Germ Posted May 1, 2009 Report Share Posted May 1, 2009 No proszę, prawdziwy Kałasznikow. U mnie w AK Boyi tylko zaczep kolby jakoś nie nawalił jeszcze. xD Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Przez mój egzemplarz przeleciało na razie około 10 k BB i wsio OK. Jedyny mankament to luzująca się śrubka od selektora ognia. Ale wystarczy po każdej strzelance dokręcić (nawet palcami) i trzyma. Generalnie prawie jak AKM :mrgreen: Quote Link to post Share on other sites
pumbishon Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 No ja na razie jeszcze się tym nie zająłem ale mi się tak luzuje, że nie mogę strzelać na full auto bo mi spada na semi po paru strzałach..... Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 2, 2009 Report Share Posted May 2, 2009 Wygnij lekko dźwignię. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 to pomaga ;) Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted May 3, 2009 Report Share Posted May 3, 2009 A u mnie pomogło jednorazowe dociągnięcie kombinerkami. No i teraz po strzelance poprawiam za każdym razem. Ale wytrzymuje bez luzowania wielokrotne zabezpieczanie/odbezpieczanie/zmianę trybu. Quote Link to post Share on other sites
zm4rk Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Już chcę zamawiać, i na mój pech, nie ma już cm.040 (ze stalową kolbą) jest tylko 040c ;(( Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Łączymy się z Tobą w bólu... Quote Link to post Share on other sites
Piromen84 Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Siema, Zaraz mam zamiar zamówić CM.040C, i przy okazji chcę wymienić w nim kilka rzeczy. Jedną z nich jest te okablowanie: http://www.taiwangun.com/shop,show,1273 Moje pytanie brzmi czy okablowanie wymienić na P&J, czy lepsze byłoby zostawić okablowanie które oferuje Cyma? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 oczywiście że lepsze pj ale po co wydawać skoro głośnikowe są tańsze ;) Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Ktoś może wie na jak długo u krakmanów zniknęły nowe AKMy? Pisałem do nich, ale mnie chyba ignorują. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Za cenę okablowania PJ masz kable głośnikowe i dobry układ MOSFET. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Zm4rk coś powinien wiedzieć bo z tego co z nim rozmawiałem miał pytać krakmanów o AKS74N z kolbą ramową starego typu także może napisz mu pw. ps. przesiadasz się z Vfc na Cymkę? Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 (edited) Ktoś może wie na jak długo u krakmanów zniknęły nowe AKMy? Pisałem do nich, ale mnie chyba ignorują. Wygląda na to, że wziąłem ostatnią sztukę bo zaraz po tym faktycznie zniknął ze stanu sklepowego. Mam jednak kilka pytań. Czy u Was również dźwięk strzału jest podobny do tego jaki wydaje niewyregulowany silnik? U mnie regulacja imbusem nie wiele daje chyba, że docisnę silnik zbyt mocno to wtedy słychać różnicę. W drugą stronę jednak to nie działa i wiele się nie zmienia. Słychać lekkie "harczenie". Poza tym kupiłem 4 magi P&J do AKM - dokładnie te: MAGI P&J i żaden niestety nie podaje kulek :( Prosiłbym o wskazanie i podpowiedź o ewentualnych magach, które napewno podpasują. Zastanawiam się nad kupnem tych firmy MAG. Czy ktoś używał? MAGI MAG Edited May 12, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
BateaU Posted May 12, 2009 Report Share Posted May 12, 2009 Zdaje się, że była mowa o różnych magazynkach i ich współdziałaniu w cymką w tym wątku parę stron wcześniej. Quote Link to post Share on other sites
DrZeRT Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Mogę potwierdzić, że magi GFC i MAG podają kulki bez problemu. Moim zdaniem nie opłaca się kupować magów GFC i PJ, jeśli za tą cenę można kupić magi lepiej wykonane takiego MAGa. Quote Link to post Share on other sites
Yoss Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Ktoś może wie na jak długo u krakmanów zniknęły nowe AKMy? Pisałem do nich, ale mnie chyba ignorują. Gadałem z nimi przez telefon i raczej przez najbliższe 2 tygodnie nic nie będzie. Mam nadzieje że w ogóle wrócą do oferty, bo replika jest fantastyczna i brat też taką sobie zażyczył. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Mogę potwierdzić, że magi GFC i MAG podają kulki bez problemu. Moim zdaniem nie opłaca się kupować magów GFC i PJ, jeśli za tą cenę można kupić magi lepiej wykonane takiego MAGa. A czy magazynki MAG pasują dobrze?? Tzn. czy potrzebna jest interwencja taśmą izolacyjną?? Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Nie wiem jak MAG ale u mnie żaden z 4 sztuk midów P&J nie podaje kulek w tym modelu Cymy. Wku@#$%y zakupiłem blaszane hi-capy Cymy do AK47 i mogę potwierdzić, że banglają ładnie. Quote Link to post Share on other sites
szczupe Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Nie wiem jak MAG ale u mnie żaden z 4 sztuk midów P&J nie podaje kulek w tym modelu Cymy. Wku@#$%y zakupiłem blaszane hi-capy Cymy do AK47 i mogę potwierdzić, że banglają ładnie. No ja przed zakupem napisałem do krakmanów i odpowiedzieli że PJ nie podchodzą. Za to jako laik kupiłem dwa Elementy no i też jestem w plecy :-F Wzioł bym te magi od 47 ale mam cm.045 czyli replikę 74 i nie wiem jak by to wyglądała Ps. Słupsk, miasto cudów :mrgreen: Studiowałem tam... Quote Link to post Share on other sites
SlayerASG Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 Panowie zależy mi na celnej broni która będzie się dobrze sprawować w lesie bo do budynku i tak nie będę jej używał ze względu na moc więc jeśli AKS74U ma być mało celny to kupie CM.040C.. w AKS74U podoba mi się jego wielkość więc łatwo by się z nim biegało.. czekam na waszą radę.. przypomnę tylko, że nie interesuje mnie aks74u z lufą ponad 300mm z tłumikiem żeby to zakryć precke. Quote Link to post Share on other sites
Filiop Posted May 13, 2009 Author Report Share Posted May 13, 2009 Magi Maga są chyba nierozbieralne więc jeśli chcesz midcapa kupić to lepiej coś co będziesz mógł konserwować od środka... miloslupsk: Naładuj tego mida kulkami i zwolnij paznokciem blokadę, zobacz czy kulki swobodnie i z dużym impetem opuszczają magazynek czy może się blokują.... Quote Link to post Share on other sites
miloslupsk Posted May 13, 2009 Report Share Posted May 13, 2009 (edited) miloslupsk: Naładuj tego mida kulkami i zwolnij paznokciem blokadę, zobacz czy kulki swobodnie i z dużym impetem opuszczają magazynek czy może się blokują.... I tu kolego trafiłeś w sedno. Bo magi te nie puszczają kulek jak je zwalniam :roll: Lecz to chyba nie przypadek, że sytuacja ta jest identyczna we wszystkich 4 magach. Dodam, że olejek sylikonowy tu nic nie pomógł. Dopiero jak porządnie pier@#$@ę o ziemię to zwalnianie jakoś idzie. Poza tym samo obsadzenie w w gnieździe nie jest do końca takie jak powinno. Podsumowując - do CM 0.48 nie nadają się magi dedykowane dla AKM firmy P&J Ps. Słupsk, miasto cudów :mrgreen: Studiowałem tam... Oj żebyś wiedział :-F Ten kto tu był, wie jakie mamy własne małe KONGO :-P Edited May 13, 2009 by miloslupsk Quote Link to post Share on other sites
Filiop Posted May 14, 2009 Author Report Share Posted May 14, 2009 Te magazynki chyba nigdzie nie pasują :P Ale da się je w dosyć łatwy sposób naprawić żeby i pasowały do twojego AKM'a i żeby ładnie podawały, żeby pasowały to musisz sam papierem ściernym popracować tam gdzie się zacinają etc. To chyba jest logiczne... Natomiast żeby podawały musisz rozebrać magi (na początku wybijasz pin u góry, wyjmujesz "środek" maga, odkręcasz śrubki i rozkładasz [uWAŻAJ żebyś niczego nie pogubił :P] ) i ten dżinks co podaje kulki spiłuj papierem ściernym z każdej strony, możesz także lekko przetrzeć kanaliki w których mieszczą się kulki, wtedy wszystko będzie śmigać ;) Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted May 14, 2009 Report Share Posted May 14, 2009 I używać lepszych kulek, to bardzo często pomaga w mid-capach. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts