Robnok Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Oby to były puszki.... Ja tam żadnych luzów nie mam...no może z wyjątkiem magów, które telepią się i wypadają jak nie są owinięte izolką. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Już jest http://www.taiwangun.com/shop,show,1561 nic dodać nic ująć piękny ;) Quote Link to post Share on other sites
chmiello19 Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Może ktoś mi doradzić jak wymienić lufę na precę w cm048, tzn jak rozebrać żeby nie zniszczyć lub porysować? Pozdrawiam!!! Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Takie małe pytanko mam. Próbował ktoś zamontować 6H4 na 74 cymy (.040) ? Mam oryginalny radziecki, cymka właśnie odpakowana (piękna jest tak btw :) ) i próbowałem zamontować to cholerstwo, ale że tak powiem wejść nie chce. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 (edited) Może ktoś mi doradzić jak wymienić lufę na precę w cm048, tzn jak rozebrać żeby nie zniszczyć lub porysować? Pozdrawiam!!! Wyborowiec już to opisywał w tym temacie... ;-) A co mi tam, strona 15. Pozdrawiam Edited July 24, 2009 by szczupe Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 Spirit - nie zaskakuje zatrzask czy co? Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted July 24, 2009 Report Share Posted July 24, 2009 (edited) Już sobie poradziłem. Niestety. Ogólnie małe żółte komuszki się nie przyłożyły, bo ten punkt mocowania bagnetu (nie wiem jak się cholera dokładnie nazywa, w każdym razie to pod muszką :) ) jest za duży. Musiałem nieco pilnikiem popracować, ale teraz źle to wygląda. Jako że zboczony esteta ze mnie, muszę albo to jakoś porządnie zamalować, albo kupić nową muszkę, najlepiej z mocowaniem o normalnych wymiarach (jakieś propozycje?). tak się to teraz prezentuje Edited July 24, 2009 by Spirit Quote Link to post Share on other sites
Sturmwehr Posted July 25, 2009 Report Share Posted July 25, 2009 Potrzebuje pomocy. Nie wiem czy kupować cyme czy lepiej dozbierać na VFC, głównie zależy mi na wyglądzie zewnętrznym i nie wiem czy odpuścić sobie cyme czy ją kupić i ewentualnie jakieś zabiegi kosmetyczne. Proszę o rady. Quote Link to post Share on other sites
Lechia Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 2 dni temu zamówiłem Cm0.40 już wprost nie mogę się doczekać aż przyjedzie :-P postaram się wrzucić jakieś fotki i opiszę jak się strzela ;-) Quote Link to post Share on other sites
crazykiti Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 Mam pytanie jak dostać się do komory hop up, żeby gumkę wymienić w CM.040? Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 no to mam dylemat... od dłuższego czasu miałem zamiar kupić cm.048M, lecz mam słabość do g36... :) więc pojawia się pytanie czy mam wziąć wersje tuningowaną g36 (do 410-430 fps) czy tez cymke.... za odpowiedzi bede wdzieczny! :) Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 (edited) @Wyborowiec - niech Cię licho z tym linkiem :lol: Teraz muszę zacząć liczyć drobne. No i stalowa kolba - jeden z największych wrzodów AKMS'ów wycięty ! :mrgreen: Edit: @Blackmaze - a skąd mamy wiedzieć co Ci się bardziej podoba ? Córka czy matka ? Bierz co chcesz @Sturmwehr - Cymka jest naprawdę DOBRZE zrobiona. I z wyglądu i z działania. Ale jak jesteś niezdecydowany to najlepiej osobiście pomacaj jedną i drugą replikę. Edited July 26, 2009 by ALABASTER Quote Link to post Share on other sites
blackmaze Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 okey :) a ktos ma doswiadczenie lub. slyszal opinie na temat modeli tuningowanych na zbrojowni? Quote Link to post Share on other sites
Sturmwehr Posted July 26, 2009 Report Share Posted July 26, 2009 O tym to już można poczytać w innym temacie ;) Quote Link to post Share on other sites
ramsez Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 040 jest lepsza od 031 ? Czy tylko wyglądem sie rozni? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 040 jest lepsza od 031 chociażby dlatego że jest z "nowej serii", więc w GB jest wzmocnione, metalowa komora hop-up i co jest dyskusyjną zaletą, ma więcej fps. Quote Link to post Share on other sites
Spirit Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Nie jest tak że 031 to jeszcze standard TM? Cymka wygląda i strzela świetnie, jednak słabsza sprężyna jest wskazana. te 427-433 fps (mierzone przez Krakmanów) to jednak jest niebezpieczne... I jeszcze krótka piłka, jakie magi polecacie do 74? Może się przewinęło, ale w takim razie musiało mi umknąć. Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Nie jest tak że 031 to jeszcze standard TM? Jest tak. Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted July 27, 2009 Report Share Posted July 27, 2009 Pytanie odnośnie cm.048s AKMS - czy ktoś widział na własne oczy oznaczenia przy selektorze ognia? Na zdjęciach w sieci takich nie uświadczyłem. Quote Link to post Share on other sites
Jano_84 Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Proszę o pomoc. Posiadam CM.048M, full stock. Chce poprawić osiągi repliki, dlatego też myślę nad wymianą lufy (systema), gumki (systema) oraz komory hop-up na komorę firmy King Arms http://www.asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=2352 Moje pytanie: - czy ta komora podejdzie do Cymy? Czy komora KA jest w standardzie VFC czt TM? - czy jest sens wymieniać komorę, czy to tylko strata kasy? Quote Link to post Share on other sites
Lechia Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 Dziś moje cm040 przeszło swój chrzest na strzelance w "szczodrym"i... jestem zachwycony, nie ma żadnych problemów z działaniem repliki, magazynek kulki podaje bardzo ładnie rof jest zadziwiająco dobry ,celność ładna no i zasięg do tego cała replika jest solidna nie ma zbyt dużo luzów i nic nie dygocze tak aby mogło to jakoś specjalnie uprzykrzać życie kolba budzi zaufanie naprawdę dobrze i pewnie się z nią czuje opierając ją o bark. jedyne co mnie drażni to chwyt pistoletowy jakoś tak... troszeczkę za luźny przydało by się ho ścisnąć troszkę, też tak macie? można coś na to poradzić? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted August 1, 2009 Report Share Posted August 1, 2009 (edited) Ja sobie z luźnym chwytem poradziłem, ale są to metody dość hardkorowe... I nie polecam ich innym. Poxilina, Kropelka, śrubka, podkładka - lista użytych rzeczy. Metoda naprawdę nietypowa i może grozić uszkodzeniem chwytu. Edited August 1, 2009 by Germ Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Spróbuj tak, poszukaj jakiegoś dobrego śrubokrętu. Też myślałem że dokręcałem na maxa, ale po zmianie śrubokrętu okazało się że mogłem zrobić jeszcze kilka obrotów, i jak chwyt się trochę trząsł, tak teraz jest na sztywno. Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Powiedzcie mi z kolba w amks'ie 0.48S tez sa takie prblemy jak w 0.28s Quote Link to post Share on other sites
grzechotnik Posted August 2, 2009 Report Share Posted August 2, 2009 Strzelałem z AKMSa i jako tako mam porównanie do 0.28s. Kolba jest dużo bardziej stabilna, i nie lata na lewo i prawo ;). Pozdrawiam serdecznie, grzechotnik Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts