Cybul Posted April 16, 2010 Author Report Share Posted April 16, 2010 Chce pomalowac aks74 w CamoGrom, chce to zrobic farbkami modelarskimi, ile potrzeba takiej farby? Starcza te małe zbiorniczki po 14ml? Kupie z 5 odcienow dobranych do barw CG/MC Drewno i chwyt pistoletowy zostawiam tak jak jest a cała reszte (kolbe, tłumik, body) maluje :) Z gory dzieki za pomoc :P bo lakierowaniu na pewno wrzuce foty. Z czystej ciekawości, co to jest "CamoGrom" ? Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted April 16, 2010 Report Share Posted April 16, 2010 Prawdopodobnie chodzi o to. Quote Link to post Share on other sites
Kufa Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 (edited) Polski odpowiednik Multicam'o... Jutro powinienem miec pare fotek jak spisuje sie malowanie w terenie no i beda to foty z normlanego aparatu a nie komy :-P :-F A narazie tylko jedna: Jakos idealnie nie jest ale jak na pędzlek jest git :D Edited April 17, 2010 by Kufa Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 A teraz wyjaśnij nam wszystkim jaki jest sens malowania broni i zostawiania niektorych elementów niepomalowanych. Quote Link to post Share on other sites
Kufa Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Po przeczytaniu tego tematu tak stwierdzielm i juz ;) a taka decyzje umocniła wypowiedz jednego z modów na ten temat: "Jedno "ale" po co malujecie chwyt pistoletowy? poza noszeniem repliki na zawieszeniu 90% czasu w trakcie imprez trzymasz tam rękę i zasłaniasz go wiec po co go malować? Tym bardziej że jakimi farbami byś nie pomalował chwytu to i tak po jakimś czasie wytrze się to to." Po prostu tam gdzie trzymam swoje "łapska" tam nie malowalem ;] ale zawsze mozna to zmienic, żaden problem... PS: Malowlem humbrolami (farbki modelarskie) 5 dobranych kolorami puszeczek po 14ml - zostalo tyle farby ze pomalował bym jeszcze z 3/4 repliki :P Quote Link to post Share on other sites
Vladimirek Posted April 17, 2010 Report Share Posted April 17, 2010 Mojego Mossberga (AGM) nic nie pobije. Malowany farbkami modelarskimi (najtańszymi jakie znalazłem w sklepach) i pędzelkiem Quote Link to post Share on other sites
Altair94 Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 To, że pędzlem replik się nie maluje to pewnie wiesz, ale mimo to wyszło całkiem dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Kufa Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Aerografu nie mam ;] a normalnym pistoletem nie bardzo dalo by sie zrobic takie plamy :D Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted April 18, 2010 Report Share Posted April 18, 2010 Kurczaki pędzle, pistolety, aerografy, Montany, kij_wie_co, szmery bajery damskie rowery ;-). Po co? Najtańsze farby z Liroja w spraju ;-). Efekt 11 miesięcy po pomalowaniu ;-). Zdjęcia wyjściowe z malowania są wcześniej, aktualne z dzisiaj jest teraz ;-): A tutaj pisałem o malowaniu, jak widać na fotach nie zmieniło się po roku użytkowania nic, lub niewiele w stopniu mało zauważalnym ;-). I po co przepłacać, za ekstra ordynaryjne farby? Przecież metka z farb się nie przyklei do repliki ;-). Quote Link to post Share on other sites
Altair94 Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Słabo widać to P90 i to chyba dobry znak ;D Quote Link to post Share on other sites
Lupus 13 Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Witam. Jaka farba(niezmywalna) według Was będzie najlepsza do uzupełniania ubytków w oryginalnej, czarnej powłoce repliki? Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 (edited) Chciałem sie dowiedziec jak to w koncu jest z tymi farbami modelarskimi... widzialem tutaj na forum foty pomalowanych replik takimi farbkami i wyglada to naprawde niezle :). Warto kupic z 5 słoiczkow farby i pomalowac PĘDZELKIEM replike? Chce zrobic CamoGrom w aks 74, czy takie sloiczki po 10/14ml starcza na maskowanie? PS: Zna ktos jakies sklepy w Poznaniu gdzie dostane takie farbki? Jest sporo modelarskich ale na stronach to mało ktory ma w ofercie farby ;/ Dołączam się do pytania. Chodzi mi jednak tylko o części ze Znal'u. Polecicie coś? I jak stoi z wytrzymałością tej farby? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4937 - i czy ta farba będzie chociaż troszkę przypominać części Magpula? Pozdrawiam. Edited April 21, 2010 by grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 pierwsze eksperymenty z malowaniem: http://myk.elkopytko.pl/inne/SDC10774.JPG http://myk.elkopytko.pl/inne/SDC10775.JPG Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Dołączam się do pytania. Chodzi mi jednak tylko o części ze Znal'u. Polecicie coś? I jak stoi z wytrzymałością tej farby? http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=4937 - i czy ta farba będzie chociaż troszkę przypominać części Magpula? Pozdrawiam. Nie miałem NFM, ale malowałem Humbrolami w kolorze DE i jest idealny... Jak farba może przypominać części magpula? :-P Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 (edited) Ja lubie farby Sikensa :P Kupujesz 20g bazy, rozcienczasz nitrem na rzadko i lecisz pistoletem tak jak sobie dusza zapragnie. Koszt malowania repliki to max 10zł Edytka: aaa i masz miliard kolorów do wyboru. Ostatnio repliki odświerzałem czarnym matem, lakier ten sam, co kładzie GnP Edited April 21, 2010 by Agata Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 xel20, to moja dawna replika :), trochę złej barwy jest ten zielony, A to ona wcześniej jeszcze przed pomalowaniem na czarno http://img31.imageshack.us/i/dsc00376zo.jpg/ Quote Link to post Share on other sites
Jaeger Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 Ogólnie kolory są fatalne, wyglądają jakby z hełmu plastikowego dla dzieciaków z odpustu. Ech coś wam powiem... Ludziki kochane, malowałem na zamówienie przez ostatnie 5 lat przeróżne hełmy, menażki, skrzynki na amunicje, pokrowce na lufy od mg i inne badziewie w różne kamuflaże. Weźcie kupcie raz porządne farby, najlepiej krylon od biedy NFM, zróbcie probe na kawałku tektury a potem raz a dobrze pomalujcie. I wsio. Quote Link to post Share on other sites
xel20 Posted April 21, 2010 Report Share Posted April 21, 2010 spoko ja dopiero eksperymentuję. Użyłem taniego sprayu z pobliskiego sklepu z prostego względu. Nie długo Borne ;) Quote Link to post Share on other sites
mali Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Ja lubie farby Sikensa :P Kupujesz 20g bazy, rozcienczasz nitrem na rzadko i lecisz pistoletem tak jak sobie dusza zapragnie. Koszt malowania repliki to max 10zł Edytka: aaa i masz miliard kolorów do wyboru. Ostatnio repliki odświerzałem czarnym matem, lakier ten sam, co kładzie GnP Możesz podać kod koloru? Quote Link to post Share on other sites
Agata Posted April 22, 2010 Report Share Posted April 22, 2010 Nie mam napisane na puszce. Poszedłem do mieszalni i poprosiłem o czarny mat. Jak kto woli, to można strukture do plastiku w puszce kupić : DINITROL 820. Fajnie na plastikowym body JG wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 Ogólnie kolory są fatalne, wyglądają jakby z hełmu plastikowego dla dzieciaków z odpustu. Ech coś wam powiem... Ludziki kochane, malowałem na zamówienie przez ostatnie 5 lat przeróżne hełmy, menażki, skrzynki na amunicje, pokrowce na lufy od mg i inne badziewie w różne kamuflaże. Weźcie kupcie raz porządne farby, najlepiej krylon od biedy NFM, zróbcie probe na kawałku tektury a potem raz a dobrze pomalujcie. I wsio. Nawet Montana Gold wystarczy :] Quote Link to post Share on other sites
Grizzly-Slupsk Posted May 1, 2010 Report Share Posted May 1, 2010 To moja M15A4 Rifle CA z 2007r. Malowana w sierpniu 2009 farbami NFM. Kolory oliwkowy i brązowy + zachowany fabryczny czarny jako podstawa. Już trochę styrana w akcji i przez warunki pogodowe. Ogólny pomysł mój, istotna pomoc w wykonaniu by Zwierzu93 :) Quote Link to post Share on other sites
Marcin_G Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 http://yfrog.com/e0imgp4427j Na razie tylko magazynki, chciałem sprawdzić jak wyjdzie. Zastanawiam się tylko czy nie dodać jeszcze koloru. Patrząc jednak na miejsca gdzie mi się mocniej prysnęło, obawiam się że będzie za zielono. Quote Link to post Share on other sites
Kalashnikov Posted May 6, 2010 Report Share Posted May 6, 2010 Jest spoko. Machnij tak samo emke. Quote Link to post Share on other sites
Guest hooten33 Posted May 8, 2010 Report Share Posted May 8, 2010 tak z innej beczki ale odnosnie malowania Wie ktoś gdzie można nabyć farbę w Foliage Green ? pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts