MAJOR762 Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Ari - dostaniesz u niego za 35zł bodajże puchę 400ml, opłaca się bardziej i w razie czego masz zapas ;) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 za 35zł to z montana bede mial 1200ml ;) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 15, 2009 Report Share Posted January 15, 2009 Ale wiesz, nie masz tyle punktów taktyczności :lol: ;) A na poważnie, to fakt, za tą cenę możesz kupić 3 puszki każda innego koloru wydającego się podobnego do TAN, któryś w końcu powinien być ok. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 16, 2009 Report Share Posted January 16, 2009 No i mozna zrobic efekt cieniowania dzieki 3 podobnym odcieniom :) Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 (edited) Użyte farby: Eurocolor - RAL6006 MAT (ciemna zieleń) Dupli-Color - RAL8071 MAT (brąz) Dupli-Color RAL6011 połysk (po malowaniu pryśnięta chmurką ciemnej zieleni przez co stała się ciemniejsza i straciła połysk). Edited January 17, 2009 by MAJOR762 Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 17, 2009 Report Share Posted January 17, 2009 Mam nadzieje ze w realu tak nie jest, bo na fotce świeci się jak psu nos Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 18, 2009 Report Share Posted January 18, 2009 Nie jest, jest ładnie matowo, po prostu odbicie flesza dało taki efekt. Quote Link to post Share on other sites
Biper Posted January 23, 2009 Report Share Posted January 23, 2009 Na razie pomalowałem tylko zabawkową strzelbę dla testów. Szału nie ma, może następne malowanie lepiej wyjdzie ;-) Kolory(Montana Gold): g1150 g8010 g8200 g8060 Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 24, 2009 Report Share Posted January 24, 2009 Całkiem w miarę wyszło. Co prawda jak dla mnie ta zieleń troszeczkę za jasna i białego za dużo ale ogólnie według mnie fajny efekt. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 G36K w quasi-cadpacie: http://img231.imageshack.us/img231/3064/pc150029tg2.jpg http://img231.imageshack.us/img231/8193/pc150030ce4.jpg Trzeba jeszcze będzie psiknąć przód gniazda maga, jakoś je przeoczyłem, ale to już na wiosnę ;-) Specyfikacja kolorów w dedykowanym temacie. Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 G36k w quasi-cadpacie. Potraktowane Montaną Gold w kolorach: palish brown pepperoni hot army green Kolory co prawda nie są idealnie odwzorowane, ale ... who cares? :wink: Quote Link to post Share on other sites
AnR Posted January 25, 2009 Report Share Posted January 25, 2009 Poniszczyłeś ją!!! Quote Link to post Share on other sites
MAJOR762 Posted January 26, 2009 Report Share Posted January 26, 2009 Nie wiem czemu ale mi to przypomina.....spikselowaną panterę :lol: A wyszło całkiem ok. Quote Link to post Share on other sites
s0lid Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Stare fotki :) z bliska camo nie wyglądał imponująco ale z 20m spełniał już swoje zadanie :) http://f.imagehost.org/0814/fot1.jpg http://f.imagehost.org/0504/fot2.jpg Quote Link to post Share on other sites
AlamoHT Posted January 27, 2009 Report Share Posted January 27, 2009 Witam. A ja mam takie pytanko własnie do pin-king-pin ;) Jak tyś to chłopie zrobił? Bo naprawde robi wrażenie. Podaj jakies sekretne tajniki. ;) Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Naprawdę świetna robota. Kiedyś robiłem pseudo marpata, ale zupełnie inną techniką i taki efekt nie był możliwy do osiągnięcia. Jak to zrobiłeś? Szablony z folii samoprzylepnej? Nie mów że ręcznie to pędzelkiem malowałeś :-F Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Zdjęć z terenu jeszcze nie mam, bo rozumiem, że interesują was zdjęcia z terenu zielonego, więc ... aby do wiosny. Co do roboty, to żadna filozofia, wbrew pozorom, pozbierałem wszystkie informacja jakie podał pan google i dostosowałem to do swoich potrzeb i portfela ;-) Za kilka dni podam linka do dokładnego opisu procesu, bo będę takowy robił. :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Solid: Solidna robota na serio. Congratuliations. Na tle woodland to wyglądało jak rzygi ale w lesie to super. Co to za frontgrip? :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Zdjęć z terenu jeszcze nie mam, bo rozumiem, że interesują was zdjęcia z terenu zielonego, więc ... aby do wiosny. Co do roboty, to żadna filozofia, wbrew pozorom, pozbierałem wszystkie informacja jakie podał pan google i dostosowałem to do swoich potrzeb i portfela ;-) Za kilka dni podam linka do dokładnego opisu procesu, bo będę takowy robił. :uśmiech: Musiałeś poświęcić dużo czasu. Obstawiam na areograf. Jakimi farbami malowałeś? Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Dużo? Owszem, jak zsumować całą robotę rozłożoną na parę dni + przerwy na kawę itp., będzie z 24h, jeśli nie więcej. Może nawet sporo więcej :-F Aerograf? Nope, Montana Gold :uśmiech: Quote Link to post Share on other sites
rucznoi Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Dużo? Owszem, jak zsumować całą robotę rozłożoną na parę dni + przerwy na kawę itp., będzie z 24h, jeśli nie więcej. Może nawet sporo więcej :-F Aerograf? Nope, Montana Gold :uśmiech: A z ciekawości. Jak ze zmazywaniem tych farb - wyglądają na bardzo porządne. Myślałem od jakiegoś czasu nad malowaniem, ale chcę mieć pewność, że bez trudu zmyję farbę w razie czego. Quote Link to post Share on other sites
sztyla Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Montana Gold (o_O) Chyba sobie jaja robisz xD Jak farbą w spreju można było coś takiego zrobić ?! Jak ty takie gówniane kwadraciki mogłeś sprejem zrobić ?! :D Wytłumacz trochę dokładniej bo nie wieże xD Quote Link to post Share on other sites
s0lid Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Jak ty takie gówniane kwadraciki mogłeś sprejem zrobić ?! :D Np szablony z folii , wyklejanie wzorów taśmą maskującą i wile wile innych sposobów na taki rodzaj malowania. :) Quote Link to post Share on other sites
pin-king-pin Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 OK, bo widzę zniecierpliwienie - po krótce opiszę co i jak. Rucznoi, co do zmazywania, to nie mam pojęcia, bo i średnio mnie to interesuje; ponoć montany gold pięknie się zmazują acetonem. A zatem: Najpierw musiałem przygotować szablony. Wzory niby cyfrowego kamo (znalezione w necie, namalowane w MS paint'cie, sposobów jest milion) wydrukowałem na papierze samoprzylepnym, a następnie wyciąłem je delikatnie i dokładnie, zachowując prostopadłe krawędzie i proste kąty (w miarę możliwości). Najpierw rozkleiłem męskie szablony na replice i pojechałem ją całą oliwką (otrzymując czarne plamy). Zdjąłem szablony męskie. Następnie w dedykowanych miejscach przyklejałem szablony damskie i malowałem poszczególne plamy jasnym zielonym i brązowym. Voila! ;-) W telegraficznym skrócie tak to wygląda; oczywiście sposobów jest milion, ten był optymalny dla mnie. Quote Link to post Share on other sites
javelin Posted January 28, 2009 Report Share Posted January 28, 2009 Czyli dokładnie to co podejrzewałem - szablony samoprzylepne. Ja malowałem swojego "marpata" przez szablony wycięte ze zwykłego papieru i trzymane około 1cm nad repliką, co dawało lekko rozmyte pixele. Przede wszystkim musze pogratulować chęci i cierpliwości przy wycinaniu szablonów, bo wykorzystałeś ich chyba sporo więcej niez ja :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts