operator Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Witam Czy żołnierze na zdjęciu mają kamizelki AAV FSBE Dzięki za ewentualne odpowiedzi Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Ten po lewej tak ma AAV ten po prawej - słabo widoczne, nie umiem rozpoznać. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Po lewej i po prawej na 99% tak. U tego w srodku nie widac dobrze tego co ma na sobie. Quote Link to post Share on other sites
operator Posted September 22, 2008 Author Report Share Posted September 22, 2008 Czy ta kopia jest jakaś znośna czy są może lepsze? http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=641 Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Kopii lepszej nie dostaniesz raczej. Quote Link to post Share on other sites
TBM Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Jest beznadziejna. Dużo lepszy jest guarder. w military.pl za 330 do dostania. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 TBM dobrze prawi, lepsze kopie AAV robi wlasnie Guarder. Choc na upartego ta tez moze byc (choc woodland dosc mocno rozni sie od oryginalu) Quote Link to post Share on other sites
operator Posted September 22, 2008 Author Report Share Posted September 22, 2008 Kazmizelka G&P kosztuje 240zł, Guardera 380zł, na military.pl jest za 329zł ale tylko w oliwce. Chyba wybiorę G&P bo ta róznica w cenie dla studenta jest znacząca.... :D Dzięki Panowie za odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted September 22, 2008 Report Share Posted September 22, 2008 Ja przepraszam za pomyłkę, nawet nie spojrzałem dokładnie na producenta, na myśli miałem Guardera... Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Moim zdaniem różnice między woodladem GP a kontraktem mogą razić tylko w stanie igła nowy lub ekstremalnych estetów. W normalnym użytkowaniu, przy usyfionym sprzęcie, są niezauważalne. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Przy usyfionym sprzecie to woodlanda kontraktowego nie odroznisz nawet od chinszczyzny. Ale chyba nie chodzi o to, zeby non stop lazic w czyms, co ma grubsza warstwe ziemi i blota na sobie niz material z jakiego jest zrobiony (choc faktycznie, sprzet powinien byc troszke pokryty "terenem" na jakim bedzie uzywany) Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Jak nie o to jak o to? ;) Nie wiem jak ty ale ja swojego nigdy żadnego nie czyściłem ... i nie znam takich co czyszczą. Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 A ja znam wielu (zwlaszcza tych co przykladowo uzywaja ladownic CQB z rzepami bo jak wiadomo, nieczyszczone rzepy z czasem robia sie tak naprawde szmatami ktore w najmniejszym nawet stopniu nie spelniaja swojej roli). A poza tym, czasami jednak warto sprzet wyczyscic ot chocby zeby zapobegac wyleganiu sie roznego typu swinstw (a wiem z doswiadczenia ze takie moga sie z czasem pojawic np. w kieszeni na balistyke). Nie mowie oczywiscie o czyszczeniu sprzetu na glanc, ale czasami wypadaloby oczyscic, bo (jak jest ladnie napisane w katalogu arktissa) sprzet spelnia swoja role kamuflujaca i IRR dopiero jak jest lekko zabrudzony ale tez nie kiedy w calosci pokryty jest blotem itd. W koncu my nie walczymy przeciwko predatorom, nie musimy smarowac sie blotkiem zeby nikt nas nie zauwazyl Quote Link to post Share on other sites
operator Posted September 23, 2008 Author Report Share Posted September 23, 2008 (edited) Panowie kontynuujmy rozmowę :wink: , czy Pan Polko ma na sobie kamizelkę Ciras? I pytanie kolejne, co to za kamizelka i czy jest produkowana kopia? Edited September 23, 2008 by operator Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Pan Polko nie ma na sobie CIRAS'a. Ta kamizelka to produkcja NFM dla G, nie pamietam powiem szczerze nazwy. Nie, kopii nikt nie produkuje. Quote Link to post Share on other sites
cavtan Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 Kamizelka z ostatniego zdjęcia, to Grizzly. Ona sama w sobie jest już kopią hamerykańskiej kamizelki RAV. Było o niej na forum, poczytaj, znajdziesz odpowiednie kopie. Quote Link to post Share on other sites
operator Posted September 23, 2008 Author Report Share Posted September 23, 2008 Z polskich sklepów tylko u Krakmana mają kopię tej kamizelki http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1178 Czy ktoś ją widział, dotykał, a może jest szczęśliwym posiadaczem :-D Prosiłbym te osoby o kilka słów na jej temat Pozdrawiam i dzięki za poprzednie odpowiedzi Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 23, 2008 Report Share Posted September 23, 2008 RP i PP mają na sobie akurat kamizelki Janysportu z serii MOSS 25 Quote Link to post Share on other sites
Kac Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 I pytanie kolejne, co to za kamizelka i czy jest produkowana kopia? Jakbyś się ładnie uśmiechnął do jakiegoś krawca to może by Ci uszył kopię Grizlly'ego :uśmiech: , no chyba, że pojawi się problem podobny do szycia kopii MOSS 25. Quote Link to post Share on other sites
WeRT Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 To ja również poproszę o pomoc w rozpoznaniu : więcej zdjęć : http://www.pkwczad.wp.mil.pl/pl/30_35.html Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Wyglada to na kamizelki modulowe NOMA czy jakos tak. Wiem, ze ZW swego czasu tego sporo pozyskala. Quote Link to post Share on other sites
Catch22 Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Potwierdzam, to są kamizelki taktyczne ze spółdzielni pracy chronionej NOMA z Warszawy Quote Link to post Share on other sites
WeRT Posted September 24, 2008 Report Share Posted September 24, 2008 Wielkie dzięki panowie :) Quote Link to post Share on other sites
Majkel86 Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Dobrze, że taki temat jest :) Więc proste pytanie i mam nadzieje prosta odpowiedź. http://gunfire.pl/product-yid-1152190410-K...QB-LB-Vest.html Czego to jest kopia? No chyba, że jest jakimś mega mixem. Quote Link to post Share on other sites
ghost666 Posted September 25, 2008 Report Share Posted September 25, 2008 Z polskich sklepów tylko u Krakmana mają kopię tej kamizelki http://www.taiwangun.com/?str=product&prId=1178 Czy ktoś ją widział, dotykał, a może jest szczęśliwym posiadaczem :-D Prosiłbym te osoby o kilka słów na jej temat Pozdrawiam i dzięki za poprzednie odpowiedzi Ano ja jestem posiadaczem tej kopii i hm... zależy jak na to spojrzeć. Generalnie, jako kamizelka jest spoko, podoba mi się, no ale niestety wykonanie nie jest na najwyższym poziomie. Spełnia swoją funkcje, jak najbardziej, ale jednak czasami potrafi wkurzyć... I ma strasznie słabe zamki, tylko zamki w sumie, bo na resztę materiałów narzekać nie mogę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts