Dale Posted March 2, 2011 Report Share Posted March 2, 2011 Pozwolę sobie lekko odgrzać temat. Czy ktoś wkładał do stokowego PJ gen.III lipolkę 15C 1100mAh 7,4V lub 11,1V ? Jestem ciekawy czy daje radę, a bym wolał batkę w prowadnicy upchnąć. Nie zależy mi na ROFie, a średnio kulek mniej niż 300 wypluwam. Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted March 7, 2011 Report Share Posted March 7, 2011 Ja dodam od siebie, że po ok 3 tys kulek w normalnych warunkach ( ani razu nie był na zimnie ) pojawiło się małe pęknięcie na szkielecie. Quote Link to post Share on other sites
DZIKI GHOST Posted March 13, 2011 Report Share Posted March 13, 2011 Witam, a ja mam małe pytanie, czy można w tym M4CQBR A&K w prosty sposób zdemontować muszkę, tak aby później było można założyć tłumik który dochodziłby do samego łoża. Quote Link to post Share on other sites
wrobel111 Posted March 18, 2011 Report Share Posted March 18, 2011 Czy tłumik długości 200 mm schowa lufę 455 mm czy muszę kupić 250 mm do m4 cqb A&K ? Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Lufa wew ma 265 mm + 200 mm tłumika to nam daje 465mm. Quote Link to post Share on other sites
wrobel111 Posted March 26, 2011 Report Share Posted March 26, 2011 A wie ktoś ile wystaje stokowa lufa poza gwint po zdjęciu tłumika płomienia (m4 cqb A&K) ? Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 Niedawno u Krakmanów pojawiła się nowa dostawa replik P&J. Ciekaw jestem, czy różnią się czymś względem poprzedniej serii Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted August 2, 2011 Report Share Posted August 2, 2011 ta ... ceną. :) Quote Link to post Share on other sites
Godric Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Witam. Posiadam replikę PJ4 w wersji z szyną RIS i prosiłbym was o następującą radę. Mam już dwa magazynki hi-cap ale jak można było się domyślić nie cieszy mnie używanie grzechotek, dlatego też postanowiłem kupić jakieś mid-capy lub ewnetualnie low-capy. Pytanie tylko jakie? Widziałem na krakmanie następującą ofertę: Magazynek mid-cap m4 boyi. Jest tam napisane, że: "Testowaliśmy je z następującymi replikami: - serii M4 [P&J] (...)." I tu się zastanawiam, czy nie będzie z tym żadnych problemów w postaci piłowania czegokolwiek bądź niedopasowania magazynka do repliki? Jestem w tych sprawach dosyć zielony, a czytałem na forum dość rozbieżne opinie, dlatego też proszę o wyrozumiałość. Quote Link to post Share on other sites
maciejs Posted August 14, 2011 Report Share Posted August 14, 2011 Może pasować, ale nie musi (zazwyczaj pasuje). Inaczej mówiąc mam magi PJ (A&K) i Boyi i w zależności od serii produkcyjnej potrafiły nie wchodzić do replik PJ jak i BOYI, nawet w przypadkach użycia magazynków tego samego producenta co replika. Od taka mała nie dokładność. Poza tym, po spasowaniu magazynków z repliką, nie narzekam na ich działanie. Quote Link to post Share on other sites
Godric Posted August 15, 2011 Report Share Posted August 15, 2011 Może pasować, ale nie musi (zazwyczaj pasuje). Inaczej mówiąc mam magi PJ (A&K) i Boyi i w zależności od serii produkcyjnej potrafiły nie wchodzić do replik PJ jak i BOYI, nawet w przypadkach użycia magazynków tego samego producenta co replika. Od taka mała nie dokładność. Poza tym, po spasowaniu magazynków z repliką, nie narzekam na ich działanie. Ok, dziękuję :) W takim razie wybieram się w najbliższym czasie z wizytą do krakmana z myślą ich zakupu. Quote Link to post Share on other sites
Slingy Posted August 28, 2011 Report Share Posted August 28, 2011 (edited) Uff,przekopałem się przez cały temat. Czaso żerne to trochę... Właściwie po tej lekturze głównym pytaniem jest , czy do m4 opłaca się założyć ACOG'a. No i jeszcze jedno ; jak wypada JG przy P&J (a może na odwrót) . Pozdrawiam. Edited August 28, 2011 by Slingy Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 Czemu ma się nie opłacać ? No chyba, że chodzi o lunetę to się faktycznie nie opłaca. A repliki obu firm stoją na podobnym poziomie tylko, że PJ ma metal body a z drugiej strony szkielety JG III gen. są pancerne jak na v.2. Quote Link to post Share on other sites
Slingy Posted August 29, 2011 Report Share Posted August 29, 2011 No ,w zasadzie ACOG jest lunetą ;). Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 Wiele firm produkuje kolimatory ACOG. A jeśli chcesz kupić lunetę to ni chu chu się nie opłaca. Za duże przybliżenie. A lunety ACOG kosztują ok. 600 zł... dołóż do repliki ICS zamiast PJ. :) Quote Link to post Share on other sites
Slingy Posted August 30, 2011 Report Share Posted August 30, 2011 Okej ,dzięki za odpowiedźi. ACOG'a produkcji małych rączek można dorwać za jakieś 300. Jeszcze jedno pytanie ,tym razem dot. kolimatorów Aimpoint będzie dobrze współgrał z taką m4'ką w lesie? Wałkowane miliony razy w milionach tematów .Przepraszam za offtop :) Quote Link to post Share on other sites
PiotrJasiu95 Posted September 26, 2011 Report Share Posted September 26, 2011 Witam, zamierzam kupić m16A3 P&J , w temacie jest prawie 40 str, o różnych replikach dlatego nie chce mi się tego wszystkiego przeglądać. Ktoś z was posiada tą replikę? Mógłby mi napisać czy ma z nią jakieś problemy. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 (edited) Najlepiej. Mieć wszystko pod nosem, a i tak zapytać, bo się nie chce... Jaki ten świat leniwy. A widywano lepsze repliki od tej. A i te "różne" repliki mają ten sam GB. Edited September 27, 2011 by Didizip Quote Link to post Share on other sites
SamsOn Posted September 27, 2011 Report Share Posted September 27, 2011 Nikt nie ma, nikt nie widział nikt nie słyszał. ;> Quote Link to post Share on other sites
kubek22 Posted October 31, 2011 Report Share Posted October 31, 2011 pytanie kieruje do użytkowników PJ4A1 czy mieliście problem z frontem?ruszał się? Quote Link to post Share on other sites
Saimon3 Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Ludzie!! ja wiem ze sie wam nie chce czytać ale warto bo nik wam specjalnie powtarzał tego samego nie będzie było pisane wczesniej ,poświec tropche czasu i przeczytaj cały temat ,"co 38 str." tak tak aż tyle heh .pozdro Quote Link to post Share on other sites
Slingy Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 Dobra ,wyręczę Cię. Tak ,niestety ,jak to chiniol , front rusza się na boki. Quote Link to post Share on other sites
norman_69 Posted November 2, 2011 Report Share Posted November 2, 2011 (edited) Witam to mój pierwszy post na tym forum.Działam na wiatrówkowym,strzelam od paru lat i trochę opału i złomu posiadam.Minusem przy wiatrówkach jest to,że trudno o strzeladło seryjne,a jak już jest to ma kształt protezy i żre CO2 jak wściekłe ale ten problem rozwiązał się w postaci PJ16A3.Śledzę to forum od kilku miesięcy,dopiero wczoraj się zarejestrowałem.Chcę zadać jedno pytanie-czy ta replika nie zniechęci mnie do ASG,oczekuję celnośći na np.30-40m trafienia w puszkę po browarze,awaryjność wiadomo-nikt nie jest jasnowidzem,po prostu różnie można trafić,a ja cóż od obejrzenia premiery ,,plutonu'' w kinie po prostu kocham M16.Jeśli jest ktoś kto może mnie zniechęcić,to niech powie teraz,albo niech na zawsze milczy jak grób... To ta replika z Taiwan gun,będzie użytkowana jak wiatrówka,czyli żadnego biegania po lesie itp.strzelać mogę zimą w piwnicy lub po otwarciu okna na ogród na jakieś 40m.Pozdrawiam. Edited November 2, 2011 by norman_69 Quote Link to post Share on other sites
Slingy Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 No to może przybliżę Ci problem replik z Chin. Wiele rzeczy zależy od tego ,na jaki model trafiłeś. Jest to urok Chiniolów, zdarza się ,że replika ,która ma 2 miesiące trafia do kosza . Inną sprawą jest fakt ,że mimo wszystko są to repliki chińskie, czyli jakość wykonania pozostawia wiele do życzenia. Ogólnie krabinki PJ strzelają dosyć fajnie , jednak nie spodziewaj się cudów po jej osiągach. Możliwe ,że żeby uzyskać taki efekt o jakim wspominałeś , to do wymiany będzie lufa , gumka HU ,lub nawet cała komora ,żeby uzyskać lepsze osiągi. Aby mieć pewność ,że coś co kupujesz to dobry zakup ,to musiał byś dołożyć i kupić coś markowego ,ale o tym się nie wypowiem ,bo to nie moja działka. Mam nadzieję,że pomogłem. Quote Link to post Share on other sites
norman_69 Posted November 3, 2011 Report Share Posted November 3, 2011 pomogło-te rzeczy do wymiany to miałem już zaplanowane,a tak na marginesie z czego strzelasz? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts