Germ Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Czytałem na jakimś innym forum, że w Suczce nie trzeba wybijać kołków. Lufa jest tam aż tak krótka... Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 To na czym miała by w tedy siedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Nie trzeba wybijać kołków, ponieważ lufę wewnętrzną wyciąga się zaraz po wyciągnięciu gearboxa... Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 No tak na oko to też mi się to wydawało możliwe. To znaczy po wyciągnięciu gearboxa. Lufa ma tylko 290mm ale ja będę wstawiał 363mm. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Natrafiłem jeszcze na alternatywny sposób montowania lufy polegający na włożeniu preclufy od przodu przez lufę zewnętrzną i składaniu hopka wewnątrz repliki. Oj coś mi się wydaje że ktoś kto potrafi tego dokonać zasługuje co najmniej na nobla albo odznakę Adama Słodowego 8) Quote Link to post Share on other sites
BateaU Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Dla zainteresowanych mogę wstawić zdjęcia cymki 045A ale już ze skorygowanym drewnem i magazynkiem. Quote Link to post Share on other sites
DrZeRT Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 No tak na oko to też mi się to wydawało możliwe. To znaczy po wyciągnięciu gearboxa. Lufa ma tylko 290mm ale ja będę wstawiał 363mm. Z lenistwa nigdy nie robiłem inaczej :mrgreen:. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 szczupe - odkładaj kasę dla mnie na nagrodę. Ja tak zrobiłem. :) Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 BateaU jak możesz to wstawiaj ;) A co do tego wkładania i wykładania lufy to mi się wydaje że wygodniej jednak będzie rozebrać replikę. Jakoś zawsze hop up mnie drażnił ;) ps Germ dopiero teraz zatrybiłem o co chodziło z tą lufą Quote Link to post Share on other sites
BateaU Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Ok jutro ogarnę sesję zdjęciową i wstawię fociwa 8-) Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 szczupe - odkładaj kasę dla mnie na nagrodę. Ja tak zrobiłem. :) No to zazdroszczę zręczności :uśmiech: Jak znam siebie i swoje zdolności manualne to prędzej sobie palce połamie niż tego dokonam :-F Fotki muszę zrobić w mniejszej rozdzielczości bo nie chcą przejść przez ImageShack... DrZeRT: A lufę wstawiałeś o stockowej długości czy dłuższą??Myślisz że 363mm by weszła w ten sposób?? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 DrZeRT ma to co ja tylko z inną kolbą widać forum to się nie czyta ;) Jeśli nie masz pewności to można zmierzyć body ale jeśli nawet nie pasuje to co to za problem wybić te dwa piny :D Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Jakimi palcami? Pęseta (ewentualnie małe szczypczyki) i po sprawie. Quote Link to post Share on other sites
BateaU Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Obiecane fotki :wink: Model CYMA045A AKS-74UN Zmienione części: przemalowany chwyt pistoletowy i magazynek na ciemno śliwkowy poliamid. Skorygowany kształt i nowa powłoka lakiernicza przedniego chwytu oraz nakładki rury gazowej po sugestiach na forum tak samo jak skrócona rączka napinania suwadła. Wypełnione farbą modelarską oznaczenia trybu strzału oraz nastawy szczerbinki. Wyszlifowane wnętrze trąbki urządzenia wylotowego. Więcej zdjęć na życzenie. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Pinkne ;) Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 czym malowany mag i rączka? Quote Link to post Share on other sites
BateaU Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 Ta "rączka" to chwyt pistoletowy :roll: a odpowiedź na resztę masz tutaj http://wmasg.pl/forum/index.php?showtopic=62174. Quote Link to post Share on other sites
gall_anonim Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 napisałem rączka bo było późno i szybko chciałem napsiać. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted April 12, 2009 Report Share Posted April 12, 2009 No to fotek już nie wstawiam bo u mnie jest wszystko (poza przednim chwytem) identyczne a i tak moje zdjęcia się chowają przy prezentacji jaką nam zaserwował BateaU. Swoja drogą niezłą robotę odwaliłeś z tym malowaniem, elegancko to się prezentuje. Ja u siebie też przemaluje chwyt pistoletowy, magazynek i przedni chwyt bo coś ten fiolet im nie wyszedł :mrgreen: A co do czytania forum to ten temat mam przestudiowany dokładnie ;-) tylko wpadłem wczoraj na neta ledwie na minute i fakt - nie miałem czasu/nie chciało mi się sprawdzać :-F Ale jeśli w długiej wersji się udało to może i u mnie przejdzie... A jeśli nie to skończę u Wyborowca internetowy kurs rozkładania AK i przystąpię do walenia w kołki :lol: Na koniec życzę wszystkim Wesołych Świat! Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted April 19, 2009 Report Share Posted April 19, 2009 Czy ktoś z Was sprawdzał jaki jest ROF na stokowej batce ? Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 No ja niestety żadnych pomiarów nie robiłem więc konkretów nie podam... Dla mnie jest wystarczający chociaż nie preferuję kosiarek i wolę jak ROF jest umiarkowany. Mam jeszcze pytanie odnośnie tych kołków : Wybijać je trzeba z konkretnej strony czy to wszystko jedno?? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Nie do końca chodzi o to byś wybił go z tej strony gdzie są te wypukłości żebyś nie musiał pinem szorować przez całą długość Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Wyborowiec, o jakiego rodzaju wypukłości jest mowa?? Bo u mnie te kołki wyglądają z obu stron jednakowo na pierwszy rzut oka... Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Komuś wzrok szwankuje :mrgreen: Poznaj moje dobre serce ;) dwie foteczki bo nie chce mi się już strzępić języka :killer: i druga Pozdrawiam ;-) Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted April 20, 2009 Report Share Posted April 20, 2009 Wyborowiec- taki fajny zatrzask maga jest stockowy? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts