Krystian_Ck Posted October 14, 2008 Report Share Posted October 14, 2008 Wiec w mojej eMce cymkowej,kiedy chce 'przeładowac' poprzez atrape zamka przeładowywującego (xD taki cyngwajs koło przyrządów celowniczych po prawej,nie mylic z selektorem ognia ^^)zaciągam ja i na koniec sie cholera zacina ^^ Nie wiem czym to jest spowodowane,moze nie naoliwione czy jak? Jak myślicie ?? :wink: Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Pewnie za często się tym bawiłeś i się po prostu popsuło. Quote Link to post Share on other sites
Punk4ass Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 Ha. A właśnie że nie! albo tak :???: Tak jak powiedział OlO zbyt często się tym bawiłeś albo tą cyngwajchę wgiołeś...( Ja wgiołem i "nie-działał") :-F Quote Link to post Share on other sites
venomeo Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 ta dzwigienka ma to do siebie w M4 że łatwo ją wygiąć a wtedy się właśnie zacina. Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted October 15, 2008 Author Report Share Posted October 15, 2008 własnie nie wygiąłem :P Zacina sie raz,raz chodzi normalnie :P Quote Link to post Share on other sites
ruffin-89 Posted October 15, 2008 Report Share Posted October 15, 2008 A mówią, że kto smaruje ten jedzie. Przesmaruj ją przetrzyj, i będzie chodzić. Quote Link to post Share on other sites
Krystian_Ck Posted October 15, 2008 Author Report Share Posted October 15, 2008 Na to licze :) Dzieki za pomoc ;-) :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
mmaruda Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Miałem to samo, gun po prostu był źle złożony, pajace zamkek wepchnęli mi na chama, zamiast wsunąć dobrze w prowadnicę, zauważyłem dopiero jak sam składałem. Polecam rozkręcić i skręcić samemu, będzie chodzić ślicznie. Quote Link to post Share on other sites
poldeck Posted November 2, 2008 Report Share Posted November 2, 2008 Chłopaki, ochrzaniacie kolegę, ze za często się bawił... Tym się nie da nie bawić! Jak tylko na strzelance ktoś mi da do ręki m14 to tylko raz strzele by zobaczyć jak puka a potem sie cały czas tym bawię. To jest tak genialne jak hałasy z ful metalowej beretki HFC ;-) . Quote Link to post Share on other sites
Wint Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 Tratatata. Zamek odciągnięty do końca zawsze powinien zostać w tylnym położeniu i należy go zwolnić po przez BC. Zamek nie odciągnięty do samego końca - powraca z powrotem na swoje miejsce. Może masz coś z "BC" to taki magiczny przycisk do zwalniania zamka. Znajduje się on po przeciwnej stronie niż selektor ognia. Ten BC bardzo lubi wypadać i gubić się, lepiej sprawdź czy jest w porządku. Quote Link to post Share on other sites
Punk4ass Posted November 9, 2008 Report Share Posted November 9, 2008 eee... Co kurde??? jaki bolt chath?? nic takiego w tej replice nie ma Quote Link to post Share on other sites
Dante666 Posted November 20, 2008 Report Share Posted November 20, 2008 Jest, ale ty już chyba nie masz :) Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 ja tez juz nie mam :) i mam ten sam problem :P zobaczymy czy pomoże przesmarowanie :) Quote Link to post Share on other sites
GregFrog Posted March 1, 2009 Report Share Posted March 1, 2009 I co pomogło to smarowanie ?? Mam ten sam problem zamek zacina się w tylnym położeniu i nie wraca. Karabin nówka może z 50 razy użyłem zamka Quote Link to post Share on other sites
HeadcrushCZ Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 to może o bolt catchu poczytajcie... Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 Co chcesz? O jakim BC w M14? :F Quote Link to post Share on other sites
HeadcrushCZ Posted March 3, 2009 Report Share Posted March 3, 2009 http://www.youtube.com/watch?v=cgMRsWo447A taki mały cyngwajs.. Quote Link to post Share on other sites
Dizzy Posted August 17, 2009 Report Share Posted August 17, 2009 Są 2 "metody" przeładowania. 1. Wsadzasz maga odciągasz zamek i wraca z powrotem. 2. Odciągasz zamek do tylnego położenia, wsadzasz maga i naciskasz bolt catch czyli po polsku dosyłacz zamka i zamek wraca do przodu. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted August 21, 2009 Report Share Posted August 21, 2009 HeadcrushCZ - przeczytaj opis tego filmiku. "A little modification..." Dizzy - bolt catch to nie dosyłacz zamka, tylko zatrzask suwadła (chociaż w 'ostrym' M14 blokuje on zamek). Quote Link to post Share on other sites
Yuber Posted October 30, 2009 Report Share Posted October 30, 2009 Koledzy... by nie zakładać kolejnego tematu mam pytanko. Podejdzie do tej cymki kompletny front z EBRki? Dużo z tym kombinatoryki? Może ktoś już myślał o takim wstawieniu :D? Dzieki z góry za odpowiedź. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Saimon3 Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Witam posiadam własnie m14 cymy dzisiaj domnie przyszła i mam problem taki ze ten bc blokuje mi zamek jak odciągam do tyłu to nie tak bardzo tylko jak zamykam powoli to sie niezmyka i jak zedemontowałem bc to działą płynnie to co spiłować bc czy co? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Po pierwsze - pisz czytelniej, bo musiałem się namęczyć żeby zrozumieć sens wypowiedzi. Po drugie - odpowiednia ilość odpowiedniego smaru powinna wystarczyć. Quote Link to post Share on other sites
PioutrP Posted January 14, 2010 Report Share Posted January 14, 2010 a ja mam tak w mojej m14 że jak zamek wraca do normalnej pozycji to jakiś 1 cm przed końcem to zacina się w szczelinie między GB a takim wystającym kawałkiem (nie znam jakiejś wahowej nazwy tego kawałka) i dopiero jak mocniej pociągniesz zamek to przeskoczy.....xP Quote Link to post Share on other sites
szaszlyk133 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Troszeczke odkopie temat, ale nie czułem potrzeby zakładania nowego, skoro już jeden na forum taki jest. Odciągam zamek do samego końca i nie wraca. Gdy odciągam tylko do połowy to wraca. Mój BC działa tak, że dopiero jak go nacisnę to blokuje mi powrót zamka. Bez naciśnięcia jego, po prostu im dalej odciągam tym ciężej on chodzi. Poza tym, po puszczeniu go z połowy swojej drogi, wszystko jest ok. Ale jak zwolnię zamek i pozwolę mu na powrót to ta część za którą się trzyma odłącza się od blaszki przy korpusie i kółku które normalnie powinno być wewnątrz rączki zamka. Co w tej sytuacji mam zrobić, jak to naprawić, czemu takie cuś mam? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts