kOwal mc3 Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Witam. Szukałem ale nie znalazłem więc zakładam ;] Nowość na specshopie: kulki MadBull'a Spotkał się już ktoś z nimi czy są aż tak nowe że nikt o nich nawet nie slyszał? Jeśli ich opis w sklepie nie jest z gatunku sci-fi to wygląda na to, że znalazło się całkiem niezłe rozwiązanie 'braku kulek "snajperskich"'... Precyzyjne kulki BB o gładkiej, polerowanejpowierzchni i najwyższej jakości gwarantowanej przez firmę MadBull (dokładność 0.01mm). Kulki cechują się idealnym rozłożeniem środka ciężkości oraz wysoką powtarzalnością precyzji wykonania. Mogą być stosowane w lufach precyzyjnych 6.01-6.04mm. PS. Kiedy będe kupował coś na Specu napewno kupie przy okazji te madbulle 0,28 i porównam je z 0,28 g&g - jednak nie spodziewalbym się tego szybciej niż pod koniec lutego ;) Do tego czasu byłbym wdzięczny gdyby ktoś inny podzielił się swoimi wrażeniami z użytkowania tych kulek ;D Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 29, 2009 Report Share Posted January 29, 2009 Czym różnią się wersje MATCH GRADE od Precission ? Quote Link to post Share on other sites
kOwal mc3 Posted January 30, 2009 Author Report Share Posted January 30, 2009 z opisu wynika że tylko tym: Match Grade: "Producent zapewnia iż w ich wnętrzu znajduje się mniej niż 5% pęcherzyków powietrza, co gwarantuje praktycznie 100% powtarzalność strzałów i wysoką celność." natomiast Precision: "Kulki cechują się idealnym rozłożeniem środka ciężkości oraz wysoką powtarzalnością precyzji wykonania." Więc wychodzi na to że w MG pęcherzyków prawie nie ma a w Precision są ale idealnie w środku... jak to wygląda w praktyce sam jestem ciekaw. Przydały by się jakieś testy czy te 4zł róznicy naprawde da się odczuć. Quote Link to post Share on other sites
I3ongo Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 (edited) trudno żeby 4 zł różnicy dało się odczuć. Nawet jak kupisz hamburgera w mcdonaldzie, nie czujesz różnicy po zjedzeniu ;p A do tematu mają całkiem wysoki próg do pokonania, bo G&G są w tej samej cenie i jakość mają ekstra. Edited January 30, 2009 by I3ongo Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 Będę wdzięczny jeśli ktoś zrobi porównanie tych bb do kulek G&G lub Guarder . Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted January 30, 2009 Report Share Posted January 30, 2009 trudno żeby 4 zł różnicy dało się odczuć. Nawet jak kupisz hamburgera w mcdonaldzie, nie czujesz różnicy po zjedzeniu ;p A do tematu mają całkiem wysoki próg do pokonania, bo G&G są w tej samej cenie i jakość mają ekstra. Nie bądź tego taki pewien. Ostatnio zauważyłem że G&G zaczęło schodzić na psy ... Moja ostatnio zakupiona paczka była niezbyt dobra, w każdej kulce były mniejsze i większe pęcherze powietrza, czego w poprzednich nie zauważyłem. Ich lot także przez to był dużo gorszy. Kupie te madbulle niedługo i przetestuje Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted January 31, 2009 Report Share Posted January 31, 2009 (edited) Witam, Kupię je dzisiaj, bądź w tygodniu i jak będę mięć chwilę to porównam z GG. Pozdrawiam, TS EDIT: kupię te snajperskie czy jak im tam Edited January 31, 2009 by Don Drzewuu Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted February 3, 2009 Report Share Posted February 3, 2009 (edited) Kulki: Madbull MATCH GRADE 0,25g Lufa: Precyzyjna Madbull 6,03 Moc repliki: ok. 350fps Zasięg, skupienie: W porównaniu z kulkami marki Guarder, które miałem poprzednio kulki te są dużo lepsze. Zasięg wzrósł o kilka metrów a skupienie stoi na doskonałym poziomie. Widać ta mała zawartość powietrza w środku kulki robi swoje. Wnętrze kulki: Aby się przekonać jaka duże są pęcherze powietrza rozciąłem jedną z kulek. Tutaj faktycznie duży plus, ponieważ powietrza w środku nie było a struktura wewnętrzna kulki jest gładka i jednolita. Wygląd zewnętrzny: Kulki są błyszczące i gładkie. Kolorem przypominają Blastery, chodź są od nich trochę jaśniejsze. Nie śmierdzą tak intensywnie jak G&G :-F Opakowanie: W moim odczuciu trochę lepsze od G&G. Pierwsze otwieranie jest łatwiejsze, i ma bardziej ergonomiczny kształt. Ładne wykonanie pod względem graficznym, od spodu przeźroczyste. Bez porównania lepsze od opakowania guarderowskiego, które jest zwykła torbą z zamykaniem strunowym. Ogólne wrażenie bardzo dobre. Kulki godne polecenia. Porównanie celności z Blasterami i G&G dopiero w niedzielę. Pozdrawiam, TS Edited February 3, 2009 by Don Drzewuu Quote Link to post Share on other sites
sztyla Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Ok wielkie dzięki, czekam na porównanie :) Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Do mnie jutro dojdą te kuleczki. Porównam je wtedy w sobote z kulkami G&G Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Drobne sprostowanie dotyczące pęcherzy powietrza: jednak nie jest tak całkiem cacy, bo po przecięciu kilkunastu kulek w niektórych pęcherze były dość duże, a czasami nawet nie na środku, a w jednej pęcherz był co prawda w środku, ale składał się z kilku mniejszych :-F Ale w większości ten pęcherz jest bardzo mały, lub nawet niewidoczny i jest na prawdę na środku. Kulki latają bardzo dobrze. Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
rain Posted February 4, 2009 Report Share Posted February 4, 2009 Jakieś 2 dni temu miałem te kulki, ale nie chciałem zapeszać - też znalazłem pęcherzyki powietrza w środku i to całkiem spore. Niekoniecznie umieszczone centralnie. Dotyczy 0,40 i 0,43 Do tego widać na nich miejsce wtrysku - wygląda to trochę jak mikroskopijna dziurka albo plamka, ciężko powiedzieć. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 Czy mieliście okazję przecinać np kulki g&g? Jak w porównaniu z nimi wygląda sprawa pęcherzyków? Quote Link to post Share on other sites
Sushi.50 Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 Też są pęcherze, używam G&G 0.28. Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 Chodzi mi właśnie o porównanie "pęchęrzowatości" g&g z madbullem Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 5, 2009 Report Share Posted February 5, 2009 Test pęcherzowości G&G i madbull podam jutro Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 No a więc porównanie: Do testów wziąłem kulki Madbull 0.25 Math Grade oraz 0.25 G&G. Po 10 kulek każdych. G&G - w kazdej kulce mialem pechezyk w losowym miejscu i byl on jeden Madbull - na 10 kulek, 1 miala pechezek nie centrum srodka kulki. O dziwo, kulki te nie maja jadnego pechezyka, tylko maciupcie stado malutkich pechezyk w centralnym srodku kulki Quote Link to post Share on other sites
grisza76 Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 A jak się nimi strzela w porównaniu do G&G? Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Masz rację Ari, miałem podobnie. Z G&G porównam , może w niedzielę. Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 6, 2009 Report Share Posted February 6, 2009 Ja porównam dopiero jutro jak się strzela z tego. Z balkonu niestety wiarygodnych testów nie da się przeprowadzić Quote Link to post Share on other sites
Ari Posted February 7, 2009 Report Share Posted February 7, 2009 Od dzis przezucam sie na madbulle. Precyzja Madbulli i G&G jest podobna, aczkolwiek powtarzalnosc w madbulach jest niemal wzorowa. G&G czasem odchylalo gdzies na bok, madbulli zas nie. Na dodatek na madbullach widoczny byl wzrost zasiegu o 5 metrow. Testowane na g36k JG z systema m120, precka promyk 363mm i hop up systema Quote Link to post Share on other sites
macwolf1 Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Porównując 0.25 G&G a 0.25 Madbulla również muszę przyznać zauważoną poprawę toru lotu kulki i mały wzrost zasięgu na korzyść kulek Madbulla Match Grade. Quote Link to post Share on other sites
Tuksiak Posted February 22, 2009 Report Share Posted February 22, 2009 Ja odwrotnie. Dzisiaj testowałem .25g Match grade. Repliki: P90 GFC - stok pełny, magazynki low i hi-cup china MP5K PDW Galaxy - stok pełny, magazynki hi i low AGM Mosiek 590 -stok USP KJW - stok FN FAL KA - 400 fps, mid i hi z KA, lufa 6.03 Unicorn, guma promyk SA 58 CA - 6.04 systema, guma Guarder, 350 fps Wrażenia. Straszne badziewie w porównaniu do G&G, zasięg może odrobinę większy, ale może to tylko wrażenie, podatność na różne gumki zbliżona. Najlepiej z tego strzelał Mosiek z AGM`a i USP - do takich replik mogę je polecić. Zacięć zero i w lufach i w magach, pod tym względem było idealnie. Jeżeli chodzi o samą powtarzalność strzału itp itd, to G&G w elektrykach były o klasę lepsze. W sprężynie i gazie znowuż dużo lepiej się zachowywały Madbulki. W najbliższym czasie mam zamiar nabyć dla porównania Precisiony. Zobaczymy jak wtedy będzie. Quote Link to post Share on other sites
murek94 Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Dziś wieczorem powinienem zrobić testy pęcherzyków powietrza. G&G vs Madbulle (0,25) Nie dysponuje teraz suwmiarką więc testy wielkościowe zrobię innym razem. Quote Link to post Share on other sites
Don Drzewuu Posted March 14, 2009 Report Share Posted March 14, 2009 Hmm suwmiarką nic w Madbullach nie zmierzysz bo one w środku mają czasem po kilka pęcherzyków obok siebie :) Pozdrawiam, TS Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts