kicha29 Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Witam zastanawiam się nad zakupem snajperki SWD Dragunov'a na gwiazdek albo na Nowy Rok, tylko ,że mam problem czy brać sprężyne czy elektryka. Sprężyne to oczywiście ATOZ'a ,a elektryk to ten nowy SWD od RS. Co byście polecali ? O Atoz'ie troche przeczytałem i dużo jest napisane o problmach z naciąganiem sprężyny -trza mieć troche siły. Stąd mam dylemat , na jakiego lepiej zbierać kasiorke. ? Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Z racji ze SWD Atoz Arnament kosztuje teraz tyle co Real Sword..nie ma nawet chwili zastanowienia. Sam odpowiedz sobnie na pytanie:"Wole miec sprezyne za 2000zł czy AEG za taką samą cene i taką samą moc?" Jak dla mnie Atozy przestanąbyc juz zupełnie kupowane...poniewaz cena pomiedzy RS i KM jest w tej chwili praktycznie taka sama. Quote Link to post Share on other sites
maxavelli Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Jakis link na dowod ze RS w chwili wyjscia bedzie mial te 540-600 fps, lub tez bebechy na tyle mocne by sama sprezyne bez wymieniania czegokolwiek celem uzyskania tej mocy wsadzic...? Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Taaa na obecną chwilę to tylko linka zakończona wieszakiem do prania... ;) Quote Link to post Share on other sites
pablo79 Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 Gdzie kupię orginalny celownik PSO-1 (na Allegro nie znalazłem). Jakich jeszcze innych celowników używano z ostrym SWD? Quote Link to post Share on other sites
chochol Posted November 4, 2008 Report Share Posted November 4, 2008 polecam POSP 6x42 - www.posp.ru Quote Link to post Share on other sites
Legileg Posted November 5, 2008 Report Share Posted November 5, 2008 (edited) Jakis link na dowod ze RS w chwili wyjscia bedzie mial te 540-600 fps Będzie dostępne wg upodobań klienta w stocku z M90 lub M120, czyli odpowiednio z 280 fpsami i 420. Wiadomość bezpośrednio od Real Sworda, wystarczy wysłać im pytanie i z automatu dostaje się odpowiedz zwrotną z takimi danymi. Jeśli ktoś nie wierzy i nie chce mu się pisać to wystarczy to zgooglować, na niemal każdym forum o AS ktoś już takiego maila wysłał i zamieścił kopie. 500-600 fps w stoku jest dostępne tylko w gaziakach. I zawsze tak będzie. Bo nikt poza systemą nie jest w stanie stworzyć AEGa o tej sile i zapewnić mu w miarę bezawaryjną prace. A późniejsze reklamacje mogą przynieść więcej strat niż zysku. Patrz -> Xbox 360 Microsoftu. Edited November 5, 2008 by Legileg Quote Link to post Share on other sites
WUZI Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Do Atoza z tego co czytałem wstawia się tylko mocną sprężynę, żadnych wzmocnionych części bo jest wytrzymały jak siekiera a RS jak to AEG, zaraz szkielet GB do wymiany etc. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Po prostu RS to EAG acz w bardzo ładnej obudowie... Wszystkie wady AEG z pewnością ma. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 zaraz szkielet GB do wymiany etc. LOL, a na jaki szkielet chciałbyś go wymienić? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 No i tu właśnie dupa blada. Na razie chyba nie ma... Quote Link to post Share on other sites
pidzejfat Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 A kto powiedział, że będzie potrzebna wymiana? Konstruktorzy z pewnością przewidzieli że będzie to karabin używany z większymi sprężynami niż stock... Tym bardziej że RS jest firmą która nie robi kiepskich replik. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Skoro przewidzieli to po kiego grzyba pakowali do niego m120? Taka fatyga było wsadzić 170 i zrobić z tego od razu 560fps "prawiesnajpe"?? Wszystkie firmy jak dotąd dawały w stocku gównolitowy GB i nie sądzę aby RS dawało nagle wiele lepszy. Quote Link to post Share on other sites
Westie Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Ponieważ, panie Dexter, na najbliższym rynku zbytu, w Hong Kongu, jest ustawowe ograniczenie do 450 fps na kulkach 0,2. Nie każdy ma tak dobrze jak my, że 17 J i hulaj dusza. Quote Link to post Share on other sites
shadowman Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 Ale ich poprzednie repliki jak Type i AK, chociaż miały słabą moc, wytrzymywały sprężyny na okolo 390 fps. Jednak były to repliki szturmowe. Może panowie z RS zrobią nam niespodziewane i przewidzą ze to karabin snajperski i dadzą cześci wytrzymujące chociaż to M150;]..chociaż sam w to nie wierze :D :-F :-F Również z tego co wyczytałem na WM...w zestawie z karabinem mają byc jakieś części wewnętrzne GB na zapas...moze to świadczy o jego awaryjności..a możne o mocy ?:> Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted November 23, 2008 Report Share Posted November 23, 2008 jest ustawowe ograniczenie do 450 fps na kulkach 0,2 Nikt jednak nie broni do m120 dawac stalowego (wreszcie) korpusu GB, stalowych, DOBRYCH zębatek i wszystkiego po kolei... tylko czekające na zamontowanie 170 a może 190..? :D Quote Link to post Share on other sites
Rambo93 Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Witam. Szukam SWD ale springa w niskiej cenie (koło 400PLN). Czy jest coś takiego w ogóle? Bo szukałem i nie znalazłem. Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted December 7, 2008 Report Share Posted December 7, 2008 Nie ma. Poza tym zanim będziesz miał 18 lat to sobie dozbierasz na droższa wersje Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 8, 2008 Report Share Posted December 8, 2008 Witam.Szukam SWD ale springa w niskiej cenie (koło 400PLN). Czy jest coś takiego w ogóle? Bo szukałem i nie znalazłem. Na szczęście jest jeszcze kilka replik nieodstepnych dla małolatów.... Quote Link to post Share on other sites
rogalov Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Ale do rzeczy panowie. Czy są jakiekolwiek szczegółowe informacje na temat SWD RS? Jaki GB, jakie są w nim wzmacniane części, jaka żywotność karabinu itp. Bo narazie jest same dyskusje czy strzelec wyborowy jest zbędny w AirSoft czy nie. Takie tematy są uwzględniane w innym dziale i temacie. Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 16, 2008 Report Share Posted December 16, 2008 Poczekaj jeszcze te kilkanaście dni aż będzie w sprzedaży wtedy ktoś coś napisze na pewno ;) Quote Link to post Share on other sites
kozlov Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Jeśli mnie oczy nie mylą to data dostawy znów jest opóźniona. Tym razem nie 22 grudzień a 7 styczeń 2009 :/ Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Ale do rzeczy panowie. Czy są jakiekolwiek szczegółowe informacje na temat SWD RS? Tak, miejsce jest tylko na baterię stick 8,4v*, przy ewentualnym tuningu jest spory problem;p *Wnioskowane na podstawie zdjęć z capri, i długości oryginału;) Pakiet LiPo i po sprawie ;) posprzątane ;) thor_ Quote Link to post Share on other sites
Zelber Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 thor_ Gdyby to było takie proste;) http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=57316&st=0 Dyskusja n/t baterii do swd;p Quote Link to post Share on other sites
thor_ Posted December 22, 2008 Report Share Posted December 22, 2008 Jak bedziesz miał replikę w rękach to się nagle okaże, że miejsca jest znacznie więcej, chcesz sie złożyć? Poczekaj z kombinowaniem na replikę bo jak narazie to co robisz to jest szukanie czegoś co nie ma konkretnych wymiarów. Jakoś W M14 nie da się normalnie wepchnąć pakietu na dużych ogniwach 9,6V a mi się udało bez większych problemów. Nie ma sensu gadać o czymś czego nie można dotknąć w takiej sytuacji. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts