Wyborowiec Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Robnok jeśli możesz wrzuć fotki bo jeszcze nie widzieliśmy AKS74MN był jedynie mój AKS74N i AKM Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Mówisz i masz... Fotki może nie 1sza klasa, ale ciemno już a i aparat klasy najwyższej nie jest (fotograf tym bardziej ;) ). co na fotce to chyba nie muszę mówić...strony lewą i prawą też raczej rozróżniacie ;) Dla porównania z CM. 032A Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Czyli z wyglądem wszystko ładnie pięknie ale jak z osiągami: 1. zasięg i na jakich bb 2. rof na jakiej batce 3. skupienie 4. i czy było coś wymieniane na start . Czy mógł byś zrobić testy magnesem aby na pewno upewnić się co jest ze stali ? Z góry dzięki :) Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 (edited) hehe jeśli znajdę jakiś magnes ;) Osiągi na razie nie wiadomo, mam problem z baterią :/ podłączam ją do ładowarki mikroprocesorowej, włącza się dioda rozładowywania, po 5ciu sekundach zmienia się na ładowanie a znowu po 5ciu na naładowane...czyżby batka padła? ma ktoś jakiś pomysł? Po podłączeniu batki od 14ki kałach śmiga aż miło posłuchać. O zasięgu się nie wypowiada, bo nie mam na razie jak zmierzyć. ale na pewno nosi dużo dalej niż 14ka. AAAA...zapomialem Od razu wymieniłem gumkę na systemę. Edited February 26, 2009 by Robnok Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 METEOR w moim AKS74N zasięg to około 55metrów. Podoba mi się to że jest celny (a nie posiadam precki) - używam Aimpointa. Osobiście używam 0,25 oraz na treningu miałem okazje użyć 0,28 na oko różnicy nie zauważyłem. Mam kompletnego stocka i bateria też standardowa. ps. Robnok fajny hełm ;) Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 To że celny tez rzuciło mi się w oczy. Strzelałem z balkonu w głęboki śnieg i ślady po kulkach były bardzo...baaardzo blisko siebie. Nikt nie wie co mogło się stać z moją batką? ps. dzięki. Schuberth - polecam! Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Batka na bank padła , miałem to samo z moją sanyo do slr-a odesłałem na gware i przysłali nową Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Coś ostatnio taiwangun sobie w.............. leci Tobie przysłali popsutą batke mi zły montaż do Aimpointa jeszcze paru kolegom z popsutymi szczerbinkami. Co jest? Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Problem ze szczerbinkami to kwestia błędu producenta (za granicą też się zdarzają egzemplarze z problemami w tej kwestii). Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 (edited) Co do osiągów mojego - gumka systema, dystanser z CA, zasięg skuteczny można śmiało twierdzić, że 50M - za 3 razem trafiłem w drzewo 30 cm średnicy, więc źle nie jest - podejrzewam, że gdyby szczerbinka była na stałe i miałbym wszystko wyzerowane i ustawione cacy byłoby szybciej. Używam 0.25 P&J kulek. Nosiło kulki dalej, tak z 60-65, przy czym tam już leciały gdzie chciały - może wiatr, może słaba jakość kulek, nie wiem :). Edit: Metry mierzone DUŻYMI krokami mające 0.9-1.1 metra tak na oko :). Edited February 26, 2009 by slayr Quote Link to post Share on other sites
Mleczaj_Krowka Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Wg. mnie drewno w cm.048 przesadzone. Nawet w "prawdziwym" AK takiego nie ma ... Nie podoba mi się, nie tykam. Mleczaj~ Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Co masz konkretnie na myśli? Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted February 26, 2009 Report Share Posted February 26, 2009 Czy ktoś z użytkowników najnowszej cymy może sprawdzić body ( test magnesem) ? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Powiem tak w silniku musi być magnes tak? bo podczas wyciągania GB silnik strasznie ciągnie do body więc musi to być stal o ile się nie mylę ;) Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 sprawdziłem magnesem. Jedyne rzeczy, które go nie przyciągają to lufa, podstawa szczerbinki ze szczerbinka i muszka. Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Gdy wyciągałem GB, silnik przyciągał jak cholera - potwierdzam. Proste rozwiązanie problemu ze szczerbinką: 1. Naciskamy podstawę szczerbinki i ją wyciągamy 2. Podważamy czymś płytkę (tę pod szczerbinką) i wyciągamy 3. Wsadzamy w imadło (tudzież inny przyrząd) i delikatnie gniemy :) Po wsadzeniu z powrotem na swe miejsce szczerbinki oraz płytki przyrząd celowniczy działa idealnie :) P.S. Muszę się pochwalić :). Stylizuję się na ruskiego wojaka z konfliktu w Czeczenii - Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 No fajny Mundur. Ja szczerze wole Polski ;) . Tylko jeszcze zmień magazynek i replika będzie lepiej wyglądała. Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Ale pas WP i magnumy ;) Dziś znowu podłączyłem batke do ładowarki...ładowała się już 15 minut :) jeszcze kilka dni i może się rozkręci :) Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Co do magazynka, to podam lekko makabryczny przykład użycia. Film z egzekucji Polaka w bodajże Pakistanie. TVP pokazało pierwszą klatkę - bakelitowy magazynek zamontowany. Quote Link to post Share on other sites
Filiop Posted February 27, 2009 Author Report Share Posted February 27, 2009 Patrzcie drodzy państwo... http://www.wgcshop.com/pcart/shopper.php?i...G-CM048M_srch_1 (magazynek i łoże...) Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 dziwne... Quote Link to post Share on other sites
Filiop Posted February 27, 2009 Author Report Share Posted February 27, 2009 może i dziwne, cena w porównaniu do tej naszej też dziwna.. wiem, wiem kryzys etc. :P Dziwne ale prawdziwe i niestety cała dziwność tego zjawiska na naszą niekorzyść... Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Transport + cło + marża - wyższa cena. Co w tym dziwnego ? Łoże i magazynek zdecydowanie lepsze niż dostępna u nas wersja. Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Mi się z tym magiem podoba. Fakt, magnumy zmienię, ale pasa nie zamierzam :). Nie muszę być "koszer" :). On mi odpowiada ;). Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted February 27, 2009 Report Share Posted February 27, 2009 Najważniejsze że pas nie ma klamry WP ;) . Tylko jest normalny. Mundur jest wg. mnie ok wiadomo że nie aż taki wspaniały jak Polski ale jest ok :D Robnok jak skończysz "prace" z batką to daj znać co i jak. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts