Hudler Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 (edited) Bo On chce zrobić pełnowymiarowe AK74? I musi wymienić podstawę szczerbinki ze szczerbinką, dekiel, okładziny, lufę zewnętrzną, rurę gazową, kolanko gazowe, okładziny, podstawę szczerbinki, urządzenie wylotowe. EDIT sunie Sunia znaczy AKS74U. Edited December 5, 2009 by Hudler Quote Link to post Share on other sites
Dunik Posted December 5, 2009 Report Share Posted December 5, 2009 (edited) Tak @Hudler ma racje chce przerobić AKS74U na AKS74. Wiec chciałem się dowiedzieć czy te części będą okej. I czy w ogóle się opłaca takie coś robić ;). No i mała literówkę zrobiłem miało być "sunia". A może lepiej sprzedać moje CM.045a i kupić CM.040C ? Edited December 5, 2009 by Dunik Quote Link to post Share on other sites
mirko Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 (edited) Witam, mam pytanie do posiadamy CM.048M [CM] i nie tylko. Ostatnio oglądałem w Krakmanie ten model (z wystawy) i po wzięciu do rąk zauważyłem, że: - chwyt rusza się na boki - kolba minimalnie - drewienko pod lufą też trochę "latało" Czy u was też to występuje ? Da się coś z tym zrobić czy tak ma być. I jak jest w końcu z magazynkiem w CM.048M [CM] - metalowy czy plastik ? Na foto widać metal, w sklepie replika była bez magazynka. Sprzedawca zajrzał na stronę sklepu i stwierdził, że metalowy... Pozdrawiam M. Edited December 6, 2009 by mirko Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted December 6, 2009 Report Share Posted December 6, 2009 I jak jest w końcu z magazynkiem w CM.048M [CM] metal Quote Link to post Share on other sites
Johann150 Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Witam chce włozyc batke 9.6 do akms cm 048s, czy to nie zmniejszy zywotnosci repliki w znaczący sposób? nie wystąpią jakies częste awarie ?? Quote Link to post Share on other sites
P3t3r Posted December 8, 2009 Report Share Posted December 8, 2009 Możesz spokojnie dawać 9.6V. Żywotność się bardzo nie zmniejszy, a ROF zdecydowanie wzrośnie. Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted December 9, 2009 Report Share Posted December 9, 2009 Panowie! Przepraszam że tak po chamsku dziś ale nie mam czasu na szukanie i wertowanie tematu. To info potrzebne jak to mawiają "na wczoraj": Czy TE MAGI hulają? Z góry dzięki! Quote Link to post Share on other sites
sharku17 Posted December 12, 2009 Report Share Posted December 12, 2009 Jak wasze kolby od akms trzymają się jeszcze? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted December 13, 2009 Report Share Posted December 13, 2009 U mnie jak najbardziej tak. Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 U mnie również Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 Ja mam pytanie,co jest potrzebne aby zrobić w ak BB, mam cyme 048 (AKM) jc to w gb jest wycięty otwór. Czekam na odp i pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
mirko Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 (edited) Mam pytanie do wszystkich posiadaczy AK Cymy, szczególnie modeli nitowanych. 1. Czy zaobserwowaliście u siebie, że chwyt (ten koło spustu) przesuwa się 2-3mm tył - przód, a wraz z nim selektor (części te są ze sobą połączone). Po odkręceniu plastikowego chwytu widać kabelki, radziłbym sprawdzić je czy nie są przytarte i ewentualnie obkleić izolką... Jest jakiś sposób, aby ścisnąć te nity i wyeliminować ruszanie się chwytu ? 2. Czy u was również rusza się górna pokrywa nad selektorem (ta na zatrzask, przykrywająca sprężynę) ? Edited December 14, 2009 by mirko Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 14, 2009 Report Share Posted December 14, 2009 (edited) izolka lekarstwem na wszystko. Na początku luzy były wszędzie. Pod muszkę troszeczkę izolki, tak samo z chwytem, kolbą, okładzinami, następnie podgięcie pokrywy żeby się trzymała stabilnie, delikatne wygięcie przełącznika trybu ognia i dokręcenie go porządnie (teraz trzeba włoyć troche siły, żeby prełączyć z awtomata na zabezpieczony). Kolejnym etapem była wymiana okablowania na głośnikowe niskooporowe 1mm2, wstawienie m150 systemy, baterii 12v 2300mAh, Zero doszczelniania i innych pierdół. Aktualnie replika ma 30k kulek przebiegu, 470 FPS na 50% hop upie i kulkach 0,28g madbulla przy ROFie na poziomie 21 k/s. Jedyne co do tej pory wysiadło w tym stocku to była sprężyna systemy ... P.s. Teraz replika nie ma żadnych luzów. Edited December 14, 2009 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 W innym temacie pisałeś ze na M150 masz 520 fps ;-) Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 (edited) 470 FPS na 50% hop upie i kulkach 0,28g madbulla przy ROFie na poziomie 21 k/s Tam pomiar był na 0.20g (czyli tak jak byc powinno robione), ten jak napisałem na 0.28g, widać różnicę, czy dalej mam pisać ? Edited December 15, 2009 by zwierzu93 Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Ponawiam moje pytanie bo chyba przegapiliście. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Spoko spoko nie zauważyłem subtelnej różnicy. BB w tych cymkach robi się za pomocą drutu wsadzonego w wycięcie w GB i 2 końcu zahaczonym o suwadło . Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Może ktoś dać jakąś fotkę jak to wygląda? Trzeba GB rozbierać do tej operacji? Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Suwadło jakieś specjalne musi być? czy te co jest styka? i gdzie ten drut dostane? po sklepach się pytać? czy jest gdzieś jakaś oferta? Dzięki za info ;) Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 (edited) suwadło styknie bo ma na końcu taką małą dziurkę na pręcik, a co do samego pręta to albo sam zrób albo napisz do krakmanów może mają jakiś walający się to ci dorzucą jak coś będziesz brał u nich. http://www.taiwangun.com/gearboxy_oraz_ich..._3_cm-1651.html tutaj widać tą szczelinę wyciętą w GB. Nie trzeba rozbierać GB bo wystarczy wetknąć w tą szczelinę drut. A tak na boku mówiąc na tuja ten skaczący zamek jak to nic nie kopie. Edited December 15, 2009 by Piotro Quote Link to post Share on other sites
szymon91 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 (edited) Możesz jeszcze tylko wstawić zdjęcie takiego pręta? może go samemu zrobię tak jak mówisz. EDIT. przede wszystkim chodzi mi o ta cześć która ma wchodzić do gb,z tego co myślę to tłok ma zahaczać o kawałek tego drutu i ciągnąc suwadło do siebie,podczas strzału suwadło odbija razem z ta spręzyną która w nim jest,to może jak tam się wstawi mocniejsza sprężyna to będzie mocniej kopać?? Edited December 15, 2009 by szymon91 Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Niestety nie mam zdjęć tego druta. A suwadło nie odbija na tej sprężynie tylko chodzi razem z tłokiem (np jak tłok podczas strzelania seria zatrzyma się w tylnym położeniu to suwadło także). Tak to wygląda w praktyce http://www.youtube.com/watch?v=aLcoCb1TDvc...feature=related Moim zdaniem ten blow job jest co najwyżej zabawny. Quote Link to post Share on other sites
zwierzu93 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Skusiliście mnie na EBB, dajcie fotke tego druta, albo jakiś rysunek poglądowy jak to ma wyglądać i jakie mniej więcej więcej wymiary. AIMŁ 500 fps+ EBB - kuszące ;D P.s. zrobie fotki części po starciu z m150 po 30k kulek - ta liczba zbliża się wielkimi krokami, a przegląd trzeba wykonać. Quote Link to post Share on other sites
Dziobak95 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 Nada się zwykły miedziany drut odpowiednio zagięty i docięty? czy będzie za miękki? Quote Link to post Share on other sites
Dziobak95 Posted December 15, 2009 Report Share Posted December 15, 2009 (edited) kurde drut razem z tłokiem doszedł do końca gb i się zablokował wie ktoś jak zwolnic anti reversala bez otwierania gb? edit sory za posta pod postem ale coś się skiepściło. W każdym razie już doszedłem jak to zrobić. Edited December 15, 2009 by Dziobak95 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts