Kosmo Posted November 6, 2009 Report Share Posted November 6, 2009 Jakieś uwagi? Sugestie? Cały dzień to robiłem, jutro jadę strzelać z tym, po weekendzie pokażę foty w świetle dziennym. Farby: Montana Gold Everglade, Duck Season. Podziękowania dla Ariego :) Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Jedno "ale" po co malujecie chwyt pistoletowy? poza noszeniem repliki na zawieszeniu 90% czasu w trakcie imprez trzymasz tam rękę i zasłaniasz go wiec po co go malować? Tym bardziej że jakimi farbami byś nie pomalował chwytu to i tak po jakimś czasie wytrze się to to. Tylko pls nie wklejajcie mi tu zdjęć amerykańskich marines czy innych ktorzy mają pomalowany tylko chwyt i kolbę np... Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 No właśnie z tym ścieraniem się to się nie zgodzę, bo od jakiegoś czasu mam pomalowanego tak kałaszka i już dwa razy trzeba było poprawiać farbę np. w miejscach o które ociera się regulator od pasa nośnego a chwytu ani razu jeszcze. Poza tym, ja swoją replikę podczas marszu przez 90% czasu trzymam za magazynek, z kciukiem na bezpieczniku, a nie za chwyt pistoletowy, więc magazynków też mam nie malować ;) ? Quote Link to post Share on other sites
michalll Posted November 8, 2009 Report Share Posted November 8, 2009 Maluję chwyt, bo mi się go taśmą zaklejać nie chce. Przygotowanie repliki ogranicza się do zatkania gazetą lufy i gniazda maga. Farba faktycznie po jakimś czasie się ściera, tylko co z tego? Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted November 9, 2009 Report Share Posted November 9, 2009 Ściera się, obija, zadrapuje o krzaki itp. itd. Ja tam poleciałem jak leci, tylko koli okleiłem i napisy + zakleiłem komorę hopa i lata mi czy się wytrze na chwycie farba czy nie, bo w sumie co za różnica. Quote Link to post Share on other sites
Victim Posted November 10, 2009 Report Share Posted November 10, 2009 a tu druga część malowania farba NFM Mud Brown Quote Link to post Share on other sites
ciernik Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 cze, wiecie czy mozna dostac gdzies farbe czarna matowa ale do drewna.? pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted November 18, 2009 Report Share Posted November 18, 2009 Dupli-Color, Motip, Crafts Spray, do kupienia w Castoramach i Lirojach merlinach, każdym jednym można sobie malować po drewnie. Quote Link to post Share on other sites
ciernik Posted November 19, 2009 Report Share Posted November 19, 2009 Danke x] Quote Link to post Share on other sites
snup dogg Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Chciałbym się z wami podzielić moim pierwszym malowaniem w życiu :) Może jest banalne ale powinno zdawać egzamin. http://img265.imageshack.us/gal.php?g=p1911091018.jpg Kolory jakie użyłem to: czarny, brązowy, ciemna zieleń, oliwka (niewiele), piaskowy. Wszystkie farby sam mieszałem, malowałem sprężarką i pistoletem :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Poniatkys Posted November 27, 2009 Report Share Posted November 27, 2009 g36c [JG] Farby: - Montana Gold 1170 Army Green - Montana Gold 8205 Manila Dark http://picasaweb.google.com/Poniatkys/G36c# Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Pytanko troszkę z innej beczki, ale chyba jeszcze załapuje się pod ten temat. Odrapałem replikę papierem ściernym. Czy muszę ją jakoś zakonserwować (lakier itp.) żeby nie rdzewiała? Metalowe body produkcji CA. Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Nie musisz, Znal nie rdzewieje :P Co najwyżej elementy zrobione ze stali np klapka wyrzutnika łusek jest chyba ze stali... Quote Link to post Share on other sites
Dezerter Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Nie musisz, Znal nie rdzewieje :P Co najwyżej elementy zrobione ze stali np klapka wyrzutnika łusek jest chyba ze stali... Okej, dzięki. Czego powinienem użyć? Quote Link to post Share on other sites
Poniatkys Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 (edited) Olej w sprayu na szmatkę i przeciągnąć po elementach metalowych (oleje typu Isol / WD40 dają radę - tyle wiem z doświadczenia) :D Edited December 15, 2009 by Poniatkys Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 6, 2010 Report Share Posted January 6, 2010 A ja zrobiłem takie malowanie http://img31.imageshack.us/gal.php?g=dsc00376zo.jpg sorki za te części obok. Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Witam. Pytanko w sprawie NFM Sand khaki - Beżowy KLIK . Jaki to jest kolor naprawdę? Taki dark earth czy w jaki deseń? Ma ktoś jakąś fotkę tego jak wygląda? Nie chcę aby był za ciemny, a na specu nie ma jakoś tak bardziej samego odcienia pokazanego a "na oko to w szpitalu zginął" patrząc po fotce. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Jasny żółty. Nic specjalnego. Quote Link to post Share on other sites
napod Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Czy farby NFM pokryją starty aluminiowy korpus m4? Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted January 7, 2010 Report Share Posted January 7, 2010 Oczywiscie Quote Link to post Share on other sites
92marcin Posted January 9, 2010 Report Share Posted January 9, 2010 (edited) moje m14 pierwszy raz malowałem replikę, jakoś to wyszło :) http://picasaweb.google.pl/1992marcin/M14# Edited January 9, 2010 by plajerpl Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Rozważam malowanie karabinu i mam pytanko. Myślę aby pomalować replikę humbrolami i tu jest pytanie, po tym jak już replika natryśnięta jest podkładem to pomalować ja jakimś kolorem z puchy czy od razu jechać pędzelkiem docelowy kamuflaż? Bo obawiam się ze pędzelkiem wszędzie mogę nie dotrzeć i zostaną białe miejsca a jak pociągnę z puszki to już nie będzie kuło białym podkładem tylko jakimś maskującym kolorem (khaki czy coś w tym stylu). Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Ja też mam pytanko, co myślicie o pomalowaniu giwery farbami modelarskimi a potem pryśnięciu matowym lakierem? Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted January 12, 2010 Report Share Posted January 12, 2010 Humbrole to są właśnie farby modelarskie i trzymają się świetnie. http://heriann.wrzuta.pl/obraz/3kgZda1GwKv/ to np. jest malowane modelarskimi. W dziale snajperskim tez jest chyba LR300 malowany modelarskimi. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 13, 2010 Report Share Posted January 13, 2010 Moja gieta też była nimi malowana ;] Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts