Wyborowiec Posted March 15, 2009 Report Share Posted March 15, 2009 Dzięki byłem prawie pewien że to on :D Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 slayr - a wrzuć jakąś fotkę po przeróbce. Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Gdy będę miał chwilę czasu - postaram się wrzucić :). Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted March 16, 2009 Report Share Posted March 16, 2009 Stokowy akumulator pozwala ile oddać strzałów? Czy ktoś miał możliwość sprawdzenia w działaniu z repliką low-capów P&J? Quote Link to post Share on other sites
slayr Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Low-capy trzeba piłować. Batka jest do rzyci, gdyż na mrozie ledwo co śmigała ;). Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Ale latają w gnieździe? ja tam wole podpiłować niż żeby mi sie telepały...MAGi musiałem porządnie zaizolować żeby nie latały po pół centymetra w każdą stronę. Moja batka po pierwszych problemach z ładowaniem teraz śmiga jak marzenie...ale fakt ja nie sypie grochem. Quote Link to post Share on other sites
METEOR Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Już trochę czasu minęło odkąd serja nowych cymek wyszła na rynek , czy możecie napisać ile wasze kałachy przemieliły bb i czy były jakieś awarię ? Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 Mój AKM (048M) przerzucił około 8 - 10 k BB. Jedyna "awaria" to fakt, że luzuje się selektor ognia - ale wystarczy go co jakiś czas delikatnie dociągnąć. Replika sprawuje się jak marzenie. IMHO to G&G i TM powinny aktualnie zejść do II klasy a Cyma zdecydowanie (za ostatnie repliki) powinna awansować do I. Batka jest w porządku. 8,4V i 1400 mA - takie coś całkiem nieźle ciągnie na sprężynie 125 m/s. ROF jest przyzwoity, batka wytrzymuje kilkugodzinną strzelankę ( jakieś 3 - 4 k BB) i zachowuje całkiem sporo energii (sądząc po czasie rozładowywania w mikro). No i ta stockowa batka jest o milion razy lepsza od stockowych batek w 'firmowych" replikach (za to że jest :wink: ). I całkiem nieźle śmiga w okolicach zera i poniżej stopni. Generalnie jak na dzień dzisiejszy jestem MEGA zadowolony z tej repliki :wink: Wszystkie moje magazynki siedzą mocno i pewnie w gnieździe - z tym nie miałem jak dotąd problemów. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 17, 2009 Report Share Posted March 17, 2009 U mnie również selektor się luzuje i to jedyna rzecz która mnie denerwuje po za tym jest super nie wspominając o stalowym zatrzasku kolby który nie pęka jak w Boyi-u jednym słowem Polecam ;) Quote Link to post Share on other sites
Boryspl Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Ja tez planuje zakup cm040:) czy jest ktos w stanie powiedziec mi, czy ewentualnie w przyszlosci mozna do niego zamontowac stałą kolbe? Quote Link to post Share on other sites
Germ Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Po kupnie body do kolby stałej, którego prawdopodobnie nikt nigdy na oczy nie widział w sklepie. Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 18, 2009 Report Share Posted March 18, 2009 Jak chcesz to mogę Ci takie body załatwić ;) Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 19, 2009 Report Share Posted March 19, 2009 http://www.wmasg.pl/aktualnosci/zza_granic...i_rynkowe/1248/ widzieliście? Już niedługo przyjdzie na świat nowy braciszek którego ja muszę mieć ;) Quote Link to post Share on other sites
stig666 Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Tak tylko ciekawe co z tą kolbą. Nie ma piękniejszej broni od AMKS:) Quote Link to post Share on other sites
Pasti Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Tak wygląda mój AKM z kolimatorem i elektrycznym hicupem: Po włożeni li-pola ROF jest niesamowity. Teraz jeszcze muszę porównać ROF z batką 9,6V i wybrać. Co to za koli? :D Quote Link to post Share on other sites
Boryspl Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Wyborowiec, a jakie magi do swojego ak masz? tzn chodzi mi o to jakiej firmy beda pasowac Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 (edited) Mi pasują wszystkie ;) Podaj linka do tych które chcesz kupić. Pozdrawiam Edited March 20, 2009 by Wyborowiec Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Co to za koli? :D Leapers SCP-RD25RGW Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Boryspl Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info...products_id=667 w sumie jest napisane ze pasuja do cymy, a w opisie repliki jest ze pasuja akcesoria innych producentow, wiec powinno pasowac, ale wole miec pewnosc Quote Link to post Share on other sites
ALABASTER Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Mam low CA i pasuje więc mid tez powinien. Quote Link to post Share on other sites
Boryspl Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 (edited) A jakie zawieszenie taktyczne jest najwygodniejsze do tego ak? tzn jakiego uzywacie? Edited March 20, 2009 by Boryspl Quote Link to post Share on other sites
Wyborowiec Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Tak ładnie mówiąc Radzieckie zawieszenie taktyczne do AK a normalnie to standardowy parciany pas do AK (zielony) jest najpraktyczniejszy po za tym że jest jedyny nie zastąpiony nie awaryjny i w ogóle naj ;) to można go dostać na allegro nowego z pokrowcem na lufę za 12złociszy. Mam i Polecam! Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Boryspl Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 (edited) Wiem ze to glupie pytanie, ale jak sie taki pas montuje do ak? nigdy kalasza nie mialem wiec nie wiem, a niezwykle mnie to pytanie nurtuje A probowal ktos do tego ak zamontowac loze drewniane? da sie w ogole? Edited March 20, 2009 by Boryspl Quote Link to post Share on other sites
sgt.Chaos Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 Przecież on ma drewniane łoże. A jeśli pytasz o oryginalne, to tak- da się. Quote Link to post Share on other sites
Robnok Posted March 20, 2009 Report Share Posted March 20, 2009 ja używam zawieszenie 3pkt od Janysta...całkiem fajne tylko że niezbyt wygodne jak trza kolbę złożyć :/ Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts