shank Posted August 29, 2009 Report Share Posted August 29, 2009 Wie ktoś jakiego rozmiaru imbus jest potrzebny do montaży UDGR TSC (to od regulacji fpsów)? 1mm jest za duży, a nie mam ochoty szukać w ciemno. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted August 30, 2009 Report Share Posted August 30, 2009 Wkurzyłem się na tego hopka! Robiłem go 3 godziny w różnych konfiguracjach, po zmniejszeniu fpsów, nawet zmianie gumki na aegową i tak kręcił w kosmos. W akcie desperacji wyjąłem gumke i kawałkiem gumy zasłoniłem otwór po niej. Ku mojemu zdziwieniu kulki lecą jak po sznurku i są ładnie podkręcane przez ... nie wiem co :D Pozostał jeden problem a mianowicie uszczelka główna w magu jest wypaczona i puszcza gaz, w pozostałych dwóch magach wszystko gra. Czy olej silikonowy wystarczy do zatkania? Czy może lepszy będzie silikon (gdzie go mam dokładnie nałożyć i czy stockową uszczelke mam zostawić i na nią lać klej czy ją wywalić i sam klej?) Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 eMka już jest u Krakmanów, chyba biorę. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 bierz i sie nawet nie zastanawiaj :P Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted August 31, 2009 Report Share Posted August 31, 2009 (edited) bierz i sie nawet nie zastanawiaj :P Może założymy sektę maniaków WE GBB ? :D Jak jeszcze dojdą M-14 i inne będzie niezłe stadko. Edited August 31, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 TSC receiver sling mount Troy type - pasuje jak ulał. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Po ile to cudo? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted September 2, 2009 Report Share Posted September 2, 2009 Po ile to cudo? 23$ z przesyłką wliczoną. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted September 3, 2009 Report Share Posted September 3, 2009 @shank - sorki przeoczyłem Mi poszło 0.7 lub 0.9 mm o ile dobrze pamiętam. Quote Link to post Share on other sites
eso Posted September 4, 2009 Report Share Posted September 4, 2009 Czym smarujecie suwadło,komore gazową z zewnątrz i części spustu? Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 Czym smarujecie suwadło,komore gazową z zewnątrz i części spustu? Na przykład tym Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted September 5, 2009 Report Share Posted September 5, 2009 (edited) Suwadło smaruję tym Zespół sputu i inne tym Swoją drogą czy ktoś czytał bardzo ciekawy wątek na gasguns.info o konwersji P-Magów Magpula do WE. Zniknąłby problem z wyginaniem się obudowy i wypadających magów. Szukam sprzedawcy niemieckich G-Magów na licencji Magpula w UK. Edited September 5, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
eso Posted September 9, 2009 Report Share Posted September 9, 2009 Na zime zakupie magazynki na co2 i przetestuje je na stockowych częściach czyli bez żadnych zestawów konwersyjnych itp. Myślę ,że przy niskiej temparaturze co2 osiągnie podobne ciśnienie jak propan w lato. Powinno działać. Co do kulek nabijanych na dysze.. zdarza mi się to na każdej akcji :? Quote Link to post Share on other sites
eso Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Mam pytanie, jakich kulek używacie bo coś mi blasery 0.28 na boki nosi :? Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 Madbull 0.36 Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 (edited) Na zime zakupie magazynki na co2 i przetestuje je na stockowych częściach czyli bez żadnych zestawów konwersyjnych itp. Myślę ,że przy niskiej temparaturze co2 osiągnie podobne ciśnienie jak propan w lato. Powinno działać. Co do kulek nabijanych na dysze.. zdarza mi się to na każdej akcji :? O :strach: Jak to ? Nabija Ci kulki na zawór ? Na propanie ? Ja używam Madbull 0.3 - latają jak kopnięte. Przedtem używałem Madbull 0.4 i było bardzo dobrze. Edited September 18, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
eso Posted September 18, 2009 Report Share Posted September 18, 2009 (edited) tzn, na dysze, nabije taką kulke i załaduje następną ta się rozpadnie po czym znowu załaduje i znowu się rozpadnie zaczopowując lufe. Zdarza się to żadko. Tak na green gazie. Może to przez kulki bo te blastery to coś za miękkie są. Hmm czyli czym cięższe kule tym lepiej. Edited September 18, 2009 by eso Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 Może spróbuj papierem ściernym delikatnie wypolerować końcówkę. Tak nie powinno się dziać. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 (edited) Obiecałem Patrickowi pokazać moją steraną emkę. Po szybkiej podmiance szczerbinki i szyny R.A.S. od TM M4 SOPMOD. Tak przy okazji, kto wie jaki rozmiar ma śruba #36 ? Edited September 19, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
Patrick Bateman Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 Prezentuje się wyśmienicie...szukam szczęki :) Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 (edited) Dobrze wygląda. Nawet obdrapany w tych samych miejscach co mój:) BTW, 4 magi ci wystarczają? Edited September 19, 2009 by Steiner Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 Dobrze wygląda. Nawet obdrapany w tych samych miejscach co mój:) BTW, 4 magi ci wystarczają? Tak. Spokojnie. Ja nie strzelam dużo, ale jeśli już to ze 100% gwarancją KIA. Będę niedługo dokupował magów na CO2. Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 Dzięki za odpowiedź. Właśnie przymierzam się do sprowadzenia magów z AB i tak myślałem, że przy moim strzelaniu 4 w zupełności wystarczą. Widać, że nie jestem w tym myśleniu osamotniony:) Jeszcze raz dowodzi to jedynie, że z GBB trzeba strzelać z głową a nie w głowę. Pozdr. P.S. Jak dojdzie tłumik KAC QD dam nowe foty. Na razie zaniechałem przeróbki na N4 i przysposabiam swoją do modelu Mk18 Mod0. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted September 20, 2009 Report Share Posted September 20, 2009 (edited) Magi najlepiej kupić u IBICO. Przesyłka nie kosztuje fortuny! Co prawda ja tam jeszcze nie kupowałem, ale mam zamiar. Edited September 20, 2009 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
Steiner Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 @ Nazgool. Masz linka do IBICO, bo jakoś nie mogę znaleźć? Dla zainteresowanych zmianą nakładki na swoją końcówkę:) Chińskie tłumiki płomienia wydają się pasować jak ulał. Na moim Mk18 na takim trzyma się tłumik dźwięku typu KAC QD. Wszystko gra a całość wygląda mniej więcej tak: Dla zainteresowanych więcej zdjęć tytaj: KLIK Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts