Szaajbus Posted September 19, 2014 Report Share Posted September 19, 2014 Panowie jakie kolory użyć żeby pomalowac w aor1 najlepiej farbami fosco Quote Link to post Share on other sites
wasylu Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 trochę trwałoby przekopanie i przeczytanie całego wątku więc może mi pomożecie i podpowiecie gdzie, w którym sklepie przez internet, bo stacjonarnie pewnie ciężko u mnie z tym by było, dostać farby do malowania broni? Znalazłem tylko sporo Fosco i Nfm , ale widziałem że malujecie też jakąś montaną i mołotowem? i drugie moje pytanie które jeśli już najlepiej dobrac by uzyskać efekt podobny do mutlicama? Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 (edited) Ty tak serio z tym pierwszym pytaniem? Nie umiesz w Googlach wpisać "farby Montana"? Edited September 25, 2014 by MarekMac Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted September 25, 2014 Report Share Posted September 25, 2014 Po to są w tym temacie odpowiedzi, żebyś z nich skorzystał. Skoro jesteś na tyle leniwy, że tego nie zrobisz (i sam nie spróbujesz poszukać farb w sklepach internetowych), to tym bardziej nie będzie Ci się chciało wykonywać malowania a'la multicam. Quote Link to post Share on other sites
Fokuz Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Po to są w tym temacie odpowiedzi, żebyś z nich skorzystał. Skoro jesteś na tyle leniwy, że tego nie zrobisz (i sam nie spróbujesz poszukać farb w sklepach internetowych), to tym bardziej nie będzie Ci się chciało wykonywać malowania a'la multicam. bombing.pl - tu kupisz chyba najtaniej montany. Mac ma rację, to jest chwila szukania na googlach. Quote Link to post Share on other sites
wasylu Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Na telefonie a z niego najczęściej przeglądam to forum mam 56 stron... wszystkie Montany jakie znalazłem są dla graficiarzy w przeróżnych dziwnych dla broni kolorach... Ale dzięki za pomoc Quote Link to post Share on other sites
Fokuz Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Ja swoją replikę pomalowałem właśnie Montanami i nie narzekam.Odcienie musisz dobrać według własnych upodobań. Ja użyłem do własnej wizji malowania kolorów Syrian/Toad i chyba Hannibala.Pamiętaj że odcienie będą sporo bledsze niż pokazuje to ich paleta. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 (edited) Tavor malowany metoda spongingu - Ciemna zieleń, brązowy i czarny krylon M14 EBR - Piaskowy,brązowy i zielony krylon - malowana przykładając gałązki touji. Edited September 26, 2014 by chomik_pl Quote Link to post Share on other sites
MarekMac Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Na telefonie a z niego najczęściej przeglądam to forum mam 56 stron... wszystkie Montany jakie znalazłem są dla graficiarzy w przeróżnych dziwnych dla broni kolorach... Ale dzięki za pomoc Bo Montany są dla graficiarzy... Ale przykładowo Montany serii Black lub Gold (niektórzy odradzali Black) występują w prawie 200 kolorach - są różne odcienie brązu, zieleni. Jest i czarny. bombing.pl - tu kupisz chyba najtaniej montany. Co ciekawe cena za puszkę Montany Black 400ml jest tam ciut niższa niż w montana-sklep.pl. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Szukałem, nie znalazłem, prośba o wsparcie: - Czy ktoś z Was używa farb Majic ? Jak się mają do Montany ? - Jaki nr RAL albo kod montany jest najbardziej zbliżony do często występującego w akcesoriach foliage green ? Quote Link to post Share on other sites
polskiniko Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 (edited) Na telefonie a z niego najczęściej przeglądam to forum mam 56 stron... wszystkie Montany jakie znalazłem są dla graficiarzy w przeróżnych dziwnych dla broni kolorach... Ale dzięki za pomoc Jeśli chcesz Montany, to szukaj Montany Gold lub Black (są chyba najlepsze do wykonywania malowania repliki z oferty Montany). Możesz je kupić np. tutaj: http://www.montana-s...ia/2/farby.html EDIT: Nie zauważyłem postu Marka, przepraszam za powielenie ;) Edited September 26, 2014 by polskiniko Quote Link to post Share on other sites
wasylu Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Dzieki wielkie Quote Link to post Share on other sites
taktycznyoskar Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Z montan gold military green przypominał foliage green Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted September 26, 2014 Report Share Posted September 26, 2014 Z montan gold military green przypominał foliage green Super, thx :-) A może wiecie który to kolor będzie z palety Fosco ? Quote Link to post Share on other sites
Tissot Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 Polecam farby Fasco Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 Narazie rodzi się , muszę dokonczyć dłubanie ale zapowiada się ciekawie :teethh: Edit pierwsza próba Quote Link to post Share on other sites
mysiorov Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 (edited) Edited September 27, 2014 by mysiorov Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 Do jakości hydrografiki to nawet się nie zbliżam :) Quote Link to post Share on other sites
mysiorov Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 Malowane ręcznie :D przez Hamster52 Do jakości hydrografiki to nawet się nie zbliżam :icon_smile: Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 Malowane ręcznie :D przez Hamster52 Piękne. Ma jakieś wykroje? Wiesz coś o metodzie? Quote Link to post Share on other sites
mysiorov Posted September 27, 2014 Report Share Posted September 27, 2014 (edited) Dokładnie nie wiem, wiem tylko ze było ok 5-9 warstw farby kolorowej i na koniec 3x lakier. Ale raczej ręcznie malował aerografem. Jak coś to zapytaj. https://www.facebook.com/h52.activity?fref=ts Edited September 27, 2014 by mysiorov Quote Link to post Share on other sites
Fokuz Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 Montana Black W rzeczywistości odcienie są bardziej bledsze i wszystko jest jaśniejsze odrobinę. Quote Link to post Share on other sites
stalker51 Posted September 29, 2014 Report Share Posted September 29, 2014 @up Bardzo ładny paintjob. Pewnie było o tym miljon razy, ale spytam, jak uzyskałeś tak fajny efekt "siatki"? Quote Link to post Share on other sites
Fokuz Posted September 30, 2014 Report Share Posted September 30, 2014 @up Bardzo ładny paintjob. Pewnie było o tym miljon razy, ale spytam, jak uzyskałeś tak fajny efekt "siatki"? Było było. To siatka używana przy tynkowaniu jeśli się nie mylę.Przykładasz ją po skosie i delikatnie z daleka raz pryskasz. Żałuję że nie użyłem dwóch rozmiarów "oczek". Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted November 10, 2014 Report Share Posted November 10, 2014 Jest to moje pierwsze podejście do malowania repliki. Użyłem farb FOSCO RAL 6014 - Olive Drab i RAL 1001 - Marsh Grass. Starałem się użyć techniki sponge painting. Jak na pierwszy raz jestem zadowolony, choć kilka rzeczy zrobił bym inaczej, jakbym miał jeszcze jedną szansę. Zdjęcia z komórki i do tego z flashem, barwy są trochę ciemniejsze w rzeczywistości. Więcej zdjęć: https://plus.google.com/photos/103774250491954067317/albums/6047329134198516017?banner=pwa Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts