Sedoro Posted January 9, 2013 Report Share Posted January 9, 2013 Dla pewności warto wymienić też tłok, a reszta powinna wytrzymać. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 (edited) http://azteko.pl/wzmocniony-tlok-15-stalowymi-zebami-p-5039.html taki shsik dźwignie? Edited January 10, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted January 10, 2013 Report Share Posted January 10, 2013 Tak, ale usuń przedostatni ząb, będzie lepiej chodzić. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Jak jest w tej replice z kolbą? Nie ma problemu z szybkim przełożeniem kabli do kolby po zakupie? :) Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 Trzeba dremelować dziurkę na kable, aczkolwiek miejsca w kolbie jest wywiercone tyle co kot napłakał., więc imho nie warto się w to bawić. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 A ja u siebie nic nie dremelowałem, wszystko się mieści. Wtyczka deans przechodzi przez ten ogon kolby. Używam baterii lipo o wymiarach takich jak 8,4V mini. Quote Link to post Share on other sites
Mark97 Posted January 12, 2013 Report Share Posted January 12, 2013 No to super... Bo kupiłem lipo do obecnego AKM'a a w kwietniu chce zmieniać na RK-06, no to będzie do wymiany lipo, dobra. Dzięki. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Witam. Czy jest sposób na zamontowanie rączki taktycznej na przednim chwycie ak - 74 bez konieczności kupowania całego orisowanego nowego chwytu? Można obejść się z tym kupując np. jedną szynę tylko na dół, albo jakiś inny specjalny montaż? Pytam ponieważ chciałbym uniknąć kupowania całego chwytu za 5 dych żeby jedną rączkę zamontować. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 Samo kupno szyny wyjdzie Cie 30-40zł więc jest sens ? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 18, 2013 Report Share Posted January 18, 2013 (edited) Wywierć dziury w drewnie i dołącz sobie dowolną płaską szynę ris (taką jak do G36 się dokręca)-unikalny wygląd rodem z pakistańskiej manufaktury gratis ;). Ponoć podchodzą też risy od APS (tyle, że to plasticzane są). Nie idzie za to włożyć szyn z Cymy 50. Edited January 18, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 (edited) @Nath Z tym że nie mam drewna tylko abs :icon_wink: To wersja cała czarna, bez drewna. Czyli widzę że nie mam innego wyboru jak kupować cały chwyt. Edit: Chodzi mi dokładnie o coś takiego jak w tym Berylu: http://imageshack.us.../dsc02612s.jpg/ albo tu: http://scr.hu/0ykj/ltyeg Edited January 19, 2013 by Ombre Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 ABS to jest super pancerne tworzywo, którego w żadnym razie wiercić się nie da ;)? Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted January 19, 2013 Report Share Posted January 19, 2013 Nie no da się da ale myślałem że może to odbić się na jego wytrzymałości ;) Czyli na w/w zdjęciach ludzie po prostu przywiercali swoje szyny? Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Dokręcaj spokojnie. Quote Link to post Share on other sites
Ombre Posted January 20, 2013 Report Share Posted January 20, 2013 Ok, dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Witam Czy miał ktoś problem z zwalniaczem magazynka? Nagle przestał mi dobrze magi łapać i muszę je dopychać ręką aby podwały. Czy ktoś wie jak to wyklepać? Czy to może być też problem wyrobionej komory od strony wlotu kulek? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Plastikowa się nieraz wyrabia. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted January 27, 2013 Report Share Posted January 27, 2013 Zmieniłem na inną plastikową ale to faktycznie musi być komora bo zrobiłem sobie oględziny. No cóż trza będzie kupić nową komorę i wsio. Ktoś montował metalową komorę od cymki? Mam jeszcze jedno pytanko czy ktoś montował długą dyszę SHS o długości 20,7mm? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 (edited) http://www.rsov.com/...5511&cateId=186 wejdzie pod dekielek takie ustrojstwo? Niby mógłbym zmierzyć, ale już się raz przejechałem na mierzeniu bateryjki (zmierzone przez chińczyka wymiary sobie, życie sobie). Edytka: Gloomer Ty widziałem masz w komisie magi Mag-masz z nimi jakiś kłopot że się pozbywasz? Nie podają dobrze? Miałem sobie kupić paczkę, ale teraz mam zonka. Edited February 19, 2013 by Nath Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Działają bardzo dobrze w boyicach i nawet nie trzeba pilowac zatrzasku maga ale przy wpinaniu trza użyć troszkę więcej siły ale magi siedzą dzięki temu sztywno. To teraz ty mi Nath pomóż. Jaką.dysze polecasz i czy jeśli dysza jest długa to czy muszę mieć też głowice cylindra long type? Sry za brak niektórych znaków.Bazgrane.z komórki. Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 http://www.rsov.com/...5511&cateId=186 wejdzie pod dekielek takie ustrojstwo? Niby mógłbym zmierzyć, ale już się raz przejechałem na mierzeniu bateryjki (zmierzone przez chińczyka wymiary sobie, życie sobie). Edytka: Gloomer Ty widziałem masz w komisie magi Mag-masz z nimi jakiś kłopot że się pozbywasz? Nie podają dobrze? Miałem sobie kupić paczkę, ale teraz mam zonka. Mi do RK-06 pod dekiel wchodzi pakiet Turnigy Nano-Tech 3s 25-50C 1,3Ah, ale po podpiłowaniu zaczepu tego co z tyłu trzyma dekiel. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Ja wyprowadzilem kable pod gb i przez zatrzask kolby i mam batke 3300 11,1v owinieta w opaske uciskowa.jest koszernie i o zasilanie się nie martwię. Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Działają bardzo dobrze w boyicach i nawet nie trzeba pilowac zatrzasku maga ale przy wpinaniu trza użyć troszkę więcej siły ale magi siedzą dzięki temu sztywno. To teraz ty mi Nath pomóż. Jaką.dysze polecasz i czy jeśli dysza jest długa to czy muszę mieć też głowice cylindra long type? Sry za brak niektórych znaków.Bazgrane.z komórki. Przy wymianie dyszy na długą nie musisz wymieniać głowicy cylindra, ale warto zainwestować w opóźniacz popychacza. Ja wyprowadzilem kable pod gb i przez zatrzask kolby i mam batke 3300 11,1v owinieta w opaske uciskowa.jest koszernie i o zasilanie się nie martwię. Tylko to jest temat o RK-06 które ma stałą kolbę, anie RK-03, -02 ze składaną. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Paaardon no to też można sobie wyprowadzic kable i też owinąć opaską :icon_smile:. A czemu warto dać opozniacz popychacz jeśli nie wymienia się głowicy cylindra? No i czy dysza 20,7 będzie good? Quote Link to post Share on other sites
Sedoro Posted February 19, 2013 Report Share Posted February 19, 2013 Kable można też wrzucić do kolby, która ma sporo miejsca w środku. Masz tu zdjecia jak wyglada zalozony opozniacz http://img515.imageshack.us/img515/1986/sam2241v.jpg http://img23.imageshack.us/img23/3963/sam2239x.jpg http://img33.imageshack.us/img33/5845/sam2237k.jpg Bo przy długiej dyszy "waląc" full auto może Ci nie podać każdej kulki, a opóźniacz kosztuje grosze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts