tkn07 Posted April 30, 2009 Report Share Posted April 30, 2009 dzięki xel20 teraz pytanie które mnie nurtuje od czasu kiedy zaczełem szukać gumek HU do m700. Czym one się różnią :D ta sama marka, to chyba tylko ceną...a może to inne modele. Nie mam pojęcia. Linki: http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=1517 http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=1987 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=617 Quote Link to post Share on other sites
wajser Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Wszystkie 3 linki to jedno i to samo tylko cena różna... Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 po zdjeciach powiedzial bym ze w specshopie cos innego jest bo kolorek inny ;D. poproś sklepy o fotki opakowań tych zestawów i się przekonasz czy oznacenia producenta są takie same ;P Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 taaa. dobra, a czy wogóle zakupił/ posiada tą replikę? awaryjność...co z nią Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Mnie ciekawi czy gumko uszczelki z tanai beda pasowaly do tego gnata. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Będą, bo Bell jest w 100% kopią tanaki włącznie z komorą HU i lufą. Quote Link to post Share on other sites
Filq Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 Czyli ma ten plus na KJW ;) Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Oczywiście, tym bardziej, że z częściami w Polsce jak zwykle krucho... I tak w tym momencie nie mam jak wymienić lufy na preckę bo jest tylko z Ca 650mm,a ja chciałem MB. Jak z wykonaniem magazynków w bellu? Jakość taka sama jak KJW? Sprawdzał ktoś na innych magazynkach dla porównania na chrono? Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 nie ja sprawdzałem ale źródło znam więc: w porównaniu z magiem od tanaki to tak samo jak z stockowym magiem od kjw:czyli lepiej od razu zakupić nowy mag. A w porównaniu do maga kjw to z bell'a wypada lepiej. Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted May 4, 2009 Report Share Posted May 4, 2009 Dzisiaj zamówiłem tą replikę, gdzy korespondowałem z taiwangun.com z prośbą o uszczelnienie systemu ( od maga do komory hu ) to odpisali mi witamNie uszczelnialismy tego modleu silikonem ale jesli ma to wplwy na moc to jestesmy w stanie to zrobic . Wieć do końca tygodnia dam większą reckę i od razu opiszę jak z robótkami ręcznymi załogi taiwangun.com :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 wcsoraj montowałem zestaw gumek z G&G jest to wierna kopia tanaki. miełem w rękach m700 tanaka i teraz tego BELL'a, jakościowo minimalnie gorzej od tanaki, ale szybko to rekompesuje precka 6.03 na stocku :) teraz pytanie z innej beki. MAGAZYNEK, Mam jeszcze ten z BELL'a a na tanaki 249 pln uzbieram w czasie 2 miechów ( kłopoty finansowe) Ale mam pytanie, gdy ładuje maga i jest tak na oko w połowie zapełniony to zaczyna gaz uciekać przez otwór wlotowy ( tam gdzie ładujesz gaz). Jak załaduje trochę więcej niż połowa maga to nagle zaczyna wariować i przez ten sam otwór ulatnia się gaz tak długo aż nie będzie miał takiego ciśnienia. Zdaje mi się że rypnięty jest ten zawór. Jak i co z tym zrobić? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 Wykręć a potem rozkręć dolny zawór. Oglądnij uszczelki, całość nasmaruj gęstym smarem sylikonowym a na gwint daj teflon i skręć z powrotem. Nie żałuj smaru. Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 (edited) dexterkrak jeszcze nie zrobiłem tego ale koło 15 gdy wróciłem po replikę ( do domu ) wziełem i doszedłem na miejsce zbiórki okazało się że on teraz wgl nie podaje gazu. Gdy załaduję go więcej niż pół, to zaczyna puszczać 'syczeć' gaz, po czym gdy ustanie wkładam go i przy próbie oddania strzału ledwo co z lufy kulke wypluje. A ten smar, mam z stti silikonowy ale w sprayu. Będzie dobry? zazwyczaj ten używałem. Edited May 9, 2009 by tkn07 Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 To jest olejek a nie smar. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 W kjw jak jest wyciek gazu, to wystarczy psiknąć olejkiem silikonowym i jest git. Ewentualnie rozbierz tylną część magazynka i przesmaruj. Może akurat jakaś uszczelka poszła się kochać... Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted May 9, 2009 Report Share Posted May 9, 2009 ku mojemu zaskoczeniu to nie wina magazynka, mag jest wpełni szczelny. Zauważyłem też że "zamek" odpowiedzialny za pobieranie gazu nie pobiera go wogóle. Sam już nie wiem. o 13 strzelałem a o 15 już nie funkcjonował, aż do teraz... Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 rozwiąznianie dla tych co przy jednym strzale cały gaz ucieka, iglica nie działa, komora nie ciągnie gazu przy wystrzale. Najpierw rozręcamy mag od boku, wyciągamy to 'kowadełko' poluźniamy kurek wylotu gazu. Zamykamy mag, nie skręcamy go na maxa, tak z pół mm zostawić i napchać tam smaru i lekko dokrecić. Rozłożyć zamek i dokręcić iglicę ( stockowo jest słabo skręcona) i miłej zabawy. Pisałem to na szybko, ci co mają większą nieco wiedze, połapią się. Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 Chiny :) Jesteś w stanie sprawdzić powtarzalność na tym magu stockowym? Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted May 11, 2009 Report Share Posted May 11, 2009 aktualnie nie, ale do końca miesiąca owszem :D. Jestem po wymianie gumek z g&g. Ale najlepsze jest to że w stockowym magu MUSZĄ być luzy przy uszczelce, bo ineczej nie będzie funkcjonował dobrze. Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 mam ta replikę i zjechały mi się oba gwinty trzymające zamek w kupie :cry: nie wiem co robic, może ktoś mi pomoże? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Ja Ci pomogę! Wziąć gwintownik o 0,5mm/1mm większy i nagwintować od nowa- co Ty na to? Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 dzięki, jutro wezmę się do naprawy Quote Link to post Share on other sites
tkn07 Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 wracając do awaryjności. moja mp5 z galaxy( pierwsza replika :D) była mniej awaryjna w ciągu jej roku używania, niż tego gaziaka w ciągu tych 2 tyg. Ja wymiękam, leci o gwarancji i kupuje maga z TANAKI. I polecam wszystkim zrobienie tego samego. Czyli: bez wymiany gumek, magazynka, uszczelnienia komory HU się nie obejdzie :D pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
pawelkotas0412 Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 ja miałem tak samo z moim ak z cymy, wystrzeliłem na stocku ponad 80k kulek (w niecały rok :lol: ) i dopiero teraz padła głowica tłoka a tak to wszystko jest ok (tłok, zębatki szkielet)jak uszczelnić komorę hop up w m700? Quote Link to post Share on other sites
Hawk14 Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Owijasz odpowiednie miejsca taśmą teflonową. Poszukaj na forum pod hasłem "teflon fix". Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts