producent Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 Mam parę pytań: 1. Czy dokręcając śrubke w rączce dokręcam silnik? Czy tylko rączkę? 2. Jak to jest z tym HU? Przesówając ten pierdzielnik w strone wylotu lufy dodaje czy ujmuje HU? 3. Jaką najdłuższą preckę można do niego wstawić? Tak żeby zakryć ją tłumikiem 4. Czy ten montaż będzie do niej pasować? http://www.taiwangun.com/shop,show,1495 5. Sprawdzałem magnesem i przedni montaż na zawieszenie okazał się kawałkiem Znalu. Można mu zaufać i bez ciśnień wieszać na nim replikę? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 1. Tylko rączka 2. Do siebie mocniej, od siebie słabiej. Można do tego dojść samemu. 3. Chodzi o wbudowany tłumik płomienia czy tłumik dźwięku? 5. Jak najbardziej. Quote Link to post Share on other sites
producent Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 (edited) Chodzi o tłumik dźwięku. Czekam jeszcze na odp do pkt 4 ;-) Edited September 10, 2009 by producent Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted September 10, 2009 Report Share Posted September 10, 2009 P3t3r w ramach sprostowania zazwyczaj w Kałachach nie stosuje się tłumików płomienia tylko osłabiacze. Co do tłumika to można to zrobić samemu w Kałachu lufa zew ma 455mm Punkt 4 Nie widziałem takiej szyny ale wygląda to na standard vfc będzie pasować bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Zauważyłem że mój AKM ma specjalne wyżłobienia i otwory - w suwadle, i w szkielecie GB po prawej stronie. W sam raz do domowej instalacji EBB. Też to macie? Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted September 13, 2009 Report Share Posted September 13, 2009 Nie wiem o co dokładnie Ci chodzi może fotki jakieś zrób Quote Link to post Share on other sites
chmiello19 Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Pewnie taki post już był ale z racji wielu stron tego tematu nie chce tracić czasu. Zastanawiam się jaki jest gwint na lufie w tym gnacie? Jest to może standardowo 14mm lewoskęt? No i czy np w cm 048 (AK74) też takowy występuje? Quote Link to post Share on other sites
Szymon23 Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 (edited) Czy replika CM047C należy również do omawianej w temacie najnowszej generacji replik firmy CYMA? Edited September 14, 2009 by Szymon23 Quote Link to post Share on other sites
chmiello19 Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 (edited) Nie! To jest wersja przejściowa od 031 dodali znalowe body i inną komorę hop up ale nadal z plastiku. Sam posiadam ten egzemplarz. Jest to starszy model składany na śrubki a nie na piny. Ponawiam swoje pytanie z góry. Edited September 14, 2009 by chmiello19 Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted September 14, 2009 Report Share Posted September 14, 2009 Tak jest normalny gwint 14mm Quote Link to post Share on other sites
genocyd Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 hej mam pytanie posiadam cm.40c i zastanawiam sie czy moge wymienic body na to z jg ak tactical? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 O ile się nie mylę to AK z JG budowane jest w standardzie tm więc nie dasz rady ale tutaj nasuwa mi się również pytanie po co wymieniać fajną stalową komorę zamkową (tłoczoną) na znalowom komorę frezowaną od AK tak troche bez sensu... Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
genocyd Posted September 21, 2009 Report Share Posted September 21, 2009 (edited) glownie chodzi mi o front gripa i szczerbinke z podstawa i kolbe z montazem stracilem szczerbinke i mam ochote na kolim ,a kupienie jg body wychodzi mi taniej niz konwersja + szczerbinka od g&g btw w pracy niemam polskich znakow .Przepraszam ort nazi Edited September 21, 2009 by genocyd Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 "front gripa" - to pojecie nijak ma się do AK jeżeli chodzi o łoże z nakładka na rurę gazową to powinno pasować. Szczerbinka powinna również na luzie wejść. Co do podstawy to w replikach budowanych w standardzie tm mówiło się na to przednia część body i to raczej nie podejdzie. Kolba jeśli jest od AK to nie podejdzie pod komorę zamkową. Jeśli straciłeś szczerbinkę to najlepiej odkup ją od kogoś kto sprzedaje jakieś AK na części. A co do konwersacji to w Twoim modelu masz już motylka a koszt montażu bocznego to 50zł chyba aż tak drogo nie wychodzi. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
genocyd Posted September 22, 2009 Report Share Posted September 22, 2009 hej dla mnie front grip znaczit ze gripujesz za to na froncie albo ze front (broni) za to gripujesz ale powaznie rynek maly probuje znalesc cos z dostepnej oferty btw dzieki za szybka i wyczerpujaca odpowiedz wyborowiec ps.niemam polskich znakow w pracy. Przepraszam wszystkich ort nazi Quote Link to post Share on other sites
Kordul Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 (edited) Witam. Jako, że jestem zielony w ASG mam pytanie, a mianowicie czy CM.042 (http://www.taiwangun.com/shop,show,1142) należy do nowej serii Ak od Cymy? Edited September 24, 2009 by Kordul Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Nie Poza tym to nie jest AKM, więc nie ten temat Quote Link to post Share on other sites
Kordul Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Oj, mój błąd. Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Czy ma ktoś z Was sprawdzony patent (wiedzę co kupić) na niższe zamontowanie kolimatora w tej replice, niż ma to miejsce przy użyciu najbardziej typowego montażu (http://www.specshop.pl/images/CM-AK-Mount-1.jpg) ? Wspomniany montaż jest jak na mój gust zbyt wysoki i niewygodnie składa mi się do strzału. Nie chcę też wymienieć drewnianych przednich okładzin. Najlepiej by było, gdyby szyna RIS była umieszczona na górnej blaszanej osłonie komory zamkowej, jednak w obecnej postaci nie trzyma się ona stabilnie i ma luzy :/ ps. Mam CM.048, czyli Ak-74 w drewnie. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Sprostowanie sgt.Chaos temat fakt nazywa się AKM ale to w nim toczy sie dyskusja na temat całej nowej serii cymy ;) To tak patenty są takie jeżeli chcesz mieć szynę nad pokrywą komory zamkowej to tylko zestaw szyn x47. Natomiast jeśli chcesz mieć nadal motylka tylko montaż ma być inny są oryginalne http://sklep.nokto.info/?montaze-szyny,34 lub kup po prostu oryginalny celownik do Kałasza czyli Kobre http://www.specshop.pl/product_info.php?cP...roducts_id=5584 jak widzisz te rozwiązania są w miarę drogie także polecałbym Ci ten standardowy montaż sam taki posiadałem na AKS74N (też cymy) i tragedii nie było... Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Ratoll Posted September 24, 2009 Report Share Posted September 24, 2009 Dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Przeczytałem cały wątek ale nie było o niczym takim wzmianki więc pytam, czy http://www.taiwangun.com/shop,show,320 będzie pasowała do cm 040? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Pytanie dlaczego miało by nie pasować ;) Podchodzi bez problemu Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Miałem wątpliwości ponieważ mają<tzn kolna od 040 i ta kolba> inny kształt łączenia z body Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted September 27, 2009 Report Share Posted September 27, 2009 Co do "kolana" to nie mają innego kształtu tylko w kolbie od 74M mamy charakterystyczne wycięcie a w kolbie od 040 (kolba ta nazywa się ramowa tak przy okazji) tego nie mamy. obie kolby pasują do jednej komory zamkowej od AKS74 wiem co mówię. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts