Ruda Max Posted December 23, 2008 Report Share Posted December 23, 2008 Witam Mam przyjemność przedstawienia Wam w prezencie Świątecznym oficjalnego trailera IV edycji Majówki z ASG. Nerun i Saria stoczyły zaciętą walkę....jak dalej potoczą się ich losy??? Zobaczcie !! http://pl.youtube.com/watch?v=zPiSYwW5-gs Już pierwsze dane na www.republika.pl/zlotborne pytania na e mail zlotborne@op.pl Z życzeniami zdrowych replik i kulek, które się nie kończą Świateczno - Noworoczne pozdrowienia Ruda Już pierwsze dane na www.republika.pl/zlotborne pytania na e mail zlotborne@op.pl Link to post Share on other sites
Klimbert Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Gdyby ktoś był zainteresowany Króciutki artykuł o zlocie Borne 2009: http://www.twardziel.pl/adrenalina/extreme...daniu,10,0.html Link to post Share on other sites
Foka Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Impreza jeszcze się nie odbyła a już jest ogłoszona największą? Brawo, za skromność i obiektywizm. Link to post Share on other sites
Fearie Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 To impraza dla mas więc duże szanse że będzie największą: / Link to post Share on other sites
Ceron Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Nie ma opcji zeby mnie tam nie było. Takiej imprezy sie nie odpuszcza. Link to post Share on other sites
AnR Posted December 24, 2008 Report Share Posted December 24, 2008 Jebanka na 400 osób. ;D Link to post Share on other sites
Wukasz Posted December 25, 2008 Report Share Posted December 25, 2008 Nie ma opcji zeby mnie tam nie było. Takiej imprezy sie nie odpuszcza. No jakimś cudem sporo osób jak słyszy 200-300-400-600-1 000 000 uczestników to ich wyborem jest wyjście do kina na film akcji z Arniem, czy Sly'em. Dokładnie te same wrażenie ;) Link to post Share on other sites
doktorre Posted December 26, 2008 Report Share Posted December 26, 2008 (edited) No jakimś cudem sporo osób jak słyszy 200-300-400-600-1 000 000 ... Byłem na "Majówce..." w 2006 i w 2007 roku... W zeszłym jakoś mi się nie udało/chciało dotrzeć. Z relacji uczestników tegorocznej imprezy, uświadomiłem sobie że najlepsze "Majówka..." ma za sobą. Niestety, obawiam się że pomimo ciężkiego trudu organizatorów, na pewno nie będę uczestniczył w przyszłorocznej edycji, podpisując się pod słowami poprzednika. Z klimatycznej imprezy robi się masowa jebanka, która połączona z dużą ilością osób (często z ograniczoną wyobraźnią), nie brzmi zachęcająco. Mimo wszystko życzę wszystkiego dobrego. Edited December 26, 2008 by doktorre Link to post Share on other sites
moloch998 Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Czyli odradzacie jechać? może jakieś propozycje? A jak w Tomaszowie w tym roku? chętnie posłucham ekspertów:D Link to post Share on other sites
doktorre Posted December 30, 2008 Report Share Posted December 30, 2008 Czyli odradzacie jechać? może jakieś propozycje? ... Bynajmniej. Polecam pojechać, poznać teren i imprezę oraz wyrobić sobie własne zdanie. P.S. Chyba że wstępne refleksje które zawarłem wcześniej, negują wyjazd na tego typu spotkania. Link to post Share on other sites
ARC Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 Klimat robią ludzie, wiem, że sporo osób jedzie żeby się dobrze postrzelać przez 3 dni, w niezłym klimacie i doborowym towarzystwie. Wiadomo, że im więcej ludzi, tym łatwiej wpaść na jakiegoś blaszaka albo napalonego hicapowca z wiaderkiem zamiast magazynka. Ale to nie umniejsza przyjemności z zabawy wśród 800 innych maniaków. Jeśli będzie choć trochę zgrania i dowodzenia, to wrażenia będą niezapomnianie pozytywne. Link to post Share on other sites
Bartek/Urban Posted December 31, 2008 Report Share Posted December 31, 2008 ARC - dokładnie, jak ktoś pójdzie do SF i będzie chciał wytrzymać w nich 3 doby, jak rok temu to na pewno nie pożałuje wyjazdu. A że na 528 osób które było trafiło się parę nieodpowiedzialnych.... bywa. trudno się mówi. Link to post Share on other sites
Gefrajter Posted January 2, 2009 Report Share Posted January 2, 2009 Popieram w 100% //doktorre// bylem na Borneo 2006 , 2007 , 2008 i w tym roku już sobie odpuszcze to nawet nie była ostatnio jebanka a wojna secesyjna . A co do rady poprzednika jak jest w Tomaszowie to najlepiej pojechać i ocenić samemu. Była ostatnio okazja na Kugelblitzu mi sie podobało. Pochwale również Pancerfaust II chlopaki przygotowali i poprowadzili go rewelacyjnie. Wiadomo że wiele zależy od organizatorow ale głównie od nas samych. Jeśli nie ma selekcji to taka wychodzi impreza , naturalna kolej . Link to post Share on other sites
mAcieK 47 Posted January 3, 2009 Report Share Posted January 3, 2009 (edited) Teren i zaradność organizatorów umożliwiają organizację dużej imprezy. Jak już ktoś pisał na dużej imprezie prawdopodobieństwo spotkania ściemniaczy jest większe, ale coś za coś. Mnie osobiście cieszy, że oferta imprez AS składa się nie tylko z małych. Można wybierać, a duża impreza ma także zalety, np.: - można się zapoznać z typowym dla większości konfliktów zbrojnych zamieszaniem, - w grę wchodzi bardziej globalna taktyka, - służy to pewnej, bardziej masowej integracji środowiska AS-owego, - w większym stopniu liczy się współpraca, często z wcześniej nie znanymi sobie osobami (co też ma miejsce w przypadku niektórych prawdziwych konfliktów zbrojnych). Oczywiście, że sympatyczniej mieć swój zgrany team i nie musieć polegać na innych, obcych osobach, ale w prawdziwym świecie (także na wojnie) bywa różnie. Szczególny sposób organizacji przyjęty w 2008 roku przez organizatorów Majówki w Bornym wg mnie się sprawdził. Ktoś kto chciał dać z siebie więcej, znajdował się na polu walki ok. 2,5 doby (istniała i była wykorzystywana możliwość atakowania miejsc noclegowych tych osób). Można było przeprowadzać nocne akcje, w których praktycznie nie uczestniczyli tacy od siania kulkami, odsypiający właśnie dzień i browara wypitego przy ognisku. Czyli była na dużym zlocie także oferta dla bardziej ambitnych, co się chwali. Jeszcze się taki nie urodził coby wszystkim dogodził... i jeden będzie narzekał, że było za dużo czegoś tam, inny, że było tego za mało. Natomiast prawda jest taka, że duże zloty mają swoje zalety i wady. Tak samo jak małe. Mnie natomiast (i mam nadzieję, że nie tylko mnie) cieszy, że mogę/możemy wybierać. p.s. Czytając zaraz po zlocie relacje uczestników mam wrażenie, że zdecydowana większość z nich wróciła zadowolona. Edited January 3, 2009 by mAcieK 47 Link to post Share on other sites
Ruda Max Posted January 3, 2009 Author Report Share Posted January 3, 2009 No witam... Foka ja nie wiem do kogo ta "skromność", bo sama jestem zdziwiona tym artykułem... (inna sprawa, że miło mi, że Majówka się podoba) Jak wyjdzie Majówka 2009 zobaczymy .. Mogę powiedzieć tylko, że bardzo się staramy aby scenariusz i akcje były dopracowane (uczymy się na błędach i wszelkie prace nad tym już ruszyły). Oczywiście nie będzie to typowy milsim tylko połączenie imprezy integracyjnej z SF. Pozdrawiam Ruda Link to post Share on other sites
SARCO Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 Byłem na Bornym w 2007 i w 2008, w tym roku też się wybieram.Sposób prowadzenia zeszłorocznego zlotu o wiele bardziej przypadł mi do gustu niż poprzedni zlot.W zeszłym roku kto chciał mógł strzelać się w dzień, a kto lubił w nocy,mógł sobie iść o 4 nad ranem pobiegać po obozie wroga i zostawić mu małe co nieco w toy toyu. Link to post Share on other sites
gryzzly Posted January 4, 2009 Report Share Posted January 4, 2009 (edited) Skromnie zapytam czy była już impreza w polsce gdzie było powyzej 600 uczesników?? Bo jeśli nie to chyba jednak największa, czy taką zostanie zależy tylko od was;) osobiście Bardzo polecam!:) Edited January 4, 2009 by gryzzly Link to post Share on other sites
Gefrajter Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Dużo nie oznacza że dobrze , na jakość imprezy wpływa przygotowanie przez organizatorow oraz sami uczestnicy. Im więcej uczestników tym większy trafia sie odsetek dziwnoludów. Link to post Share on other sites
Foka Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Od razu mówię, że o jakości się nie wypowiadam. gryzzly, nie interesuje mnie co było w zeszłym roku. Artykuł był o tegorocznej imprezie, która będzie za pięć miesięcy, a ktoś w artykule już ją określił jako największą. "Już w dniach 29 Kwiecień - 3 Maj 2009 roku odbędzie się największa impreza Airsoftu w Polsce". SKąd oni to kurde wiedzą? Kryształowa kula czy jak? Link to post Share on other sites
madame_commando Posted January 5, 2009 Report Share Posted January 5, 2009 Myślę, że to raczej nawiązanie do przeszłości i tego jak bardzo ta impreza jest znana. Link to post Share on other sites
Klimbert Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Myślę, że to raczej nawiązanie do przeszłości i tego jak bardzo ta impreza jest znana. Brawo :-) Foka niestety tego nie zrozumie :-) Nie pisałem że impreza jest najlepsza a że największa. Była największa w poprzednim roku i na tym się wzorowałem pisząc artykuł (zresztą wiele wskazuje na to że w tym roku także będzie cieszyć się największa popularnością). Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 (edited) Wydaje mi się, że jeżeli już gdybyś napisał, że: "prawdopodobnie będzie to (np. nadal) największa impreza", nikt by złego słowa nie powiedział. A tak... Myślę, że wyraźniej nie można napisać, czego np. Foka się czepił. Edited January 6, 2009 by Tuksiak Link to post Share on other sites
Foka Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Myślę, że wyraźniej nie można napisać, czego np. Foka się czepił.Oczywiście, że można. Wystarczy wiedzieć co się pisze i pisać poprawnie. Link to post Share on other sites
Arthur Currie Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Jesli brać pod uwagę teren na jakim miałaby się rozgrywac cała impreza moze byc tak że nie będzie największa ;) Link to post Share on other sites
gryzzly Posted January 6, 2009 Report Share Posted January 6, 2009 Z tego co słyszałem Teren chyba będzie większy niż w zeszłym roku, ale to Ruda będzie wiedziała:) ( nie niemówie że będzie większy niż na innym zlocie, bo na innych nie byłem - do Foki żeby nie było nieporozumień:]) Link to post Share on other sites
Recommended Posts