DrZeRT Posted March 22, 2009 Report Share Posted March 22, 2009 Sam w zaciszu garażu mam to zamiar robić, poczytam jeszcze jaka metoda da trwalszy efekt, albo na ciepło albo na zimno. Mój ak jest bardzo cichy, prawie nie słychać mielenia. To prawdopodobnie zależy mocno od egzemplarza. Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 Witam sam sie zastanawiam nad tą repliką i mam pytanie zasięg mógłby ktoś zmierzyć hmm a nie na kroki/oko ? Ciekawość...:) Przy okazji http://www.taiwangun.com/gallery,details,31 zobaczcie sobie akm ktorego wzieli do porównania ma czarnego maga metalowego takiego jak jest w tym zagranicznym linku czyli poprostu krakmani zarabiaja na tym wsadzaja ludziom tanszego maga a tamte na sprzedaz albo coś :) Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 taa...a moze po prostu mieli taki kaprys? wiele razy kupowalem od nich magi i jakoś zawsze były w org. opakowaniu. łatwo tak kogoś oczerniać... Quote Link to post Share on other sites
MoniT Posted March 24, 2009 Report Share Posted March 24, 2009 sory za ot ale łatwo wpakowac maga w org opak jesli jest niezalaminowane a tymbardziej wsadzanie magów z tej repliki pod szyldem pj banał wkoncu pj=krakman Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 25, 2009 Report Share Posted March 25, 2009 Ale przecież ten AKM nie wychodzi pod szyldem PJ tylko Cyma. Po za tym metalowy mag nie jest droższy od bakelitowego. Dla tego nie bardzo rozumiem po co mieli by to robić. Quote Link to post Share on other sites
slawek939 Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 1/Mam problem z dopasowaniem metalowego maga od cm 028. do cm048m. Czy może ktoś kto to robił wkleić mi rysunek jak i gdzie przypiłować bo nie chce zmarnować ładnego metalowego magazynka. Przypiłowałem i pogłębiłem przedni ząb od strony drewna i ten tylni skośny od strony zatrzasku i dalej nie siada. Cały czas brakuje 5 mm. W porównaniu do stockowego maga wydaje się identyczny. 2/Czy lata u Was w tył/przód górne drewno o 1 mm? 3/Jakim papierem ściernym zalecacie przytarcie maga żeby wyglądał na starszy? 4/ Czy te kable w body nad gniazdem maga nie są skazane na szybkie przetarcie przez docisk maga , robiliście coś z nimi ? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 (edited) 1 - wymontuj komorę hop-up na próbę i spróbuj wsadzić maga. 2 - użyj taśmy izolacyjnej 3 - ja jak najdrobniejszego używam... Tylko delikatnie trzyj. 4 - nie ma co się bać - w bojaczu jak na razie nikt się nie skarżył. Edited March 26, 2009 by Germ Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted March 26, 2009 Report Share Posted March 26, 2009 2/Czy lata u Was w tył/przód górne drewno o 1 mm? 3/Jakim papierem ściernym zalecacie przytarcie maga żeby wyglądał na starszy? 2/ nie, nie lata. 3/ ten papier nazywa się "używanie na strzelankach" i daje najlepsze z możliwych efekty Quote Link to post Share on other sites
Darnock Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Pytanie natury czysto technicznej. Czy replika ta jest w standardzie Marui czy VFC? Body jest z giętej blachy?! :) Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 Standard VFC/Boys. Body jest z giętej blachy stalowej. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 31, 2009 Report Share Posted March 31, 2009 I części są przynitowane. Obsada lufy i kolby, jeżeli jest to wierna kopia Boyi, są ze ZnAl'u. Mam prośbę do posiadaczy - z czego te części są wykonane? Stal czy znal? Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 I części są przynitowane. Obsada lufy i kolby, jeżeli jest to wierna kopia Boyi, są ze ZnAl'u. Mam prośbę do posiadaczy - z czego te części są wykonane? Stal czy znal? obsada lufy - chyba ZnAl Obsada kolby - stal. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 1, 2009 Report Share Posted April 1, 2009 U mnie to samo (cm.040) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Boryspl Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 A ja mam pytanie czy te wzmocnione czesci gb sa tylko w cm04_ u krakmana czy w stocku? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Tylko w nowych Cymach chyba że coś pozmieniali. Quote Link to post Share on other sites
Boryspl Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Czyli we wszystkich nowych cymach? Bo na jednych stronach jest w opisie o tych wzmocnionych czesciach a na innych nie, dlatego sie pytam:) Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Wiem że w nowych Cymach masz na pewno nowe części ale jeżeli chodzi o Taiwana to nie wiadomo czy oni czegoś w starych nie pozmieniali. Quote Link to post Share on other sites
Boryspl Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 (edited) "UWAGA! nowa dostawa replik CM028 ma w pełni kompatybilna budowę komory hop up do [CA] i [TM]" to z taiwanguna WYborowiec a gdzie kupiles swoje cm040? Edited April 2, 2009 by Boryspl Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Oczywiście na Taiwangun.com ;) Ale to co pokazałeś to stara cyma. Nowe cymy od starych różnią się i to bardzo bo i gb mają lepsze i rozkładanie jak w oryginale do tego dochodzi wykonanie nie ze znalu a ze stali. A we wszystkich stary cymach mamy niestety znal i wszędzie te szpecące śrubki. Quote Link to post Share on other sites
Boryspl Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 No to to ja wiem:) W sumie od poczatku chodziło mi o to, czy cm040 ma wzmocnione czesci przez producenta czy to tylko u krakmana takie sa, bo jest gosc w wawie, który ewentualnie mogłby sciagnac jakby sie go proprosilo, a to ma swoje plusy: można pomacac przed kupnem i mam pewnosc ze tam szczerbinka nie lata czy cos, no i cena byla by u niego niższa. http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=859 to też sie wydaje bardzo ciekawym zakupem:) tylko montaz optyki to juz chyba odpada Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Dlaczego optyka odpada? Można tam spokojnie zamontować montaż A50 (tyle ze te szyny w oryginale nie występowały) albo normalnie zrobić dziury i zamontować motylka tyle że do AK(M)(S) podchodził troszkę inny motylek niż do AK74. Do tego ta replika to stara seria czyli ma śruby no i znalowe body trochę słabszy gb. Kolbe od razu należy wymienić na kolbę od oryginału (AKMS) tyle że to dodatkowe 135zł no ale satysfakcja jest ;) Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 To ze zbrojowni, to patrząc na zdjęcia wykonane jest w standardzie Marui. Quote Link to post Share on other sites
Boryspl Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 No niby mozna optyke zamontowac, ale to troche(nawet bardzo) malorealistycznie...no chyba ze by loze i oslone z risami ale to troche dziwnie by wygladalo:) Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 2, 2009 Report Share Posted April 2, 2009 Germ oczywiście że w standardzie tm bo Cyma jeszcze AK(M)S-a w standardzie vfc nie wypuściła jedynie AKM-a. Co do optyki to wiadomo że karabin wygląda zupełnie inaczej (nowocześniej) no chyba że sobie załatwisz celownik radziecki ale to kosztuje majątek. Dla tego ja postanowiłem że kupie aimpoint-a i jest wystarczająco dobry ;) . Po za tym celownik to kwestia gustu. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 3, 2009 Report Share Posted April 3, 2009 Wyborowiec - Zależy jaki celownik. Można dostać chińskie wojskowe (czyli NIE na eksport) celowniki do RPG-7 za cenę mniejszą od dobrego ACOG... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts