Jackall37 Posted October 22, 2008 Report Share Posted October 22, 2008 Przepraszam za zwłokę, ale miałem problemy sprzętowe ;) Tutaj fotki montażu: I jakiej przeróbki prawdopodobnie wymagałaby kolba (osobiście jeszcze nie próbowałem). Klin może mieć 1 cm długości - to w zupełności wystarczy, żeby wszystko sztywno się trzymało. A tu moja duma teraz to już trochę bardziej AKM niż AIM - dolne łoże z AKM (zdaje mi się, że z Łucznika). Quote Link to post Share on other sites
Escalon Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Dzięki serdeczne. Zainspirowałeś mnie do tej przeróbki. Quote Link to post Share on other sites
Kiwi Posted October 24, 2008 Report Share Posted October 24, 2008 Jeśli byś mógł, to wstaw fotkę całości przerobionej na AKM-wraz z kolbą, ok? Quote Link to post Share on other sites
Dudek Javny Posted December 19, 2008 Report Share Posted December 19, 2008 Pytanie laika. Czy można zamontować do tej repliki granatnik? GP25/30? Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 (edited) odpowiadając na twoje pytanie da się go założyć ale nie działa system szybkiego demontaż gdyż granatnik blokuje się na mocowaniu do bagnetu. Trzeba spiłować mocowanie(niezalecane ) lub kawałek granatnika od środka. pozdro ps nie mam frontu od AKM wiec nie wiem czy będą pasować drewna , ale sądząc po ilości miejsca powinny się zmieścić edit: jednak pasuje jak ulał poprostu trzeba precyzyjnie zamontować montaże:) można tez lekko zaokrąglić kanty dla łatwiejszego montażu Edited December 30, 2008 by shenq Quote Link to post Share on other sites
kryst Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Obsada kolby w AIMSie jest podobna do tej w AK74 VFC, ktoś sprawdzał czy da się bez przeróbek zainstalować składaną kolbę z AIMSa na AK74 VFC? Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 obsady są zupełnie inne, przynajmniej w AKS74U (ale to chyba to samo co 74) Quote Link to post Share on other sites
kryst Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 AKS tak, ale mnie chodzi o AK74 z kolbą stałą. Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted January 7, 2009 Report Share Posted January 7, 2009 Po przeczytaniu tematu rozumiem, że batka mini mieści się we front gripie a po przeciągnięciu kabli do tyłu można stosować batki stick pod pokrywą. Dobrze skumałem? Mam Pytanie zatem - jaka batka 9,6V wchodzi do przodu ( o ile wogóle się tam zmieści) aby nie bawić się w przeciąganie przewodów na tyły? Proszę o link do batki 9,6V najlepiej ze specshopu. Dziękuję i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
drache Posted January 8, 2009 Report Share Posted January 8, 2009 (edited) Kable to raczej musiałbyś przeciagać do przodu gdyż są z tyłu własnie. I pasują do sticka. Ehh mój egzemplarz właśnie przyszedł ze sklepu, podłączyłem baterię i nic... Słychać tylko jakby blow-back, chciał ruszyć i nic więcej. Replika nówka dopiero z pudła wyciągnięta. Możecie mi powiedzieć co może być przyczyną? Edited January 8, 2009 by drache Quote Link to post Share on other sites
BertooH Posted January 9, 2009 Report Share Posted January 9, 2009 Może bateria nie naładowana? Jeżeli coś ruszyło to zapewne mały voltarz na batce... Quote Link to post Share on other sites
drache Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 Tak, przez blow-back'a na 8,4 nie poszło a 9,6 nie była zbytnio naładowana, ale udało mi się poradzić sobie, po prostu wyciągnąłem drut który łaczy gearbox z b-b, i juz na 8,4 ładnie strzela :) A, że wogóle od poczatku planowalem, iż b-b będzie wyłaczony sprawa się szybko rozwiązała. Problem miałem bo dostałem go w pudle po seri AK-74 i instrukcja była do nich a nie do AIMSa :) Quote Link to post Share on other sites
shenq Posted January 10, 2009 Report Share Posted January 10, 2009 mój tez miał pudło od 74 ale instrukcja była od aimsa Quote Link to post Share on other sites
drache Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Panowie, mam takie pytanie, jak dobrać się do lufy wewnętrznej w AIMS-ie? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Tak samo jak w innych AK od VFC: http://rus.mil.pl/forum/discussion/440/aks...zeciach/#Item_1 Quote Link to post Share on other sites
drache Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Mam pytanko czy do AIMSa bedzie pasowała ta szyna: Szyna od Cymy czy muszę zainwestować w orginalną MTK-83? Zastanawiam się też nad magazynkiem bębnowym, czy cymowski pójdzie: Magazynek czy lepiej zawinwestować w Magazynek MeTaca ze specshopu? Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted February 11, 2009 Report Share Posted February 11, 2009 Szyna obojętnie obydwie będą pasować. Magazynek lepiej tańszy. ten "metak" to chińszczyzna brendowana przez specshop. Quote Link to post Share on other sites
Venom1 Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 Tak z mojej strony co do blowback-u to u mnie sam się zdezaktywował, po wystrzeleniu około trzystu kulek (nie non stop) pękł drut odpowiedzialny za niego. A jeśli chodzi o magazynki to dobrze pasują midcapy CA i hicapy G&G. Quote Link to post Share on other sites
pajacyk Posted March 29, 2009 Report Share Posted March 29, 2009 trochę ot ale co tam widziałem ostatnio w Rumunii patrol policji, jeden z nich miał własnie AIMS-a :) wyglądał identycznie, nawet kolor przedniego chwytu był podobny, trochę ciemniejszy, ale to pewnie kwestia wieku Quote Link to post Share on other sites
tymidus Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 Mógł bym prosić o dane techniczne interesuje mnie czy jest w tym modelu lufa precyzjna i czy komora hop-up jest metalowa lub plastikowa Quote Link to post Share on other sites
Venom1 Posted October 12, 2009 Report Share Posted October 12, 2009 Nie ma fabrycznie montowanej lufy precyzyjnej, komora hopup jest z tworzywa. Pozostałe dane techniczne masz w sklepach które mają tą replikę w ofercie. Quote Link to post Share on other sites
tymidus Posted October 13, 2009 Report Share Posted October 13, 2009 Ale chodzi ci akurat w tym model że nie ma lufy precyzujnej Quote Link to post Share on other sites
Venom1 Posted October 14, 2009 Report Share Posted October 14, 2009 VFC wyprodukowało dwie wersje AIMS-a. "Zwykłego" rumuna i PMC. Obydwie sa takie same, różnią je tylko chwyty pistoletowe rury gazowe z nakładką oraz łoże. Poza tymi róznicami to ta sama replika. Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 17, 2012 Report Share Posted May 17, 2012 (edited) Czy do AIMS VFC Pasuje GB V.3 Cymy? Wiem, ruszyłem temat sprzed 3ech lat, ale nie widziałem sensu zakładania nowego, by nie śmiecić na forum. Edited May 17, 2012 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
kozłov Posted May 18, 2012 Report Share Posted May 18, 2012 TAK ! Pasuje. Ja mam v3 Cymy z wymienionymi bebechami ale szkielet jako gearbox idealnie pasuje. Mój AKM (tak AKM a nie AIMS) wersji deluxe przetarłem papierem sciernym. Czy ktoś zuważał rdzę w FVC? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts