hasfa Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 (edited) ;) krakmani poprostu maja dobre poczucie humoru i tyle ^^ Polska - kraina cudów... hm może nie do końca, jednak jeżeli chodzi i ersoft to chyba tu wszystko jest możliwe... (kiedys np. chcieli mi wmówić, że p90 jest ze stali ^^) ah te czasy niewiedzy... A tak do tematu, wie ktoś może gdzie można dostać sam chwyt pistoletowy z drewna do tego ak74 ,o ile gdzies wogole można, lub podpasować jakiś od ak47? Edited November 1, 2009 by hasfa Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 Nie ma rękojeści drewnianej do AK74. Drewniana rękojeść była stosowana tylko w AK natomiast wszystkie późniejsze wersje AKM/AK74 miały rękojeści z bakelitu lub innego materiału (np. w Berylu mamy plastikowy). Tutaj nasuwa mi się moje pytanie po co Ci takie coś? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 (edited) Nie ma rękojeści drewnianej do AK74. Drewniana rękojeść była stosowana tylko w AK natomiast wszystkie późniejsze wersje AKM/AK74 miały rękojeści z bakelitu lub innego materiału (np. w Berylu mamy plastikowy). Są :) AK-74 http://tantal.kalashnikov.guns.ru/pro8.html AKS-74 http://tantal.kalashnikov.guns.ru/pro9.html AKMS http://www.avtomats-in-action.com/pro20.html Edited November 1, 2009 by Cincin Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 Tak widziałem tą stronkę ale chodziło mi tutaj o to że takie Kałachy nie są używane jak sądzę przez jakąkolwiek jednostkę. Być może widziałeś zdjęcie Kałacha który zamiast kolby miał chwyt od łopaty? Bo to że ktoś sobie takie coś sprawił (rękojeść czy chwyt od łopaty) to inna sprawa. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 (edited) " is an original Izhevsk-produced Russian AK-74" Rosjanie długo stosowali sklejkowe chwyty w swoich giwerach. Nie chciało mi się długo szukać, ale zdjęcie jak najbardziej na czasie: Osnaz Rosicz rosyjskiego MSW. edit; Na chwycie z jakiegoś powodu znajduje się chyba taśma, ale wyraźnie widać że jest drewniany. Edited November 1, 2009 by Cincin Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted November 1, 2009 Report Share Posted November 1, 2009 No popatrz :D Ale teraz zdaje się już nie są stosowane? Jeśli tak to do kiedy je stosowali? Quote Link to post Share on other sites
hasfa Posted November 4, 2009 Report Share Posted November 4, 2009 ;) o takie cos własnie mi chodzi, imo genialnie to wygląda Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted November 5, 2009 Report Share Posted November 5, 2009 Pytanie,podejdzie lufa 469mm do AKM ? Bo mam okazje kupić,ewentualnie ile będzie wystawać? Quote Link to post Share on other sites
Johann150 Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 ktore piny sie wybija zeby body otworzyć ?? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted November 17, 2009 Report Share Posted November 17, 2009 http://rus.mil.pl/forum/discussion/440/aks...zeciach/#Item_0 Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted November 22, 2009 Report Share Posted November 22, 2009 krótka piłka: czy cm 0,40 należy do tej samej rodziny nowych AK co AKM 0,48M? Te same bebechy wady i zaletty oraz gięta stal na body? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Miałem cm.040 (AKS-74N) i teraz mam cm.048s (AKMS) i są to wewnątrz te same repliki poza długością lufy o ile się nie mylę w 040 - 480mm a w 048 455mm. Było było... ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 a czemu w takim razie jest taka różnica w cenie między 0.48 a 0.40C jeżeli różnią się tylko drewnem? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Hudler Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Bo jest to drewno, i jedno to AKM a drugie to AKS-74. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 Hudler myślę że jednak to nie AKM tylko AKMS ;) Gall_anonim na Twoje pytanie odpowiedzi możesz uzyskać w Chinach :P ale... czy to 100zł za drewnianą kolbę i łoże z nakładką to tak wiele? Myślę że nie ponieważ boyi ma taki sam stosunek dla ścisłości AKS-74N (rk02) http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...yi_p_j-895.html kosztuje 110zł mniej niż AK-74 (rk06) http://www.taiwangun.com/karabiny_szturmow...i_p_j-1249.html Pozdrawiam! Ps. Pomijając fakt że w boyi-u to drewno jest jakie jest... Quote Link to post Share on other sites
cziman Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 (edited) Swoje parę cymek widziałem i macałem ale nie znam się na tyle wśród wszystkich modeli, więc proszę o wskazówkę. Potrzebuję czegoś z rodziny AK co: 1) będzie wytrzymałe 2) będzie miało stalowe body* 3) będzie miało okładziny/kolbę z plastiku* 4) będzie miało RISa na lansiarski kolimator* 5) będzie miało w komplecie plastikowego wafla* 6) będzie miało stałą kolbę, czyli nie składaną, nie drucianą* * - ale tylko pod warunkiem że nie koliduje z pkt 1, jako że będzie używane w stosunkowo ciężkich warunkach, do ćwiczeń walki wręcz itp może być cyma, może być boyi, może być dowolny cing ciong. Edited November 23, 2009 by cziman Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 (edited) Hmm, wszystkiego się nie da mieć, najbliżej jest chyba CM.050 z risami, ale wtedy musiałbyś jakoś doczepić kolbę stałą, zamiast składanej. Jest jeszcze CM.039, ale tu też jest problem kolby i CM.042 Tactical, ale oba ze starej serii, więc słabiej strzelają. Edited November 23, 2009 by P3t3r Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted November 23, 2009 Report Share Posted November 23, 2009 CM.050 i kolba od oryginału powinien być najlepszy Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 (edited) Chciałbym znów poruszyć kwestie magazynków, wszyscy pisali, że mid'y PJ nie są za dobre, a co z low'ami tej otóż firmy? Dobrze podają, nie zacinają się? Edited November 25, 2009 by sharku17 Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Midcapy PJ podają normalnie na dobrych kulkach, a lowcapy tym bardziej. Quote Link to post Share on other sites
Jangi Posted November 25, 2009 Report Share Posted November 25, 2009 Midcapy PJ tną się na Blasterach Devil i G&G. Lowy podają OK. Quote Link to post Share on other sites
Erav Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Mi na G&G jeszcze nie zacięły się ani razu, wszystko śmiga. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted November 26, 2009 Report Share Posted November 26, 2009 Te midy P&J są dobre ale trzeba je uprzednio trochę w środku przeszlifować i nasmarować. Quote Link to post Share on other sites
Dunik Posted December 4, 2009 Report Share Posted December 4, 2009 Witam. Ostatnio jakoś moja sunie przestała mi się podobać ;-) , więc wpadłem na szatański pomysł żeby przerobić ją do wersji pełnej. I tu moje pytanie czy wybrałem odpowiednie części ? I czy w ogóle ma sens taka modyfikacja ? Lufę wew. zostawiłbym tą krótką na razie, a potem preckę i cylinder typu 0 bym kupił. Dekiel Tłumik Lufa zew. Chwyt przedni Rura + kolanko gazowe Podstawa szczerbinki Szczerbinka Muszka A jak się uda wylicytować to : KLIK Pozdrwawiam serdecznie, Dunik Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 Ale co TY chcesz z tego zrobić. Wszystkie z wymienionych przez Ciebie rzeczy, są gorsze niż te w stocku. PS. Chyba że chodzi o ak105 i chcesz z niej zrobić ak 74 to imo wystarczy tylko dłuższa lufa nic poza tym. Po kij ci podstawa szczerbinki czy kolanko gazowe?? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts