slayr Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Okładziny schodzą przy użyciu dłoni :). Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 To tak: 1 otwierasz rygiel rury gazowej 2 wyjmujesz rurę gazową 3 przekręcasz mała dźwignię ukrytą w okuciu łoża / obsadzie łoża to tyle ;) *4* jeżeli posiadasz drewniane łoże należy wyjąć również wycior ***w broni palnej jest inna kolejność (trzeba wyjąć zamek/suwadło)*** Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 (edited) Czy ktoś z was montowal na swoim kalaszu lufe precyzyjna? Ja sie nad taka zastanawiam. No i jakimi kulkami strzelaja wam najlepiej. mam na mysli wage i producenta. Ja mam wstawioną preckę 6,04 Systemy. Sprawuje się rewelacyjnie (dobre skupienie i zasięg). Kulki - ostatnio używam G&G 0,25 - i sobie je chwalę. @Jey a jakiego AK chcesz oszpecić tymi szynami ;-) ? Edited March 7, 2009 by ALABASTER Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 7, 2009 Report Share Posted March 7, 2009 Aż mi go szkoda ;) Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Te szyny to takie mocno przyszlosciowe plany. Zreszta jeszcze nie zdecydowalem. ALABASTER sprawdzales ile fpsow masz z precka? Co do uzycia dloni, wole raz spytac niz raz roz****ć Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 No i przetestowane w boju. Efekt? Zgubiona szczerbinka. Cholernie na nią uważajcie. Teraz prośba o radę do Was - sami wiecie jak wygląda AK bez szczerbinki (czyt. nieładnie :) ). Szczerbinka to koszt 45zł. Co z tego jeżeli jednak ją kupię, skoro prędzej czy później i tak mi wypadnie? I co zrobić z płytką sprężynującą? No właśnie. Zostaje też druga opcja - kupno montażu bocznego z szyną RIS (50zł) + jakiejś optyki (co wg. Was lepsze? Luneta czy kolimator?). Teraz mam zonka i nie wiem co zrobić ^^. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Szczerbinka jest i tak elementem koniecznym poszukaj na allegro ostatnio widziałem za 20zł od oryginały więc może znajdziesz a jeśli wypada to może trzeba ją po prostu przykleić będzie najwyżej atrapa. Co do optyki to zależy to czego używasz (ja głównie do szturmu) i dla tego mam kolimator ale jeżeli lubisz trochę się poukrywać i będziesz miał precke to luneta. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Ja mam szyne z montazem i kolimator. W strzelaniu z okna w drzewa zdecydowanie dominuje kolimator, ciezko bardzo bylo mi ustawic szczerbinke i muszke by celnosc zadowalala. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 @Jey z precką stabilne > 435 fps na kulkach G&G 0,20. @Slayr - IMHO tylko koli - AK to nie snajpa :-) Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Atam, ja staralem sie strzelac ze starego g36c z jg jak skrytobojca jakis ;) teraz jeszcze z takim zasiegiem. Z tyloma fpsami macie jakas boczna? Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Ja mam jeszcze G17 - jakby ktoś wyeliminował mojego AKM'a, lub gdyby w jakimś budynku przyszło nieco postrzelać :killer: Poza tym boczna +10 do lansu :wink: Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 A hita z kilku metrow 3-5 ktos dostal? Tak z ciekawosci pytam, nie wiem czy gerboxa slabszego nie wsadzic jak bedzie pasowal albo nosic na plecach giete, w sumie to temat na inne forum. Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Jey to nie w tym wątku. W tym wątku to raczej my strzelamy :wink: A nie do nas :killer: Poza tym z kilku metrów to nie wypada strzelać - wystarczy krzyknąć - dostałeś ! Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted March 8, 2009 Report Share Posted March 8, 2009 Zależy od osoby strzelanej. Gdy ów osoba się ewidentnie i nagminnie nie przyznaje, z największą przyjemnością pakuję jej z 10 kilka kuleczek :]. Koniec Offtopu. Zamawiam szczerbinkę z P&J, zobaczymy co to będzie ;). Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Sprawdzal ktos dlugość lufy? zastanawiam sienad zakupem precki systemy. Producent niby podaje zema 480mm Systemki widzialem majace 469 w sumie powinno byc ok? Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Do AKM 455mm Do AK74 max 480mm (wystaje z lufy i ukrywa się w tłumiku) Jednak ja i tak bym brał do AK74 455mm bo nic mi nie wystaje z lufy zew. Tak po za tym było już o tym mówione ;) Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Do 74 max 502mm albo 504mm, nie pamiętam dokładnie. Takie są stockowe w VFC i nie wystają z urządzenia wylotowego, uprzedzając pytanie 509mm już wystaje. PS. Z tego co wiem, to nie temat o tuningu... Quote Link to post Share on other sites
wozzie33 Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 @slayr Jeśli chodzi o tą płytkę pod szczerbinką to musisz przewiercić ją wiertłem i wkręcić w to miejsce małą śrubkę (zauważ że pod spoderm jest miejsce na śrubkę :-P ) Jeśli to zrobisz wtedy podstawka powinna spełniać swoją rolę. Z góry ostrzegam, że w życiu nie widziałem twardszej stali jak ta podstawka!! dlatego jeśli zależy Ci na tym to zapomnij o zwykłych wiertłach. Ja użyłem do przewiercenia wiertła ze stali HSS o rozmiarze 3,0. (z czterch wierteł zostało jedno ,więc najlepiej kup ich kilka). Miłej zabawy ;-) Pozdro. Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted March 9, 2009 Report Share Posted March 9, 2009 Ktoś polecił banalny sposób poprzez wciśnięcie pomiędzy tą blaszkę, a podstawę szczerbinki nieco papieru. Można spróbować zastosować ten pomysł z czymś nieco trwalszym. edycja: ukradłem komuś obrazek z netu: http://i65.photobucket.com/albums/h216/bom...KM/DSCN0898.jpg Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted March 11, 2009 Report Share Posted March 11, 2009 Też jakaś opcja ;). Ale chwilowo tak czy siak nie mam nawet w co wcisnąć, bo blaszki również nie mam :). Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Zmieniłem zdanie i zakupiłem szczerbinkę od ostrego AK, za jedyne 25 złotych na allegro. Blaszkę zastąpiłem blaszką od starego springa AK produkcji Cymy właśnie :). By Płytka nie wyopadała wywierciłem w niej dziurkę (3.5mm), wkręciłem śrubkę 3mm, pod spodem podkładeczka - efekt: nareszcie normalna szczerbinka :). Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Z nastawką na 800 czy 1000 metrów? Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 800. Wiem, wiem. W AKM były nastawki do 1000. Ale te z 1000 metrów były po 40 zł, więc wybrałem tańszą opcję. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Ten człowiek od którego kupowałeś miał jeszcze jakieś ciekawe bajery do AK? Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Coś tam ma... W każdym razie polecam - bardzo szybka przesyłka :). http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=5282042 Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts