Guest Kret Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Czy magazynki od Glocka TM pasuja? Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 A i owszem. Magazynki Army podchodzą zarówno do TM, jak i Meistera. Quote Link to post Share on other sites
omen-25 Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 A czy przy ręcznym wolnym przejadowaniu też ci zamek się zatrzymywał tak z centymetr przed końcem na początku, u mnie tak było i pierwsze co musiałem zrobić po wyjęciu z pudełka to całość przesmarowac Quote Link to post Share on other sites
Grzechu90 Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 Witam Mam ten pistolecik 4 dni i wszystko się zgadza to co mówią przedmówcy -ładnie spasowany -zamek przy ręcznym przeładowaniu nie wraca do końca -BB ok tylko martwi mnie jedna rzecz.hop siup jakiś taki niemrawy,po mimo rozebrania go na części pierwsze,umycia z syfu chińskiego i nasmarowaniu silikonem kulki 0.20 lub 0.25 latają jak chcą ???? tzw po ok.15-20m spadają jak kamień . Co prawda wystrzeliłem ok 10 magazynków i regulowałem hopka na wszystkie sposoby to nic specjalnie nie daje :wink: Owszem zdarzają się dobre strzały ale sporadycznie :wink: Pozdrawiam Grzechu Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted August 26, 2008 Author Report Share Posted August 26, 2008 hop siup jakiś taki niemrawy,po mimo rozebrania go na części pierwsze,umycia z syfu chińskiego i nasmarowaniu silikonem Skoro smarowałeś hopka to sie nie dziw... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 W Meisterze przyrządy celownicze są takie jak w TM, czyli "świecące" w ciemności. Quote Link to post Share on other sites
Guest british Posted August 26, 2008 Report Share Posted August 26, 2008 (edited) ... w postaci plamki na muszce i dwóch plamek na szczerbince. W meisterze owe plamki świecą dopiero od 2 generacji. Poza tym Glock Meister różni się zewnętrznie od Glocka Army- nie tylko brakiem oznaczeń, więc to nie ten sam model w różnych pudełkach i z różnymi oznaczeniami (ale oba są kopią TM). Edited August 26, 2008 by british Quote Link to post Share on other sites
Grzechu90 Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Skoro smarowałeś hopka to sie nie dziw... no tak. Ale zapomniałem dodać że nie ma różnicy kiedy jest nasmarowany (nie zalany) a suchy jak pieprz :-? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted August 27, 2008 Report Share Posted August 27, 2008 Hmm, u mnie hopek działa jak marzenie. z odległości 30 metrów trafiam 6-7 na 10 sztrzałów w tarczę sylwetkową TS-9, więc jest ok. Zasięg max. to jakieś 35-40 metrów a hop-up mam ustawiony na minimum (chociaż w lufie widać duży garbik). Celownik to kropa na muszce i coś w rodzaju litery U na szczerbinie. Niestety nie świecą w ciemności, nawet po naświetleniu. Gazożerność się poprawiła. Na jednym nabiciu można stabilnie wystrzelić ok. 45 kulek. Blowback jest tak mocny, że choćby nie wiem jakbym nie dokręcił lasera, on i tak leci do przodu po szynie. Na razie jest fajnie :) Pozdrówki. Quote Link to post Share on other sites
ATISHOO Posted August 27, 2008 Author Report Share Posted August 27, 2008 Na jakich kulkach te 30 m? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 0.25g Celność co prawda jest już mizerna, ale na 20 metrów Klocek daje radę aż za dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 A ja dziś przywalę debilnym pytaniem: da się jakoś smycz podczepić? Quote Link to post Share on other sites
shank Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 To na dole to to RIS jest czy co? ;P Próbowaliście tam coś podczepiać? Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 (edited) Mnie celownik odpowiada, poza tym zamontowałem laser na szynie pod lufą, najtańszy, za 30 pln. Działa, da się regulować, pomaga przy strzelaniu. Blowback jest tak mocny, że choćby nie wiem jakbym nie dokręcił lasera, on i tak leci do przodu po szynie. Edited August 28, 2008 by Robnok Quote Link to post Share on other sites
Raffee Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 @Robnok : da rade mozna kupic specjalny montaz do smyczy albo przewiercic chwyt i zamontowac smycz odrazu do pistoletu. Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 No tak debil ze mnie...wiertarka :D Dzięki wielkie. Masz jakiś link może do tego montażu? Quote Link to post Share on other sites
Kajor Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 (edited) Pod lufą jest szyna 22mm (tak jakby picatinny) ale nie jest równo wysoka na całej długości, więc montaż jest troszkę po kątem w górę. Laser tylko lekko się zsuwa pod wpływem blow-backu. Trzyma dosyć mocno, ale ten pistolet naprawdę rzuca. Nie za mocno, ale miło. Wyniki strzelania na 15 metrów z jednej ręki. Pełen magazynek. 6 dubletów i 12 szybkich strzałów. Całkiem przyzwoicie. Edited August 28, 2008 by Lewarek Quote Link to post Share on other sites
Raffee Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...Sling%20Swivels http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...Sling%20Swivels w polskim sklepie niemoglem znalesc Quote Link to post Share on other sites
W.Zajcev Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=1785 Quote Link to post Share on other sites
omen-25 Posted August 28, 2008 Report Share Posted August 28, 2008 Witam nie wiem jak u was ale ja miałem fabrycznie dziurkę do smyczy w rękojesci. Quote Link to post Share on other sites
Salsa Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 (edited) Panowie, są specjalne latarki i wskaźniki do broni krótkiej min latarka M3 itd. I jest specjalna dziurka na montaż smyczy więc po co wiercić? ;/ A co do kulek polecane są 0,20-0,23g ;) Edited August 29, 2008 by Salsa Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 jeśli o latarke idzie to m3 lub m6 pasują idealnie do glocków http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1634 Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted August 29, 2008 Report Share Posted August 29, 2008 jeśli o latarke idzie to m3 lub m6 pasują idealnie do glocków http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1634 Czy mógłbyś się podzielić doświadczeniem na temat tej ww przedmiotu? Czy to bazarowa zabawka czy faktycznie da się tego z powodzeniem używać podczas strzelanek? Z tego co widziałem na military.pl jest za ~120zł. Pozdrawiam! Wojciech Quote Link to post Share on other sites
sjzmisiek Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 (edited) nie wiem jak latarka - może być diodówka może być ksenon ( to kopia latarki Stara a nie wiem jaki żarnik tam był) :P napewno laser bedzie ok - do budynków styka , jeśli chodzi o naprawde dobrą latarkę która będzie pasić do glocka i da konkretne światło to moge polecić http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=2044 świeci dalej niż moja beretta ksc strzela a strzela daleko ;) (masz tam ksenonowy żarnik - naprawde daje dobre światło i na glocku wygląda poprostu zaje*iście :) ) ale na twoim miejscu napisałbym maila do sklepu w którym mają to cudo z laserem najtaniej i zapytał jaka to latarka w tym siedzi - jak ksenon to tylko brać Edited August 30, 2008 by sjzmisiek Quote Link to post Share on other sites
Wojciech_G Posted August 30, 2008 Report Share Posted August 30, 2008 (edited) Wielkie dzięki za odpowiedź, z opisu na military.pl wynika że jest ksenonowa :mrgreen: Kosztuje dokładnie 129zł. (http://www.military.pl/swiss-arms_167m/swiss-arms-modul-latarka-laser-picantinny-rail_6853t.html) Glock po 2 dniach użytkowania sprawuje się świetnie, na jednym nabiciu maga można wystrzelić 3 magazynki (69 kulek), jednak ostatnie 5 strzałów jest wyraźnie słabsze. Nawet przy szybkim strzelaniu nie syfonuje. Wykonanie jest bardzo dobre (byłem użytkownikiem G19 od KWA), jak za tą cenę po prostu rewelacja. Skuteczny zasięg to jakieś 30m, maksymalny kilka metrów dalej. Blow-Back znacznie mocniejszy niż w KSC-KWA. Póki co jestem zachwycony :wink: Pozdrawiam! Wojciech Edited August 30, 2008 by Wojciech_G Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts