anonim Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 czy protec zasłaniający uszy ma jakiś sens Quote Link to post Share on other sites
Mariusz_Piwowar Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 No skoro Navy SEALS go używali/używaja to chyba ma... Quote Link to post Share on other sites
Hargin Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 czy protec zasłaniający uszy ma jakiś sens dla zadajacych takie pytania, sa jeszcze modele protec zaslaniajace oczy i z wbudowana obejma, aby scislej przylegal do pustych przestrzeni na mozgownice ;) Quote Link to post Share on other sites
Dumek Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 Bardziej pasowało by "odcinające dopływ tlenu". :wink: Quote Link to post Share on other sites
Bulva Posted February 25, 2005 Report Share Posted February 25, 2005 z wbudowanym zestawem do eutanazji Quote Link to post Share on other sites
rafi1316 Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 ale te za 360 to są kaski Delty. Poza tym, dziś już nikt pro teców nie uzywa Z całym szacunkiem ale skąd Panu na myśl przyszło że dzisiaj nie używa się Pro-tec-ów Wszystko zależy od stopnia zagrożenia. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Pan Kapral :wink: Quote Link to post Share on other sites
kthulhu Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Pan Kapral, dobre... a skad mu to przyszlo do glowy? moze stad, ze np zamiast proteca lepiej zalozyc np MICH 2002 bodajze, ktory jednak gwarantuje ochrone nie tylko przed spadajaca z pol metra cegla... Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Pan Kapral Mówi: Na ch mi pro tec, jak MICH czy LWH są równie lekkie a gwarantują porządną ochrone balistyczną? Zresztą, z tymi pro-tecami też bym nie pzresadzał. Przy wspinaczce jakiejś itp itd... Można go jeszcze spotkać... Ale czasy, kiedy hełm ważył 2kg i robiło to difrens się skonczyły. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted July 3, 2007 Report Share Posted July 3, 2007 Na ch mi pro tec, jak MICH czy LWH są równie lekkie a gwarantują porządną ochrone balistyczną?Nooo Panie Karpalu, toś Pan pojechał... Nie chce mis ię wyciągać wagi, ale MICHa mam w jednej ręce, w drugiej mam dwa ProTeci i kuwczaczki nadam MICH jest wyraźnie cięższy...Nie to żebym się nie zgadzał z ogólną tezą ;) Quote Link to post Share on other sites
rafi1316 Posted July 4, 2007 Report Share Posted July 4, 2007 (edited) Pan tak mnie rodzice uczyli :P A co do hełmów zgadzam się że minęły czasy 2 kg, ale jak to Foka napisał kask jest lżejszy. Wszystko zależy od prowadzonych działań. Edited July 4, 2007 by rafi1316 Quote Link to post Share on other sites
Kapral Posted July 6, 2007 Report Share Posted July 6, 2007 Foka, musisz dojebać 3 grosze, no musisz :* Ogólna teza, jak to nazwałeś= pomerdaj sobie tu i tam z Fritzem pare h i z MICHem. MICHa nie czujesz ;) Zresztą, wszyscy pamietaja jaką stabilizacje dawał fasunek i zapięcie Fritza, a jakie są obecnie zapięcia i fasunki w LWH, ACH, RBR itp itd. W porównaniu ddo fritza, pro tec siedział z deczka stabilniej ;) Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Orientuje się ktoś, czy taki pro tec : http://www.vest.pl/product-pol-4205-Pro-Te...RCOAL-GREY.html Pasuje do gogli ESS Strike Land ? Quote Link to post Share on other sites
Szaszłyk Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 Grają ze sobą. Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted February 12, 2010 Report Share Posted February 12, 2010 O super, dzięki. Orientujesz się może jak z rozmiarów ką u nich ? tzn. raczej zaniżona, czy zawyżona ? Bo XL to 59-60 cm, a ja mam z 61 ;/ Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 Sorry za post pod postem, ale mam kolejne pytanie ;) Orientujecie się, czy gdzieś na Śląsku można dostać taki kask ? Widział go ktoś w jakimś sklepie rowerowym/narciarskim/sportowym ?, bo z tego co wiem ma zastosowanie w wielu dyscyplinach, a więc może się pojawiać w sklepach nie tylko militarnych. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted February 13, 2010 Report Share Posted February 13, 2010 A interesuje Cię dokładnie taki jak w linku (firma, kolor) ? Bo jak nie to tanie Pro-teci są do kupienia w większych Carrefour :D Quote Link to post Share on other sites
Czajson(wiking126p) Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 Tak interesuje mnie dokładnie taki pro tec ;) Wersja by Carrefour mnie nie satysfakcjonuje ;) Quote Link to post Share on other sites
cavtan Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 (edited) A orientuje się ktoś, co to za kask na pierwszym planie: http://img15.imageshack.us/img15/1001/kaskt.jpg [Miniaturki? :roll: ] Edited February 14, 2010 by Foka Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted February 14, 2010 Report Share Posted February 14, 2010 http://www.protechelmet.com/proddetail.asp?prod=4811931HSmil Product ID: 4811931HSmil A-Alpha Half Shell (Peltor, Sordin, LS, DC) Quote Link to post Share on other sites
cavtan Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Dziękuję. Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Mogę prosić wyjaśnienie różnicy między trzema Protecami: classic, ACE i B2. Szukam po google jakiś recki, ale nic nie mogę nic znaleźć :( Chodzi mi o coś więcej niż tu taj piszą: http://ha3o.eu/kaski-na-lad-c-3_85.html Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 (edited) Pozwolę sobie wkleić zdjęcie michalll'a ;) Classic ACE ACE ma ostrzejsze kształty, i inaczej ułożone dziurki ;) I jeszcze raz Classic user'a BoT'a ACE Edited February 15, 2010 by Arafat (KSK) Quote Link to post Share on other sites
Bren Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 I jeszcze jedno pytanko. Jak wygląda lato w takim kasku, szybko się czacha gotuje? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted February 15, 2010 Report Share Posted February 15, 2010 Na pewno bardziej niż w czapce. Na szczęście jest lekki. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts