Flachenty Posted December 9, 2008 Report Share Posted December 9, 2008 Mi tam rosyjski bagnet od razu wszedł na osłabiacz - bez problemów. Za to lekko za daleko był przewód skośny :) Pozdrawiam rosyjski tak, polski nie :) Quote Link to post Share on other sites
kryst Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Czy tylko ja mam taki problem z magami, że jedynie hicapy podają? Lowy mam CA od 47 i 74 i jest kiszka. Natomiast na hicapach g&g, ca i cymy hula wyśmienicie. Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Ja nie miałem problemów z Low'ami CA Quote Link to post Share on other sites
Pies Posted January 19, 2009 Report Share Posted January 19, 2009 - wszystkie zewnętrzne elementy metalowe są stalowe (łącznie z lufą) Na Capri jest materiał - stal/magnez/aluminium/cynk/tworzywa sztuczne Stal ok, tworzywa to wiadomo. Ale co tutaj robi i gdzie jest ten magnez i cynk? Czy faktycznie AKMS jest stalowo drewniany a Capri ma nieaktualne dane? Jak ogólnie jest z wytrzymałością materiałów użytych w tym ak? Quote Link to post Share on other sites
Zmrol Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Witam, czy tego kałacha rozkłada się tak jak ostrego (jak boyi i vfc) ? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 22, 2009 Report Share Posted January 22, 2009 Nie. Rozkłada się go jak Guarder / Inokatsu / RMW - czyli odkręcanie imbusów, przy czym jest to inna konstrukcja niż TM. Quote Link to post Share on other sites
Zmrol Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Repliki G&G rozkładają się jak VFC, Boyi... Pozdrawiamy serdecznie i zapraszamy ______________________________ Załoga SpecShop.pl Tyle ze strony specshopu. Kto ma rację? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Pytałeś konkretnie o G&G AKMS, czy o RK-ileś? It is the same construction as a Inokatsu. http://www.red-alliance.net/forum/index.php?topic=10239.0 A jak się rozkręca Inokatsu już pokazywałem w tym temacie (na 1 stronie). Quote Link to post Share on other sites
dark_griph Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Jakiś czas replika jest już w Polsce, więc może ktoś wiedzieć będzie. Czy GB jest na tyle dobrze spasowany, a części takiej jakości, że replika będzie działać sprawnie latami bez większych ingerencji? Quote Link to post Share on other sites
songoku Posted February 17, 2009 Report Share Posted February 17, 2009 witam all szukalem bateri AK stick dokladnie do AK AIMS od G&G (mysle ze to ma tyle samo miejsca na aku), ale nie znalazlem nic porzadnego, co mozecie polecic ? Interesuja mnie pakiety ktore dawalyby ROF przynajmniej 10k/s. Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted February 18, 2009 Report Share Posted February 18, 2009 Ciężko dobrać pakiet żeby otrzymać taką "piorunującą" szybkostrzelność, chyba, że chińskie 7,2V. Szukaj najlepiej batki o napięciu 8,4V albo 9,6V typu stick z małym wejściem. Quote Link to post Share on other sites
grzybek85 Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 (edited) Co do pakietów, stanowczo mogę odradzić Intelecta (7+2) 10,8V 1400mAh. Akumulatorek jest troszkę grubszy a te 2 dodatkowe ogniwa (i przewody miedzy nimi) sprawiają, że nie dość, że się go ciężko dosłownie wciska w replikę to jeszcze zamkniecie pokrywy i nie uszkodzenie niczego jest nie lada wyczynem, o tym, że do ponownego otwierania trzeba użyć np. śrubokrętu przyłożyć do przycisku i zdrowo łupnąć wole szybko zapomnieć bo aż krew człowieka zalewa. Na szczęście akumulator był uszkodzony i mi przysłali z Capri coś innego... Batimex Stick 9,6 V 1500 mAh. Jeszcze z niej się nie strzelałem ale przynajmniej nie ma żadnych problemów z wkładaniem jej i wyciąganiem z repliki (zachowuje się jak customowy akumulator od cm031.c) Ile Ci k/s wyciśnie niestety nie mogę powiedzieć bo mam replikę po tuningu. Edited March 3, 2009 by grzybek85 Quote Link to post Share on other sites
bronek1993 Posted March 28, 2009 Report Share Posted March 28, 2009 Da ktoś jeszcze fotki tego akms'a? Dużo jeśli można prosić ;d Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted April 8, 2009 Report Share Posted April 8, 2009 Panowie, kolega ma problem ze swoim AKMS. Mianowicie chce wstawić lufę preckę KM Heada 1950 460mm. Czy ta lufa zmieści się w lufie zewnętrznej, czy będzie wystawała ? Quote Link to post Share on other sites
OC14Groza Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 463mm ma stockowa Quote Link to post Share on other sites
Hudler Posted June 7, 2009 Report Share Posted June 7, 2009 Witam. Chciałbym się zapytać o parę rzeczy. 1. Czy jest całkowicie ze stali, czy jest tam ZnAl? 2. AIMS od G&G to praktycznie to samo, z innym drewnem, zmienionym body i kolbą? 3. Czy zespół kolby, zatrzasku i zawiasu jest wytrzymały? 4. Czy opłaca się kupić tą replikę? Z góry dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Czarny762 Posted June 29, 2009 Report Share Posted June 29, 2009 (edited) Tak jest praktycznie cały ze stali i od AIMS-a zabardzo niczym się nie rózni prócz tak jak powiedziałeś (kolbą, korpusem i okładziną z rączką). Edited June 29, 2009 by MMCommando Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted July 1, 2009 Report Share Posted July 1, 2009 To samo co Realsword? Quote Link to post Share on other sites
Czarny762 Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 Tia. Teraz główną role odgrywają firmy które produkują repliki AK praktycznie całe ze stali. Takie właśnie jak VFC, Real Sword(seria kałaszków TYPE 47), no G&G AKMS oraz AIMS i oczywiście za jakiś czas ma się pojawić nowy SLR z CA calutki ze stali :lol: Bo te poprzednie SLR-y nie były praktycznie całe ze stali. Więc poprostu jak lubisz wprowadzić coś nowego nie wiem rekonstruować Armie CHRL to polecam Real Sword-a :D. Quote Link to post Share on other sites
Czarny762 Posted July 2, 2009 Report Share Posted July 2, 2009 (edited) W AKMS-ie G&G są wszystkie części stalowe ;) Nawet czuć że podnosisz kawał stali :lol: Tylko pamietam że chyba na korpusie bicia informacyjnie dotyczące zmiany trybu ognia były nie bite w tym miejscu co ma orginał. Co do takich spraw to dość dużo ludzi zwraca na to uwage ale mi to w zupełności niczym nie przeskadza. Ale jak już miał bym sobie sprawiać AKMS-a to tylko VFC 8-) na którego chyba jeszcze trzeba bedzie poczekać. Jak narazie dostępny na WGC. http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i..._cat_VFC%20AEGs Edited July 2, 2009 by MMCommando Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted October 19, 2009 Report Share Posted October 19, 2009 Da radę przełożyć do tego AKMSa imitację suwadła z VFC/Boyi? Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Czy ktoś sprawdzał jak działają z repliką mid-capy Cymy? http://www.taiwangun.com/magazynki_magazyn...kulek-1103.html Quote Link to post Share on other sites
Venom1 Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 W tej chwili nie pamiętam czy magazynek z Cymy który miałem to był midcap czy lowcap, w każdym razie działał bez problemu w tej replice. Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted May 21, 2010 Report Share Posted May 21, 2010 Czy ktoś wie dlaczego tłumiki BFT nie są kompatybilne z kałachami G&G? :( http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4111 Quote Link to post Share on other sites
dymek_nh Posted August 29, 2010 Report Share Posted August 29, 2010 Jest możliwość założenia bocznego montażu w tej replice tzw "jaskółczy ogon" ?? I żeby nie zakładać nowego tematu to czy można ten sam motyw wykonać w AKMS od VFC ?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts