macio68 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 A które to były? Mosiężne, czy stalowe? Bo u mnie w ostatniej dostępnej u Krakmana wersji siedzi mosiężna... Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 A które to były? Mosiężne, czy stalowe? Bo u mnie w ostatniej dostępnej u Krakmana wersji siedzi mosiężna... No, ale to nie AWSS. AWSS miały w stocku CO2 gotowa, HU v.2, preclufę chromowaną i wzmocnioną dźwignię przeładowania. Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 (edited) ee to w końcu jak jest ? Te z RA-tech spokojnie będą ciągnąc na CO2 ? Bo zamiast GG chce używać tylko propanu. Co trzeba w razie czego od razu dokupić do tej M16 WE z augdal ? I gdzie dostane części zewnętrzne by przerobić M16 na SAM-R ? M-16 AMR inaczej "Project M.A.M.R " Edited May 15, 2010 by sadowski25 Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 ee to w końcu jak jest ? Tego to nawet najstarsi Indianie nie wiedzą ;-) Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 (edited) hmm to moze wyślemy do nich meila z zapytaniem ? Ok, posłałem im meila :) Edited May 15, 2010 by sadowski25 Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted May 15, 2010 Report Share Posted May 15, 2010 Obydwie repliki WE M16 GBB robi WE, ale AFC AWSS V.3 miała na pewno HU v.2 i na pewno miała preclufę oraz wzmocnioną dźwignię przeładowania oraz body z oznaczeniami. Zestaw do CO2 pojawił się po wprowadzeniu replik, V.3. Miała być sieć dealerów i inne takie, a wyszła qpa. Więc to jest takie zagmatwane, że bez pół litra nie razbieriosz. Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 ok dostałem odpowiedź: o M16A3 WE V3 version. Not AWSS. Stock inner barrel, but you could order the Ra-tech inner barrel to install. SAM-R would be cool build :-).. Be sure to post it on Gasguns forum when you are finished.----------- Regards Kenneth Augdal Customer Service European Airsoftshop http://www.augdal.net http://www.gasguns.info Quote Link to post Share on other sites
SoP-PeL Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Witam Mam pytanie jaka jest średnica zewnętrzna lufy wewnętrznej WE ? :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted May 16, 2010 Report Share Posted May 16, 2010 Witam Mam pytanie jaka jest średnica zewnętrzna lufy wewnętrznej WE ? :) Pozdrawiam Ok. 8,5 mm :-F Quote Link to post Share on other sites
sadowski25 Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Coś tak myślę że wyjdzie mi tak: M16A3 AWSS WE GBB będzie kupione u Krakmana. A części potrzebne do wymiany i magazynki dodatkowe zamówi się z RA-tech. No + lunetka itp ;) i będzie piękny SAM-R Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Pozwolę sobie odgrzać temat uszczeleczki, bo mój post poleciał do innego działu (taka uszczeleczka to medialna strasznie jest...). Otóż z jednego z magów CO2 odmeldowała mi się taka silikonowa uszczeleczka, która powinna być przytwierdzona w zaworze do naboju. Co prawda zdołąłem ją zanleźć, ale już pomysłu na jej przymocowanie z powrotem nie mam :-( Ktoś coś podpowie? A przy okazji - mieliście może w rękach precki JBU do WE ( http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_361_362 )? Warto zanabyć? Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted May 17, 2010 Report Share Posted May 17, 2010 Jaki jest rozmiar gwintu na lufie zewnętrznej ? 14 mm ? Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted May 18, 2010 Report Share Posted May 18, 2010 Jaki jest rozmiar gwintu na lufie zewnętrznej ? 14 mm ? Owszem, 14 mm, tylko trzeba bardzo uważać na KIERUNEK (?) gwintu... Bo są eMki (podobnie zresztą jak SCARy) zarówno z gwintem CW, jak i CCW. Z mojego rozeznania - repliki sprzedawane w Polsce (i na specu, i u Krakmanów) mają gwinty CW. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted May 18, 2010 Report Share Posted May 18, 2010 Ja mam CCW bo kupiłem lufę zewnętrzną z TSC więc doczytałem. Dzięki Ci za pomoc. Pora wybrać tłumik, tak z 25 cm będzie pewnie wystarczająco długi ;-) Quote Link to post Share on other sites
arekasg Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 macio68 Posiadam ową lufę 509mm i pasuje jak ulał, jak dla mnie warto ^^ poza tym sprawia wrażenie bardzo solidnej ; ) a i zasięg oraz celność bardzo mi się poprawiły Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted May 20, 2010 Report Share Posted May 20, 2010 No i normalnie NA TO czekałem :-D Szczerze mówiąc - głównie zależy mi na poprawie skupienia... Mam doświadczenia z precką od JBU, ale do klameczki; M.E.U. na precce od JBU zdecydowanie poprawił celnośc, ale i zasięg skuteczny... Zatem - dzięki za info, lecę zamawiać ;-) Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Mały OT: taka ciekawostka ;-): Quote Link to post Share on other sites
garfik Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Po wizycie w serwisie, dowiedziałem się paru ciekawostek na temat eMek od WE. Otóż zarówno moja M4 (ver. 1) jak i M16 (ver. 2) mają stockowo lufę 6.05. Czyli niemal dokładnie pomiędzy tym, co mówi producent (6.03) a co mówi polski dystrybutor (Specshop) - 6.08. Jak widać nikomu wierzyć nie można :-) Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Tak naprawdę problem tkwi w tym, że chyba nikt jednoznacznie nie potrafi powiedzieć, jaka lufa siedzi w gen.3 (3,5???), dystrybuowanej np przez Krakmanów... Jak pisał Nazgool - jest niezły bajzel, jak idzie o oznaczenie wersji... Ja w każdym razie wytwarzam dłuższą wersję mojej eMki, z precką JBU 509mm... Quote Link to post Share on other sites
garfik Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Tak naprawdę problem tkwi w tym, że chyba nikt jednoznacznie nie potrafi powiedzieć, jaka lufa siedzi w gen.3 (3,5???), dystrybuowanej np przez Krakmanów... Jak pisał Nazgool - jest niezły bajzel, jak idzie o oznaczenie wersji... Ja w każdym razie wytwarzam dłuższą wersję mojej eMki, z precką JBU 509mm... A, i jeszcze jedno, w temacie emek i precki. Specshop podaje, że te eMki mają prędkość wylotową rzędu 430 - 460. Nie wiem na jakich kulkach to jest mierzone, ale... Moja M16 - pure stock green gazem pędzony, na kulkach 0,20 ma 480 - 500 fps (!), na 0,30 - 440 - 460. Miałem w planach założenie precki, ale teraz wiem, że tego nie zrobię. Nie chcę stworzyć potwora :-) Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Załóż NPASa... Będziesz miał kontrolę - przynajmniej częściowo - nad mocą repliki, co przy założeniu np dłuższej precki (tak pod parasnajpę) jest zaletą nie do przecenienia. Quote Link to post Share on other sites
garfik Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Załóż NPASa... Będziesz miał kontrolę - przynajmniej częściowo - nad mocą repliki, co przy założeniu np dłuższej precki (tak pod parasnajpę) jest zaletą nie do przecenienia. To jest pieśń dalekiej przyszłości :-) Quote Link to post Share on other sites
macio68 Posted May 25, 2010 Report Share Posted May 25, 2010 Mówisz o NPASie, czy o parasnajpie ;-) ? A tak poważnie - IMO NPAS ma naprawdę sporo zalet, poza możliwością wpływania na moc repliki... Z drugiej strony - szkoda "marnować fpsy" eMek WE na karabinek szturmowy, toż to wymarzona baza właśnie pod parasnajperę... A na początek wystarczyć powinna dłuższa lufa (jeśli ktoś ma M4) i tłumik... I już można powalczyć ;-) Quote Link to post Share on other sites
garfik Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 Mówisz o NPASie, czy o parasnajpie ;-) ? A tak poważnie - IMO NPAS ma naprawdę sporo zalet, poza możliwością wpływania na moc repliki... Z drugiej strony - szkoda "marnować fpsy" eMek WE na karabinek szturmowy, toż to wymarzona baza właśnie pod parasnajperę... A na początek wystarczyć powinna dłuższa lufa (jeśli ktoś ma M4) i tłumik... I już można powalczyć ;-) M16 WE sama w sobie jest niemalże snajpą, półmetrowa lufa i niemal 500 fps. Ale jednak czasami człowiek potrzebuje szturmiaka, i wtedy NPAS jest jedynym ratunkiem... Jak na razie nie stać mnie na kompletne dwa gaziaki ani nawet na NPASa, więc - jako, że mam półtora gaziaka - do snajpienia będzie szesnastka, do zadań bardziej bezpośrednich - szesnastka z upper receiverem i lufą od czwórki :-) właśnie testuje taki zestaw i działa, tylko boję się co wyjdzie na testach fps. Quote Link to post Share on other sites
Guest Nazgool Posted May 26, 2010 Report Share Posted May 26, 2010 (edited) No, ale nie powinieneś być zaskoczony wynikami fps. To było wiadomo od dawna, że na 0.2 M4 z lufą 363mm bije około 500 fps. Ja mam lufę precyzyjną, nie zauważyłem jakichś specjalnych zmian w fps. Edited May 26, 2010 by Nazgool Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts