ALABASTER Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 A jak z bebechami, ktoś rozkręcał już? co warto przy zakupie wymienić od razu ? Nie rozkręcałem. Ale na pewno warto wymienić lufę z gumką i kable -co uczyniłem. Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 (edited) A komora hop-up? Jak jest wykonana? I czy: http://www.taiwangun.com/shop,show,471 to ta sama? Edited February 13, 2009 by Germ Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 To pytanie już pało post 29 ;) Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 A to drugie pytanie? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Osobiście nie posiadam repliki i lepiej żeby odpowiedział na nie ALABASTER ale według mnie jest to ta sama komora co w replice Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Nie wiem czy się orientujecie ale co by było lepsze ak 74 Boyego czy ta nowa Cymka? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Ja tylko sprzedam mojego AUG-a i kupuje Cymkie co prawda miałem dwie sztuki AK74 i AKS74 z Boys ale na tyle krótko że nawet nie zdążyłem się nimi pobawić. A Cyma jak wiemy z poprzednich modeli jest nie do zdarcia także nie ma strachu a o Boys-a troszkę się bałem bo miałem z ich firmy M4 które było strasznie kitowe. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 (edited) @Germ - tak to ta komora. Pomierzone na chrono FPS - 435. Kulki G&G 0,20 g Wrażenia ze strzelanki - rewelacja! Bardzo dobry zasięg - na oko na pewno ponad 50 m. Ale postaram się zmierzyć dokładnie wtedy będzie można to ocenić. Fajny dźwięk. Minus - już selektor ognia się poluzował. @stig666 - jedni wolą córkę inni teściową :-) Wolisz replikę AKM czy AK74? Edited February 14, 2009 by ALABASTER Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 ALABASTER powiedz czy Twój AKM bardzo odbiega od tego AK z JG którego posiadasz? Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Zdecydowanie AK74 Wybór między RK-02 a Cm0.40 Quote Link to post Share on other sites
jack13 Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Zauważyliście błąd na pudełku? SEMI & FULL AUTOMATIC AIRSOGT GUN :wink: Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 @Wyborowiec - odbiega znacznie. Bo to JG to wersja AK47S i w dodatku taktyczna (szyny itp.) A Cymka naprawdę fajna replika AKM. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 AIRSOGT GUN - :wink: A powiedz jak z precyzją strzału na tej lufie precyzyjnej? I po prosiłbym o link do niej i do kabli bo myślę że ta wymiana jest konieczna. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 AIRSOGT GUN - :wink: A powiedz jak z precyzją strzału na tej lufie precyzyjnej? I po prosiłbym o link do niej i do kabli bo myślę że ta wymiana jest konieczna. Lufa Gumka Kable Na odległość około 40 metrów (około bo mierzone na kroki) powtarzalność strzału bardzo dobra. Trafienia w pień sosny o średnicy około 20 cm mniej więcej 95% na mniej więcej takiej samej wysokości. Jak znajdę czas (pewnie w przyszły weekend) sprawdzę dokładnie zasięg oraz celność. Na razie w porównaniu z osiągami mojego AK od JG to rewelacja :mrgreen: AIRSOGT - to pewnie po przetłumaczenia z angielskiego na mandaryński i ponownie na angielski. :wink: W ogóle nie zwróciłem na to uwagi. Quote Link to post Share on other sites
melon Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Jakoś nie wydaje mi się żeby te kable były jakoś specjalnie lepszej jakości od stockowych... Najlepiej kupić za grosze kable modelarskie (czy kij wie jakie, ja mam od głośników w emce są git), przelutować wtyczki i ot cała filozofia. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 @ melon - najlepsze wypasione kabelki głośnikowe. Ale trzeba mieć jeszcze czas żeby przy tym podłubać. A z tym u mnie niestety krucho. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 14, 2009 Report Share Posted February 14, 2009 Jakie kulki zalecasz do tej lufy i do prędkości wylotowej karabinu? Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Jakie kulki zalecasz do tej lufy i do prędkości wylotowej karabinu? Nie zalecam żadnych. Ja używam G&G 0,20 lub 0,25 g. Czasami strzelam z Blasterów. I to wszystko. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Dzięki bardzo Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Napewno się przyda: http://www.red-alliance.net/forum/index.php?topic=11245.0 Recenzja CM.040C czyli AK74S. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 AKS74 ;) Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted February 15, 2009 Report Share Posted February 15, 2009 Testował ktoś zasięg/celność? Warto wymieniać od razu HU ? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 Było to testowane ale na lufie precyzyjnej więc nie wiele ma to wspólnego ja już zamówiłem swój egzemplarz (AKS74) będzie na jutro jak dojdzie to postaram się dodać fotki itp Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
-=Kebabr=- Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 A zamówiłeś całego stockowego czy coś w nim od razu wymieniłeś ? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 16, 2009 Report Share Posted February 16, 2009 heh akurat części sporo mam zamówiłem stocka jeżeli będzie tragedia to lufę precyzyjną mogę kupić na miejscu w tej samej cenie a gumkę hop up mam swoją ;) . Także zobaczmy jak pochodzi jeśli będzie tragedia to od razu go zmodyfikuje. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts