Tony Halik Posted April 17, 2016 Report Share Posted April 17, 2016 Hej, Orientuje się któryś z kolegów (koleżanek?) gdzie można by nabyć komorę hop-up do eLi? Tą nowszą, pod standardowe lufy? Bo moja stara ma szczelność durszlaka. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Yurij Posted April 23, 2016 Report Share Posted April 23, 2016 (edited) Hej, Orientuje się któryś z kolegów (koleżanek?) gdzie można by nabyć komorę hop-up do eLi? Tą nowszą, pod standardowe lufy? Bo moja stara ma szczelność durszlaka. Pozdrawiam Spróbuj zrobić teflonfixa. Albo innej gumki. Moja zarówno po zamontowaniu niebieskiego madbulla jak i zrobienia teflo na czarnej systemie robi próżnię po zassaniu. Nie widziałem niestety nigdzie innych komór niż te stockowe. Najbliżej są na wojskowe.eu Żeby nie dublować postów. Rozwiązaliście może probem z komorą? Ktoś kiedyś pisał o pracy u podstaw. Problem generalnie polega na tym, że zakres regulacji jest praktycznie zerowy. Mam lufę promyka, gumkę niebieską madbulla i dystanser typu H. Próbowałem szlifować powierzchnię w której porusza się ramię dystansera, smarować, wstawiać dłuższe sprężynki i nic nie zdaje egzaminu. Zagraniczne internety też milczą. Edited April 23, 2016 by Yurij Quote Link to post Share on other sites
Merrowing Posted April 24, 2016 Report Share Posted April 24, 2016 Spróbuj zmienić dystanser na jakiś miękki. Może ten H jest po prostu za szeroki? U mnie rgulacja hopupa działa od nowości w pełnym zakresie, ale nie kombinowałem z dystanserami. Do każdej gumki dawałem ten sam, miękki. Quote Link to post Share on other sites
Yurij Posted August 9, 2016 Report Share Posted August 9, 2016 Wybaczcie panowie za odkop, ale doszedłem do tego co było powodem moich problemów. Okazało się, że najzwyczajniej w świecie komora ze starej serii była do niczego. Po wymianie na nówkę śmiga aż miło. Na zwykłej czarnej systemie, dystanserze H i lufie promyka 510 zasięg jest taki, że fpsów zaczyna już brakować na końcu :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
kamilasssss Posted December 8, 2016 Report Share Posted December 8, 2016 gdzie można zaopatrzyć sie w części do L86A2 ICS? komora hop up, styki?? Quote Link to post Share on other sites
xxx768 Posted December 8, 2016 Report Share Posted December 8, 2016 W kraju np. tutaj: https://wojskowe.eu/pl/searchquery/l85/1/phot/5?url=l85 Quote Link to post Share on other sites
tomazo1974 Posted December 9, 2016 Report Share Posted December 9, 2016 Przestrzegam przed tym "sklepem". Sprzedają rzeczy, których nie mają na stanie a potem walka o zwrot kasy to jakiś koszmar. Quote Link to post Share on other sites
Ragi Posted December 17, 2016 Report Share Posted December 17, 2016 Dobrze pamiętam, że ten sklep to "dziecko" madoniona? Drodzy Państwo, awaria. Coś się porobiło z kostką stykową. Nie zwiera styków, spust nie odbija do końca. Efekt trochę jak przy zepsutym semi, z tym, że zepsute semi zwierało styki (na jeden strzał, ale zawsze). Będę kombinował żeby to naprawić (szkoda tych 130 zeta na nową kostkę) i przy tej okazji korci mnie naprawić też semi. Niestety imageshack się sprzedał i nici z fotek. Jakby ktoś posiadał zdjęcia łamiącego się elementu X bardzo bym prosił :) Quote Link to post Share on other sites
Yurij Posted January 24, 2017 Report Share Posted January 24, 2017 gdzie można zaopatrzyć sie w części do L86A2 ICS? komora hop up, styki?? Szczerze? U czechów albo dalej. Z wysyłką wyjdzie cię w sumie tak samo jak w Polsce, a przynajmniej będą dostępne- nie jak w wojskowych: koszyk silnika był, później znikł, miesiąc czekania i gnębienia o odpowiedź na mailu i fejsbuku, a w finale dostawa 15zł droższa niż wcześniej. Co do styków: Ragi dasz radę konkretniej o co biega? Jakbyś chciał to mogę rozebrać swoją i zrobić ci to foto- tylko daj znać o które części ci chodzi. Swoją drogą polecam pocynować dolne i dać kulkę cyny na górne styki. Niby nic, ale rozwiązuje część ewentualnych problemów :3 Quote Link to post Share on other sites
K10ŚP Posted February 2, 2017 Report Share Posted February 2, 2017 Mam problem z moim L85 a mianowicie mam nową kostke stykową i nie wim co mam zrobić z tym 3 kablem :P może ktoś powiedzieć czy go lutować do styku bocznego czy gdzieś się go wpina czy coś?? Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted February 2, 2017 Report Share Posted February 2, 2017 Trzeci kabel? Znajduję się w dolnej części,kostki czy górnej? Montowałem tydzień temu mosfet u mnie i nic takiego nie zauważyłem aby 3 przewody były :) Sweet focie wrzuć jak możesz. Quote Link to post Share on other sites
K10ŚP Posted February 2, 2017 Report Share Posted February 2, 2017 Chodzi o 3 kabel który chyba na boku powinno się podpiąć a zdjęcie zrobię jak wrócę z kursu. Ale kostka to g&g z gunfire z posrebrzanymi przewodami http://gunfire.pl/product-pol-1152202520-Zestaw-okablowania-do-replik-typu-L85.html Quote Link to post Share on other sites
Potfurr Posted February 2, 2017 Report Share Posted February 2, 2017 U mnie w l85 icsa jest całkiem inny system pasują Ci te styki od gg? powinno być coś takiego: https://wojskowe.eu/pl/p/Dolne-styki-do-L85/1513 Quote Link to post Share on other sites
Yurij Posted February 2, 2017 Report Share Posted February 2, 2017 Dzień dobry zły dział! Ponieważ mam dobry dzień- dzisiaj dostaniesz tylko ostrzeżenie- następnym razem użyj opcji szukaj. A tak na serio to chyba faktycznie pomerdałeś repliki. W ICS jest całkowicie inny system :D Quote Link to post Share on other sites
K10ŚP Posted February 2, 2017 Report Share Posted February 2, 2017 działy mi się pomyliły:/ sorry Quote Link to post Share on other sites
Yurij Posted May 17, 2017 Report Share Posted May 17, 2017 (edited) Gdyby ktoś szukał i potrzebował- to magi Boyi pasują idealnie bez luzów. Z podawaniem też nie ma problemu. Edited May 17, 2017 by Yurij Quote Link to post Share on other sites
Forrest87 Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 . Quote Link to post Share on other sites
KaXardas Posted November 17, 2017 Report Share Posted November 17, 2017 . To nie facebook :v Quote Link to post Share on other sites
LesterT Posted January 17, 2018 Report Share Posted January 17, 2018 Czolgiem, https://hobbyking.com/en_us/turnigy-3300mah-2s-30c-lipo-pack-xt-60.html Czy ta bateria wejdzie mi do orisowanego forgripa? Quote Link to post Share on other sites
Ragi Posted December 6, 2021 Report Share Posted December 6, 2021 (edited) Co do zepsutych styków: połamał się jeden z plastikowych elementów w środku po prostu. Dwa kawałki plastiku pracują trochę jak zapadka i urwał się jeden ząbek. Jeśli kiedyś będziecie rozbierać kostkę to pęka przy lekko mocniejszym dokręceniu. Mam bardzo wielką prośbę bo już nie mam siły. Szukam sprawdzonego zestawu części w sensie: - preckę - gumie HU i dyntanser (jakikolwiek pasuje?) - dysze - tłok - głowice tłoka - ewentualnie cylinder ale chyba temu co mam nic nie ma dobrze współpracujące w bodajże pierwszą wersją (o ile coś się zmieniało na przestrzeni lat). Jak coś mam pudełko. Dysze kupiłem niby dedykowaną ale nie jestem do końca pewny czy to był dobry wybór. Może po prostu gumka jakąś za krótka? GB w środku wygoda jak nowy. Próbowałem już różnych rzeczy. Czasem ktoś ją poskładał dobrze, czasem średnio. Często był problem z doborem dystansera, potem było dobrze ale mieliła tłoki co kilo kulek. Ogarnąłem już sam co to AOE, przypiłowałem chyba 2 zęby na tłoku. Eksperymentowałem z flathopem, ale coś nie wyszło jeśli chodzi o spasowanie. Ogólnie chodzi już całkiem fajnie, tylko jest raczej mało szczelna. Na ten moment bardzo bym prosił o podanie zestawu precka + gumka + dystanser dobrze pasującego do komory przy SP120. Czy w leciwej już replice warto wymienić coś jeszcze np. łożyska? Wrzucę zdjęcie komór które mam, może jest do wymiany? Kolega wyżej w 2016 pisał coś o nowej. Edited December 6, 2021 by Ragi Quote Link to post Share on other sites
raubritter Posted December 15, 2021 Report Share Posted December 15, 2021 Jeżeli to jest bardzo stara wersja to na pewno jest komora hop-up jest do wymiany, tez pamiętam te problemy ze stara komora (okazało się, że gumka G&G nie chciała wejść). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts