu niźli na zadanie pytania. A i przeglądanie tylu stron może być katorgą. Quote Link to post Share on other sites
Gogin Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Nie lata ;-). Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 bateria jest zabezpieczona z jednej strony uchem, od dołu trzyma ja frontgrip od góry blok gazowy. Quote Link to post Share on other sites
Omnikron31 Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 No właśnie mam pytania na temat tej repliki. Mam G36K i tak: 1. Replika jest stosunkowo głośna, czy założenie tłumika chociaż trochę rozwiąże problem? 2. Jaką batkę najlepiej używać? Quote Link to post Share on other sites
seger Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 (edited) jak głosna ? gieta jest cicha szczególnie stock ;] chya ze masz źle wypodkładkowany i suchy karabin to wtedy głosna jest ;p bateria to zalezy ;] 9,6v najfajniejsze a najlepsze li-po 11,1v :D dla mnie replika oprócz tego ze jest wzmocniona i ma troche wiecej fps od stocka musi miec dobry rof i reakcje na spust ;] Edited December 29, 2009 by seger Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Pytanie do użytkowników adaptera Battleaxe - jakie magazynki się nie bujają ? Używam hicapów Dboyi i realcapów Stara, mam jeszcze jednego reala chińskiego PMAGA - wszystkie latają do przodu i do tyłu - denerwuje mnie to. Są jakieś które siedzą sztywno w każdej osi? Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 To wina adaptera. W moim adapterze P-magi midy nie lataja, zas w kilku innych adapterach lataly ;] Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 uzywam PMAG'ów - żaden nie lata. dwa różne adaptery, ~20 PMAG'ów. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 U mnie latają do przodu i do tyłu - przyczyną moim zdaniem jest ten plastik, który łapie magazynek (czyli wchodzi w to kwadratowe wycięcie) - gdyby wchodził w pełni, nie byłoby luzu... I kompletnie nie wiem jak temu zaradzić :/ Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 przyczyną moim zdaniem jest ten plastik, który łapie magazynek (czyli wchodzi w to kwadratowe wycięcie) a może popracuj nad nim przy pomocy dobrego kleju i kawałka plastiku (później pilnika) albo żywicą i kawąłkiem maty :) Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted December 29, 2009 Report Share Posted December 29, 2009 Niegłupi pomysł, pomyślę co da się zrobić. Quote Link to post Share on other sites
hauer Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Witam, przymierzam się do kupna tej repliki i mam kilka pytań: 1. Poza patentem z izolką da się jakoś "usztywnić" frontgrip żeby nie latał tak mocno i nie dało się prawie dotknąć nim lufy na końcu? :P 2. Ma ktoś jakiś customowy patent na przerobienie domyślnej kolby na a'la snajperską bez wydawania 300+zł? Domyślna kolba z tymi "lukami" jakoś mi średnio podchodzi. 3. Gdzieś wyczytałem że można pociągnąć gietkę jakąś specjalną matową farbą(czarną :P ) żeby wyeliminować wrażenie "plastikowości" - wiecie coś o tym? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Allen Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 2. Ma ktoś jakiś customowy patent na przerobienie domyślnej kolby na a'la snajperską bez wydawania 300+zł? Domyślna kolba z tymi "lukami" jakoś mi średnio podchodzi. Nie trzeba wydawać 300+ wystarczy ~200pln :D Kolba Quote Link to post Share on other sites
hauer Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 O, dzięki - google znalazło mi tylko g&p za 360 :P A reszta pytań? ;) Quote Link to post Share on other sites
Allen Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 O, dzięki - google znalazło mi tylko g&p za 360 :P A reszta pytań? ;) Gotowego rozwiązania niestety nie ma. Można pobawić się w MacGyvera (chyba tak to się pisało) i zrobić jakiś stosowny stabilizator ale dużo by było z tym zachodu. Sam użyłem izolki. Jeżeli chodzi o farbę, to nie słyszałem. Jednakże, nie interesowało mnie to zbytnio ,gdyż nie uważam żeby moja gienia była zbyt plastikowa. Quote Link to post Share on other sites
hauer Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Byłoby nieźle gdyby dało się jakoś na stałe przymocować ten chwyt przedni - jeśli batka byłaby w kolbie nie widzę potrzeby zdejmowania go zbyt czesto. Quote Link to post Share on other sites
lynx79 Posted January 4, 2010 Report Share Posted January 4, 2010 Nie wiem, co wy z tym frontem. Miałem wersję E, która miała jeszcze dłuższy front, a mocowaniem nie różnił się od K czy C. Siedział stabilnie i ani drgnął. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted January 5, 2010 Report Share Posted January 5, 2010 Pin owinąć teflonem i założyć. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 @seger Czy ten li-pol 11,1 mieści się bez problemu w chwycie przednim? Rozważam zakup takiej baterii ( Ni-Mh padają w niskich temperaturach jak muchy) ale nie miałem jeszcze do czynienia z lipolami i nie wiem jakich są rozmiarów. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 są różne romziary w zaleznosci od pojemnosci i wydajności pradowej akumulatora. ja używałem li-po na kolbie wiec mnie nie obchodził wymiar prawie :) Quote Link to post Share on other sites
Wint Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...-6_jg-1522.html Czy w tej wersji również występuje problem z podawaniem kulek tak jak w przypadku adaptera BA ? Quote Link to post Share on other sites
JarekM Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...-6_jg-1522.html Czy w tej wersji również występuje problem z podawaniem kulek tak jak w przypadku adaptera BA ? a kto Ci powiedział, że adaptery BA mają kłopot z podawaniem kulek ? Używam dwóch, w dwóch różnych replikach i z żadnym z nich nie mam problemów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts