Axel Posted October 12, 2013 Report Share Posted October 12, 2013 Ładny sponging. Jaka gąbeczka? ja szukam teraz odpowiednio sztywnej. Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 12, 2013 Report Share Posted October 12, 2013 (edited) Szkoleniowa do fugowania :icon_biggrin: Kawałek mogę podesłać dla sprawdzenia. Jest mega chłonna i dość mięsista. Moderatora poproszę o poprawienie mojego posta z fotkami. Miała być sobotnia nuda a napisałem niedzielna :) Edited October 12, 2013 by verb007 Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted October 12, 2013 Report Share Posted October 12, 2013 Dziwne barwy trochę, których puszek użyłeś? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted October 12, 2013 Report Share Posted October 12, 2013 Pomyślałeś że robiłem fotkę w domu z lampą, a nie w świetle dzienny stąd są różnice w kolorze ? Mud Brown Flat Black Forrest Green Pale Green Quote Link to post Share on other sites
kac1984 Posted October 21, 2013 Report Share Posted October 21, 2013 Witam Powiedzcie mi prosze czym sa malowane repliki, magazynki ? To jest farba czy jakas oksyda ? Poniewaz chcialbym do swojej emki dodac pare elementow Dark Earth, zastanawialem sie nad malowaniem proszkowym (magazynek, lufa) lub tez zakupic farbe modelarska w sprayu TAMIYA. Tylko zastanawia mnie jak to bedzie trwale. Kolego, odradzam malowanie proszkowe. Pomalowałem tak swojego klamota i efekt jest niestety dość "plastikowy" z odchyłem w strone plasteliny. ogólnie jest to trwałe, ale warstwa farby jest dość gruba i bardziej satynowa niz matowa. Karabinek nie wyglada źle, ale też nie był to efekt jakiego się spodziewałem. Dodatkowo złożenie całości stanowiło nie lada wyzwanie. Początkowo proszkowo chcialem tez pomalować konwersje i inne elementy, ale zrezygnowałem z tego własnie ze względu na to, że karabin zgrubił troche detalu i wygląda trochę plastikowo. Na pewno matowy lakier naniesiony sprayem da lepszy efekt - zapewne mniej trwały, ale faktura i mat będą na pewno bardziej zadowalające. Quote Link to post Share on other sites
ABSOLUT BARSLEEPER Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 reference photo: Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 (edited) Your gun looks like covered with rust. Was it intentional? I don't think so, since the reference photo shows G36K made from plastic :D What was the point/goal of this paint job? To make your gun look old/used? Edited November 2, 2013 by Obi-Wan Quote Link to post Share on other sites
ABSOLUT BARSLEEPER Posted November 2, 2013 Report Share Posted November 2, 2013 bleeeeh, thats chocolate-brown. xD my gun shall have a 2 color paintjob...with a nice used look. seems that i have done this. ^^ rust = used xD Quote Link to post Share on other sites
SnowMat Posted November 12, 2013 Report Share Posted November 12, 2013 Witam, podpowie mi ktoś jakie farby użyć aby uzyskać taki efekt, i jak to mniej więcej zrobić ? http://img14.tablica.pl/images_tablicapl/92611611_2_644x461_sr25-po-tuningu-zdjecia.jpg Quote Link to post Share on other sites
Jade Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Ktoś wie jak zrobić takie malowanie?? Quote Link to post Share on other sites
Pawelo Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 http://forum.wmasg.pl/topic/117497-schlammkreide/ Quote Link to post Share on other sites
Obi-Wan Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Słabo widać na tym zdjęciu, ale chyba po prostu wystarczy kupić farbę brązową i piaskową Quote Link to post Share on other sites
MyN3 Posted November 13, 2013 Report Share Posted November 13, 2013 Słabo widać ale wydaje mi sie, że powierzchnia jest chropowata (na tłumiku tak światło siada) co świadczyło by o Montanie BLK Według mnie podkładem może być BLK 7050 na to BLK 8110 przynajmniej z przodu wygląda bardziej na ten bo jasniejsze ale z tyłu to już bardziej BLK 8130 bo ciemniejszy (pustynny) A brązowy to BLK 8060 Te kolory mam/miałem i z nich powinien wyjść taki efekt ;) Quote Link to post Share on other sites
apache12 Posted November 15, 2013 Report Share Posted November 15, 2013 Jakie możecie polecić farby do malowania aeografem? Quote Link to post Share on other sites
Mixon Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 (edited) Jestem jeszcze daleko od chęci pomalowania całej repliki, ale chciałbym się "podpisać" na swojej, najlepiej w tym miejscu, gdzie powinny być oznaczenia. Rzecz w tym, żeby nie świeciło się to jak psu ehem, tylko jako tako się chowało. http://www.sportgun....EGRO/g608/2.JPG Próbował ktoś czegoś takiego? Wyciąć szablon i maznąć jakąś ciemną/szarą farbą w szpreju? Czy próbować ręcznie? Mam pełno farbek Revella z czasów kiedy sklejałem modele. Dorobiłem nimi nawet pomocnicze kropki na przyrządach celowniczych pistoletu, wyszło całkiem ładnie (jak na trzy kropki). Swoją drogą.. chyba do tego wrócę. Edited December 9, 2013 by Mixon Quote Link to post Share on other sites
Vilreen Posted December 9, 2013 Report Share Posted December 9, 2013 Zależy co chcesz tam napisać, jeśli tylko znak wywoławczy (czy jak to zwał, np. G07), to lepiej ręcznie, będzie autentyczniej. Całą resztę napisów, logotypów itp. proponuję z szablonu. Będzie ładniej i dokładniej. Quote Link to post Share on other sites
Kapso Posted December 27, 2013 Report Share Posted December 27, 2013 Hej Szukam kolorów z palety Montany takich aby pasowały do wz.93 Myślałem nad -Manila Green CL 6410 -Manila Dark CL 6420 -Shock Brown S 8010 ktoś ma jakieś pomysły? Quote Link to post Share on other sites
Rogaś Posted December 27, 2013 Report Share Posted December 27, 2013 Manila Green bardzo jasna, nada się. Forrest Green, Olive Green, Nato, Military Green też się nadają. (w połączeniu) Shock Brown też ok. Quote Link to post Share on other sites
Kapso Posted December 29, 2013 Report Share Posted December 29, 2013 Dzięki, zakupiłem: Manila Green Manila Dark Olive Green Shock Brown Zobaczymy jak to wyjdzie ;) Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Moje pytanie. Czy ktoś malował lub posiada jakieś zdjęcia Glocka w maskowaniu Dust? Dzięki Quote Link to post Share on other sites
matti991 Posted January 27, 2014 Report Share Posted January 27, 2014 Witam, przejrzałem temat i nie znalazłem interesującego mnie malowania, chodzi mi o coś takiego: http://tiny.pl/q1rrc oczywiście w bardziej "leśnych kolorach". Podejmował się ktoś kiedyś czegoś takiego? :D wiem że jest przy tym dużo pracy ale według mnie można osiągnąć bardzo przyjemny i oryginalny efekt. trudno będzie wymalować ładny wzór na zagięciach/uskokach więc w grę wchodzi również malowanie tylko niektórych elementów. Quote Link to post Share on other sites
WszystkoZajęte Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Opisywałem już wcześniej jak można zrobić pikselowy kamuflaż na replice. Tutaj jedynie sobie wycinasz inne wzory i dajesz kolory jakie Ci odpowiadają :) Quote Link to post Share on other sites
leriander Posted January 28, 2014 Report Share Posted January 28, 2014 Co do mojego postu wyżej, wie ktoś jak to w ogóle zrobić, aby ciekawie wyglądało? Jaki kolor itp? Quote Link to post Share on other sites
pokoik Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 jak uzyskać taki efekt smug? http://postimg.org/image/aobin24jz/ Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted January 29, 2014 Report Share Posted January 29, 2014 szablon lub trawa i malowanie pod katem Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts