lukas22 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 No zdjąłem body patrze a tu taki twardszy abs... czarny... Quote Link to post Share on other sites
Rey Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Czy CA.041B nadaję się do walki na otwartej przestrzeni po zmianie gumki Hop-up przeciw droższym M4, M16, AK itp.? Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Moim zdaniem nie, mam tą replikę i jakoś mi walka nie idzie, może dlatego że jest uszkodzona i jej osiągi spadły? nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
rupas69 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 To zależy od Twojego podejścia, jeśli nie przewidujesz że będziesz rekonstruował jakiejś typowo "zielonej" jednostki w przyszłości, to śmiało możesz szarpnąć się na mp5, jeśli jednak się wahasz to lepiej pierw przemyśleć jak chcesz ukierunkować się w przyszłości, bo osobiście znam tylko przypadki użycia w lesie mp5 sd (z racji wyciszenia). @lukas22-metalowe body gb pomalowane na czarno, jeśli opis Krakmanów (chodzi o bebechy gb) nie kłamie to nie chciałbym wiedzieć jak plastikowe body wyglądałoby po paru kulkach :) Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Hmm dziwne dał bym sobie głowę uciąć że to jest ABS. Quote Link to post Share on other sites
Szynszyll Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 i pewnie już nie miałbyś głowy xDD Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 Na ostatnim wygrzewie padła mi owa MP5, dokładnie CM.041B. Po rozebraniu gearboxa okazała się, że uszkodził się tłok. Zębatka zjechała ostatni ząb (ten gruby - nie metalowy). Replika używana dość często, przemieliła ok 30 tys. kulek na baterii 9.6V i 10.8V. Pozostaje kupić nowy tłok i chyba zmienię sprężynę o niejednolitym skoku oraz może wstawie wyciszony zestaw cylindra. Ten stockowy strasznie mocno wali, tak jak młot. Quote Link to post Share on other sites
jarzab Posted April 13, 2010 Report Share Posted April 13, 2010 (edited) Witam, wymieniał już ktoś dysze na uszczelnioną? Jak tak to na jaką, jakiej firmy?? Edited April 13, 2010 by jarzab Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Hmm dziwne dał bym sobie głowę uciąć że to jest ABS. Na pewno to nie jest ABS, rozkręcałem. W lesie też daje rady, chociaż przy baterii 8.4 ma za mały ROF, ja swoją jednak z żalem sprzedaję z całym osprzętem z powodu unifikacji sprzętu i oporządzenia do "emek" :-) Moim zdaniem to jedna z bardziej udanych replik w tej klasie cenowej i nie tylko. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Mi ta replika bardzo ale to bardzo często się zacina, naciskam spust i 0 reakcji. Muszę zmienić pozycje selektora tzn zablokować i później odblokować.. Wymieniłem także gumkę na systeme.. chciałem wyeliminować buga podwójnych kulek tzn strzelam jedna leci daleko zaraz za nią jedna bardzo blisko.. nie wiem może nowy dystanser? Boje się odsyłać replikę do serwisu ponieważ mam trochę kable uszkodzone na jednym jest folia termokurczliwa, no i 2 śrubki którymi jest przykręcona pokrywa silnika są zjechane, jak myślicie mogą nie uwzględnić gwarancji? Oczywiście gearbox nie był otwierany. Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 Najważniejszy jest gearbox, zawsze możesz się spytać, jeśli kupiłeś u krakmanów to z nimi się da dogadać, ja maiłem podobnie aż przestała strzelać, okazało się, że styki w gearboxie się smarem zapaćkały. Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 I co naprawili co odesłali na ich koszt? Czy sfixowany selektor może być dobrym argumentem na naprawę gwarancyjną? problem w tym że oni repliki testują w pomieszczeniach zamkniętych i jestem wręcz w 100% pewien że jak oni będą sprawdzać wszystko będzie działać... (chodzi mi o problem z zacinaniem się repliki) nie chce żeby mi ją odesłali na mój koszt... Quote Link to post Share on other sites
Rey Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 A jak by jeszcze dokupić lepszy akumulator i lufę precyzyjną? Na przykład którąś z tych: http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=180 http://www.asg.com.pl/product_info.php?products_id=1060 Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 No tak, widać że czytacie to forum, wymieniać lufę precyzyjna na inną lufą precyzyjną ma taki sens, że ho ho ho. Ta replika ma w stocku lufę precyzyjną, co prawna chińska ale wymiana zauważalnie nic nie da oprócz lżejszej kieszeni. Quote Link to post Share on other sites
mastah Posted April 14, 2010 Report Share Posted April 14, 2010 (edited) Mi ta replika bardzo ale to bardzo często się zacina, naciskam spust i 0 reakcji.Muszę zmienić pozycje selektora tzn zablokować i później odblokować.. Wymieniłem także gumkę na systeme.. chciałem wyeliminować buga podwójnych kulek tzn strzelam jedna leci daleko zaraz za nią jedna bardzo blisko.. nie wiem może nowy dystanser? Boje się odsyłać replikę do serwisu ponieważ mam trochę kable uszkodzone na jednym jest folia termokurczliwa, no i 2 śrubki którymi jest przykręcona pokrywa silnika są zjechane, jak myślicie mogą nie uwzględnić gwarancji? Oczywiście gearbox nie był otwierany. Na gb masz specjalnie plomby na miejscach łączenia się dwóch połówek, jak nie są uszkodzone= masz gwarancję na gb. Dalej idąc, ten problem to chyba wina płytki selektora ognia, koszt 15-25 zł, aczkolwiek powracam na to forum po dłuuuuuuugiej przerwie i mam prawo czegoś nie wiedzieć... ;) Zależy ile masz replikę, jak jesteś blisko końca okresu gwarancyjnego to mogą nie przyjąć, ale jak dopiero co kupiłeś to powinni wziąć i za darmo wymienić, oraz opłacić koszty przesyłki. Pozdrawiam Edited April 14, 2010 by mastah Quote Link to post Share on other sites
malacz123 Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 coyote_x twierdzisz że preclufa nie zwiększy zasięgu lufy, nawet jeśli będzie dłuższa? oczywiście trzeba zastosować tłumik:) Quote Link to post Share on other sites
coyote_x Posted April 20, 2010 Report Share Posted April 20, 2010 (edited) Jeśli będzie dłuższa to minimalnie tak ale przy tych różnicach pewnie rewelacji nie będzie, a już na pewno nie uzasadni to poniesionego kosztu w stosunku do kwoty wydanej na replikę, na pewno nie zwiększy wyraźnie zasięgu taka sama preclufa i to z prostej przyczyny, oryginalnie już jest preclufa założona przez chińczyków :-) Edited April 20, 2010 by coyote_x Quote Link to post Share on other sites
Wilq_pl Posted April 23, 2010 Report Share Posted April 23, 2010 (edited) A montował ktoś już lipola? Co do tej chińskiej precki - skupienie nie zależy tylko od średnicy, ważne jest aby była idealnie równa na całej długości. Wolałbym nie być skazanym w tej sprawie na to czy chińczyk zjadł dobry obiad :D Zastanawiam się tez nad ICSem - warto dopłacać? Edited April 23, 2010 by Wilq_pl Quote Link to post Share on other sites
Wilq_pl Posted April 24, 2010 Report Share Posted April 24, 2010 Sorry za posta pod postem. A jak wypada na tle cymowskich kałaszków z serii 048 ? Właśnie jestem w rozterce - mobilność mp5 vs. celność i zasięg AKMa... i nie zraża mnie używanie mp5 w lesie :D Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 . i nie zraża mnie używanie mp5 w lesie icon_biggrin.gif Mnie tak. Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted April 25, 2010 Report Share Posted April 25, 2010 dlaczego cię zraża ?? Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 Zasięg strasznie mały? 35m? max? Quote Link to post Share on other sites
bass21 Posted April 26, 2010 Report Share Posted April 26, 2010 35?? przeczytaj lepiej temat a nie pisz takich głupot :wink: Quote Link to post Share on other sites
gupek06 Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 Witam. wkladalem lipo do tej repliki i ROF jest naprawde bardzo dobry. A mam pytanie co myslicie o wlozeniu do repliki tego zestawu: http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich...arder-1622.html no i oczywiscie lepszy silnik i bateria lipo 11.1V, i moze na koniec jeszcze dluzsza lufa 363mm i tlumik? Quote Link to post Share on other sites
lukas22 Posted April 27, 2010 Report Share Posted April 27, 2010 bass21 - zanim zakupiłem replikę przeczytałem cały temat o.O :) jak sobie przypomnę co tam pisali ,,80m'' <hahaha> Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts