Rogaś Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Mikuła napisz do Ciastka z ASGRevolution.pl Quote Link to post Share on other sites
Guest dante44 Posted March 5, 2013 Report Share Posted March 5, 2013 Napisz do Ciastka z asgrevolution solidny serwisant, świetny kontakt, części ma na miejscu i w dobrych cenach. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted March 6, 2013 Report Share Posted March 6, 2013 ale na pewno nie zostanie zniszczone z bezczynności. A tu nie masz racji, w elementach pneumatycznych "wysychają" oringi iiuszczelki, jesli są zrobione z silikonu lub zwykłej gumy to trzeba wymieniać co jakiś czas (rok może dłużej) jeśli są zrobione z gumy EPDM to wystarczy czyścic i przesmarować Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 (edited) Ok dziękuję, zagaję do Ciastka. A tak orientacyjnie ile mogła by kosztować wymiana gumki hop up( chyba ,że zrobię to sam) i rozebranie GB przesmarowanie i uszczelnienie? Ps jakoś ich strona nie działa. Generalnie to chcę zrobić tak ,że ten sezon będę strzelał tak jak jest a później gdzieś w lutym zrobię serwis. Bardziej by mi odpowiadało abym się sam nauczył to robić ale nie mam od kogo. Edited March 9, 2013 by Mikuła Quote Link to post Share on other sites
PiterMaster1 Posted March 9, 2013 Report Share Posted March 9, 2013 Wymiana gumki to banał, nauczysz się spokojnie a zaoszczędzisz troszkę kasy. Z GB to oddaj na serwis. Pewnie koło 50 zł będzie kosztować ale dokładnego cennika nie znam. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Ok dziękuję to gumkę wymienię sam ,a po sezonie oddam. Quote Link to post Share on other sites
PiterMaster1 Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Tutaj masz dwa poradniki jak to zrobić 1) http://www.ratsslupskasg.fora.pl/repliki-i-ogolna-ich-problematyka,18/warsztat-wymiana-komory-i-gumki-hop-up,103.html 2) http://wmasg.pl/pl/news/show/3964 Generalnie dla każdej komory jest to analogiczne, różni się tylko sposobem rozebrania komory. Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 (edited) Dobra dziękuję. Jak coś to mam cm 040. Gdzieś nawet znalazłem na forum jak to się robi. A jaką gumkę polecacie? Zielona g&g? Edited March 10, 2013 by Mikuła Quote Link to post Share on other sites
PiterMaster1 Posted March 10, 2013 Report Share Posted March 10, 2013 Polecane na forum są Systema Energy i G&G zielona. Ja posiadam G&G + dystanser typ H i kuleczki latają jak ta lala :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Aha. A ten dystanser jest wskazany? Niektórzy piszą ,że po zmianie gumki trzeba będzie kupować droższe kulki czy to prawda? Rocketsy będą złe? Quote Link to post Share on other sites
PiterMaster1 Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 Jeśli chodzi o dystanser to już sprawa osobista, niektórym poprawia tor lotu kulki i zasięg, innym nie. U mnie się akurat sprawdziło :icon_razz2: . Co do kulek. Dobre jakościowo kulki zalecane są przede wszystkim do giwer z precką. Oczywiście bez precki też lepiej ich używać bo na pewno będą ładniej latać( lepsza powtarzalność itp.) i nie będą zostawiać osadu na gumce, do tego mają tendencję jakościowo słabe kulki. A i zmniejszasz ryzyko że ci jakaś w komorze utknie :icon_biggrin: . Quote Link to post Share on other sites
Mikuła Posted March 11, 2013 Report Share Posted March 11, 2013 No dobra ,więc niedługo wymienię gumkę. Dzięki. :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
zovlad Posted April 4, 2013 Report Share Posted April 4, 2013 Nie wiem czy się komuś przyda i czy przypadkiem ktoś to wrzucał ale trafiłem na taką oto stronkę z manualami. Dla kogoś kto pierwszy raz rozbiera replikę i nie wie czy dobrze składa: http://www.greekairsoft.gr/manuals/ Quote Link to post Share on other sites
Niezniszczalni Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 witam czy strzelanie na sucho z gaziaka popsuje go proszę o odpowiedz mam glocka 34 od we wrazie wątpliwości Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Może popsuć. Wiadomo że replika nie pęknie na pół i będzie na złom, ale szybciej tak zużyjesz pewne części niż strzelając z nabitym magazynkiem. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted September 28, 2013 Report Share Posted September 28, 2013 Może popsuć. Wiadomo że replika nie pęknie na pół i będzie na złom, ale szybciej tak zużyjesz pewne części niż strzelając z nabitym magazynkiem. Totalna bzdura. Quote Link to post Share on other sites
ShiningArrow Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 A co z tuningiem? Według autora tej strony http://www.3dywizjaasgpila.pun.pl/viewtopic.php?id=40 (chodzi o punkt VII. Tuning. w razie wątpliwości) zmiana sprężyny czy też zwiększenie ROF-a skracają życie replik. Czy to prawda? Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted October 27, 2013 Report Share Posted October 27, 2013 Tak. W zależności od jakości repliki i wymienianych części mniej, lub bardziej, ale jednak... Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Dopiero teraz wróciłem do tematu, czy ktoś może potwierdzić że strzelanie z gaziaka na sucho nie może go uszkodzić? Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Strzelanie na sucho, jak każdy strzał, może gaziaka uszkodzić. Jednak czy to będzie strzał na "mokro" czy na "sucho" nie ma najmniejszego znaczenia. I nie, sylikon w gazie w cale nie zwiększa żywotności repliki, jedynie paskudzi hop up. A pro po sylikonu, po wielu "eksperymentach" zauważyłem, że najlepiej jak występuje on w gaziakach w mikroskopijnej ilości. Nie wiem skąd się wzięła ta cała teoria, że strzelanie na sucho szkodzi. Widocznie autor takiego pomysłu strzelał nie tym co powinien. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Hmmm, a zbijak wtedy nie dostaje bardziej w tyłek? Quote Link to post Share on other sites
Karczu Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Właśnie byłem przekonany że to zniszczyło zbijak w moim glocku KJW. Uszkodzenie sugerowało jednoznacznie że nie napotykając na opór w postaci zaworu, ww zatrzymuje się na innym elemencie i coś tam się chrzani. Nie mniej w KSC nic się nie zepsuło, dlatego napisałem ,,może". Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Miałem 32 kjw i nigdy nie służył do treningów na sucho. Jedynie był wykorzystywany podczas strzelania. Zbijak stockowy padł. Teraz mam marujca, 2 kjw, w 2 zbijak stalowy, w 1 stock TM. Strzelam i tak i tak, jednego kjw katuje, eksperymentuje na nim przeróżne rzeczy. Z pozostałych 2 regularnie strzelam + często strzelam z nich na sucho. Nic się nie dzieje, zbijak i elementy mechanizmu spustowego ok. Jedynie ściera się czarna powłoka (czyt. farba) z elementów, więc nic nienormalnego. Morał z tego taki, że jak gówniany zbijak, i tak padnie, choćby się dmuchało, chuchało i paćkało sylikonu ile popadnie. Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Zbijak i tak musi wcisnąć do końca zawór i tak, żeby zaskoczyła część odpowiedzialna za blokowanie zbijaka w pozycji otwartej. Gdy nie zbija sie całkiem i nie blokuje to pistolet strzela tak sobie... W sumie przez to mam problem w swoim glocku :F Quote Link to post Share on other sites
Bronik Posted November 18, 2013 Report Share Posted November 18, 2013 Dopiero teraz wróciłem do tematu, czy ktoś może potwierdzić że strzelanie z gaziaka na sucho nie może go uszkodzić? no mi uszkodziło ;/ nie zgadniesz, ale mądry człowiek po szkodzie Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts