konrad324 Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 To zależy co wolisz snajperkę czy karabin szturmowy bo 470fps w PJ25 to już na szturmówkę za dużo. Jakością wykonania i wytrzymałością oba te karabiny będą podobne. Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 no właśnie o to chodzi że nie jestem przekonany do roli snajpera więc nie wiem co wybrac ale raczej m16 bo to terz nadaje sie na snajperke nie ? Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Ja tydzień temu kupiłem PJ16 i jestem zadowolony jak na razie. Myślę że M16 z lufą 510mm powinno się nadać na snajperkę. Ile wam wytrzymuje bateria oryginalna FIREFOX 9.6 2000mah bo mnie bo 9 i pół godzinnym ładowaniu 2 hi-capy 300 kulek każdy ?? Quote Link to post Share on other sites
MaLuTkI Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Ile wam wytrzymuje bateria oryginalna FIREFOX 9.6 2000mah bo mnie bo 9 i pół godzinnym ładowaniu 2 hi-capy 300 kulek każdy ?? Uuu to bardzo słabiutko. Mi nie mniej niż 5-6 hicapow spokojnie chodzi. Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 No to coś jest nie tak. Co robić? Jak myślicie jechać do nich puki jeszcze 10 dni od kupna nie minęło i wymienić. Czy próbować jeszcze kilka razy licząc na to że się ułoży cały mechanizm i będzie ok? Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 (edited) a jak jest ze stabilnością szyn ris w pj16 a4 lub pj16 a3 i czy opłaca się dopłacać to 200zł za te szyny ? A istnieje możliwość zamontowania bateri w chwycie przednim w tym http://www.taiwangun.com/shop,show,1405 Edited April 13, 2009 by bomba095 Quote Link to post Share on other sites
przemek10 Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 No to coś jest nie tak. Co robić? Jak myślicie jechać do nich puki jeszcze 10 dni od kupna nie minęło i wymienić. Czy próbować jeszcze kilka razy licząc na to że się ułoży cały mechanizm i będzie ok? Zadzwoń , zapytaj , pewnie nie będzie problemu , miałem kilka tych baterii i też raz się trafił trup . Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted April 13, 2009 Report Share Posted April 13, 2009 bomba095...chyba,już to gdzieś pisałem...wszystko ładnie siedzi, nic się nie telepie, zero luzów, wystarczy? Czy warto dopłacać... to zależy czy chcesz coś zamontować, jak nie... to nie potrzebujesz...logiczne:):P Quote Link to post Share on other sites
bomba095 Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 a istnieje możliwość zdjęcia przyrządów celowniczych bo nie wiem na jakim montarzu celownik zamówić Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 (edited) Tak, istnieje. Pozdrawiam, TS Edited April 14, 2009 by Don Drzewuu Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 (edited) Okazało się że u mnie nie była wina baterii tylko broni dziś poszedłem na strzelanke i nagle broń przestała strzelać okazało się że bezpiecznik padł wymieniłem na nowy i broń nie daje żadnych oznak oprócz takiego stuk w środku po wciśnięciu spustu. Bateria jest na 100% sprawna bo w innych replikach działa jak nowa mimo dużego rozładowania. Prawdopodobnie w taiwangunie źle z podkładkowali zębatki. Oddaje go do sklepu albo wymieniam na inny. Edited April 14, 2009 by konrad324 Quote Link to post Share on other sites
yervill Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 http://www.taiwangun.com/shop,show,1375 ...czy dobrym rozwiązaniem byłaby jakaś 120 systemy zamiast 125, którą montują w sklepie...? mam na myśli żywotność... Quote Link to post Share on other sites
Marcin_S Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Okazało się że u mnie nie była wina baterii tylko broni dziś poszedłem na strzelanke i nagle broń przestała strzelać okazało się że bezpiecznik padł wymieniłem na nowy i broń nie daje żadnych oznak oprócz takiego stuk w środku po wciśnięciu spustu. Bateria jest na 100% sprawna bo w innych replikach działa jak nowa mimo dużego rozładowania. Prawdopodobnie w taiwangunie źle z podkładkowali zębatki. Oddaje go do sklepu albo wymieniam na inny. Miałem podobny problem, rozwiązali to w serwisie, problemem była poluzowana prowadnica sprężyny ... wysłałem, poprawili, śmiga jak należy. Po 3 miesiącach użytkowania mogę powiedzieć, że to dobry karabin, kulturą pracy nie poraża ale nadrabia zasięgiem i celnością. Moim zdaniem wymaga doszczelnienia i wymiany sprężyny na markową. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Włodek Posted April 16, 2009 Report Share Posted April 16, 2009 też jestem zainteresowany repliką M4 RIS od PJ i mam pytanie czy warto wymienić w niej jakieś części jak tak to na jakie proszę o odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Włodek Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 i słyszałem że w "emkach" często kolby się łamią czy to prawda Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 ciekawe od kogo to słyszałeś...ehhh... Quote Link to post Share on other sites
Włodek Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 a warto w pj4 ris wymienić gumkę na TĄ Quote Link to post Share on other sites
Pierdek Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 Warto. Quote Link to post Share on other sites
konrad324 Posted April 17, 2009 Report Share Posted April 17, 2009 i słyszałem że w "emkach" często kolby się łamią czy to prawda No to już zależy jak kto tej kolby używa :P Przy normalnym użytkowaniu się nie lamią. Warto wymienić gumkę hop-up ja polecam SYSTEME. Quote Link to post Share on other sites
forester Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 Czy wymiana Komory HU w tej PJ-ce jest koniecznoscia ? Czy sa tez moze zabiegi pozwalajace zastapic wymiane calej komory ? Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
botau Posted April 18, 2009 Report Share Posted April 18, 2009 (edited) Nie, wymiana komory nie jest koniecznością. Jednak pozostawiając stokową musisz się pogodziś z tym, że nie będziesz wykorzystywał całego potencjału tkwiącego w replice. Na przykład: W pj4 ris z spręzyną 120ms systema 395-400fpsów, Po wymianie komory na g&p i zamontowaniu lufy precyzyjnej Guarder, oraz dystansera typ H 425 fps-ów. Ale nawet bez przeprowadzenia zmian w replice, można sie dobrze bawić. Nawet w stocku. Edited April 18, 2009 by botau Quote Link to post Share on other sites
hudy Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Witam , takie pytanie , Czy ktoś posiada PJ16A4 i mogł by zrobić pare Realnych zdjęć ?? Quote Link to post Share on other sites
piottrek Posted April 22, 2009 Report Share Posted April 22, 2009 Może ktoś napisać jakie magi low/real pasują do tych Emek ? Mam PJ16 i pilnie potrzebuję magów ,a na taiwanie nie mają. Quote Link to post Share on other sites
gloomer Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 (edited) a warto w pj4 ris wymienić gumkę na TĄ A moim zdaniem nie warto. Bo czarny guarder jest tak cholernie twardy, że strach. W zimę to w ogóle nie da się na nim strzelać. Edited April 23, 2009 by gloomer Quote Link to post Share on other sites
Guest Posted April 23, 2009 Report Share Posted April 23, 2009 Co do magów, używam real-capów stara - pasują idealnie. Zdjęcie M16A4 wrzucę,ale dopiero w nast tygodniu, chyba że znajdę coś na kompie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts