Miszcz120 Posted July 16, 2014 Report Share Posted July 16, 2014 Takie rzeczy nie podlegają gwarancji ?? Chyba, że nieszczęśliwie pisssdnąłeś repliką w coś i takowe uszkodzenie wystąpiło ? U azjatów nie ma czasem zatrzasków do Masady A&K ?? Quote Link to post Share on other sites
azzaval Posted July 19, 2014 Report Share Posted July 19, 2014 (edited) Może ktoś wie czy można gdzieś u nas kupić blokadę lufy? Znalazłem tylko w stanach, ale razem z komorą i dyszą - wygląda to tak http://cdn1.evike.com/images/large/hu-masada-a.jpg A może spasuje tam jakaś inna blokada? Edited July 19, 2014 by azzaval Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Rozumiem, że Ci chodzi o zwykłą blokadę lufy z hopkiem ? Nie wiem czasem czy inne nie pasują, z innych hop-up'ów, ale nie wiem, bo nie próbowałem. A jak nie, to zrób patencik na teflon i powinno Ci wystarczyć. Quote Link to post Share on other sites
MeGustaKuba Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Mam pytanko jak wygląda sprawa z gb trwały?Jaką sprężynę wytrzymuje? I czy ta MASADA to to samo co inne z A&K: http://gunfire.pl/product-pol-1152204165-Replika-karabinka-Masada-CQB-czarna.html Quote Link to post Share on other sites
uenon Posted July 22, 2014 Report Share Posted July 22, 2014 Po ok 5k ammo przebiegu, na 130-tce i reszcie stockowej nic złego się nie stało, wiec można by sie pokusić nawet o 140 przy ewentualnym wzmocnieniu części gearboxa, ale po co, już teraz na 0.25 daje stabilne 435fps ;) Jeżeli chodzi o link: Ohh chwycie RISowy, gdyby tylko sprzedawali Cie osobno gdzieś za dobre pieniądze. Poza tym lufa krótsza ;) takie wygodniejsze maleństwo już i tak wygodnego karabinu Quote Link to post Share on other sites
azzaval Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 (edited) Co do blokady lufy, to pomierzyłem miejsce na nią w komorze hu, zrobiłem projekt w cadzie i kolega wydrukował mi to z absu - pasuje jak ulał. Szukam jeszcze uszczelnionej dyszy do masady, podobno pasuje dysza z m60 a&k, ale jest wszędzie niedostępna. Może ktoś wie gdzie można dostać taką dyszę (35mm)? Edited July 25, 2014 by azzaval Quote Link to post Share on other sites
uenon Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 Jeżeli o dysze chodzi to wielokrotnie wspominany Wiitech, którego mogą ściągnąć Ci Panowie z Milcorda lub samemu ;) http://www.wiitech.com.hk/eshop/product_info.php?cPath=69&products_id=333 albo http://gunfire.pl/product-pol-1152204197-Dysza-Bore-Up-do-replik-typu-MASADA-A-K.html gdzieś był link do sklepu który oferował dysze wszelkich wielkości ale przypomnieć sobie nie mogę. Quote Link to post Share on other sites
azzaval Posted July 25, 2014 Report Share Posted July 25, 2014 WiiTech już do mnie idzie, ale oczekiwany czas dostawy, to około miesiąca. Dysza z gunfire jest za krótka, przynajmniej według informacji na stronie, ma 29mm, a dysza do masady powinna mieć 34,5mm. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted July 26, 2014 Report Share Posted July 26, 2014 WiiTech już do mnie idzie, ale oczekiwany czas dostawy, to około miesiąca. (...) Gdyby ktoś chciał zakupić chętnie dołączę się do zamówienia zbiorowego. Quote Link to post Share on other sites
SikorPL Posted August 2, 2014 Report Share Posted August 2, 2014 Czy ktoś wie czym sie różnią dwie wersje sprzedawane w GF (twierdzą, że tylko detalami zewnętrznymi) ? Wersja 1 http://gunfire.pl/product-pol-1152192468-Replika-karabinka-Masada-tan.html Wersja 2 http://gunfire.pl/product-pol-1152205320-Replika-karabinka-Masada-II-tan.html Quote Link to post Share on other sites
Ptaq5 Posted August 5, 2014 Report Share Posted August 5, 2014 Blokiem gazowym Quote Link to post Share on other sites
Ptaq5 Posted August 5, 2014 Report Share Posted August 5, 2014 Po przyjrzeniu się: także oznaczeniami oraz tłumikiem płomienia. Quote Link to post Share on other sites
outsider Posted August 13, 2014 Report Share Posted August 13, 2014 Blokiem gazowym, tłumikiem płomienia (tak jak wyżej wspomniano), wewnątrz (według Pana z Gunfire) lepszymi podzespołami. Oznaczenia pozostały te same co w wersji 1, łącznie z naklejką Magpul. Quote Link to post Share on other sites
Visct Posted August 25, 2014 Report Share Posted August 25, 2014 Odnośnie montażu zawieszenia to przy kolbie znajduję się dziura, przez którą przeciągnąłem trytkę i zamontowałem zawieszenie. minusem jest to, że nie można złożyć kolby do końca. odnośnie cylindra głowicy to jaką polecacie? Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted August 29, 2014 Report Share Posted August 29, 2014 Mam pytanie odnośnie mechanizmu przeładowania. Jest gdzieś może na rynku w PL, jakiś odpowiednik paru części, gdyż mi poszła blaszka od okienka i blaszka trzymająca rączkę od przeładowania... No i teraz muszę latać bez całego mechanizmu. Dla mnie to nie problem, ale wypadałoby, gdyby replika wyglądała jak należy :) Quote Link to post Share on other sites
Visct Posted August 31, 2014 Report Share Posted August 31, 2014 Mam pytanko, czy istniej jakiś magiczny sposób montażu gb żeby działał selektor obustronny? Pomimo obejrzenia kilku filmików nadal mam z tym problem ... Jeżeli ktoś byłby miły i napisał łopatologiczną instrukcję, to by było miło :) Quote Link to post Share on other sites
blackest Posted October 3, 2014 Report Share Posted October 3, 2014 Czołem, szybkie pytanie, czy ktoś używało może z masadą magazynków Lonex Flash mag ? Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted October 29, 2014 Report Share Posted October 29, 2014 Z tym selektorem to jest porażka. Ja to robiłem kiedyś za odwal się i włożyłem jakoś. A teraz przed moim wyjazdem nie mogłem przez 3 godziny tego szitu zrobić... :/ Jedyna najbardziej wkurzająca sprawa w tej replice to ten nieszczęsny selektor, który jest sporą wadą. Quote Link to post Share on other sites
Visct Posted November 3, 2014 Report Share Posted November 3, 2014 Ma ktoś jakiś dobry patent na zawieszenie jedno punktowe? Sposoby które były umówione wcześniej jakoś nie przypadły mi do gustu. Może ktoś by się podjął zrobienia montażu takiego jak do Masady PTS, z tymże dopasowanego do dziur od A&K? Quote Link to post Share on other sites
maczo007 Posted November 3, 2014 Report Share Posted November 3, 2014 (edited) Ja przełożyłem paracord przez dziurki w body. Z jednej strony zawiązałem a z drugiej montuje zawieszenie jednopunktowe. Edited November 5, 2014 by Marrtinez Quote Link to post Share on other sites
TheNiekot Posted November 26, 2014 Report Share Posted November 26, 2014 Czy ktoś ładował do Masady inny szkielet niż 2GX ? Jak jest kompatybilnością szkieletów alu ? Czy może warto rozważyć tańszy szkielet (np wzmocniony JG) + sorbopad ? U mnie po paru miesiącach strzelania z wymienionymi bebechami, na stockowej sprężynie pękł szkielet w przedniej części.. Co miałem wymienione w gb: speedowy lekki tłok głowica tłoka ALU głowica cylindra uszczelniona zęby 14:1 łożyskowane łożyska kulowe speedowy silnik dysza WiiTech reszta stock Powyższy zestaw dawał przyjemne ~445 fps i 17 k/s na lipku 7,4V, oczywiście z zestawem WiiTecha. Quote Link to post Share on other sites
- Ojciec - Posted November 28, 2014 Report Share Posted November 28, 2014 Pytanie z innej beczki - możecie się pochwalić jakie głowice cylindra siedzą w waszych masadach? Jestem na etapie poszukiwań, i chętnie skorzystam z waszych doświadczeń :) Słyszałem już, że sprawa nie jest tak prosta jak by się mogła wydawać - niektóre głowice do emek mają zbyt szeroką prowadnicę dyszy i nie chcą ładnie pracować z masadowym niestandardowym wynalazkiem którego i tak wymieniam (u mnie prowadnica dyszy w głowicy musi śmigać z dyszą wiitecha). Możecie coś doradzić? Z góry dzięki za pomoc :) Quote Link to post Share on other sites
blackest Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Panowie, pomocy, problem mam. Podczas strzelania, raz na (powiedzmy) 7 kulek mam zacinkę jak na poniższym zdjęciu: https://www.dropbox....roblem.jpg?dl=0 Za każdym razem kulka zacina się na podwiniętym kołnierzu. Czym to może być spowodowane ? Za bardzo wystający kołnierz, zły montaż gumy, zbyt miękka guma (zielony guarder), a może w zestawie wii techa (dysza + komora) powinna się znaleźć guma od wii techa ? Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Po pierwsze- nie ma zielonego guardera, zielone gumy robi tylko G&G. Druga sprawa- kiedy guma była kupowana? Quote Link to post Share on other sites
blackest Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Ok, ok... g&g. Nie pamiętam kiedy, guma pierwszej świeżości nie jest. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts