Nath Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Ta gumka z tą komorą robi same problemy, bo ma strasznie gruby kołnierz. Quote Link to post Share on other sites
pan kozaq Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 Spróbuj zmienić gumkę na czarną systemę lub białego guardera, są cieńsze Quote Link to post Share on other sites
blackest Posted December 29, 2014 Report Share Posted December 29, 2014 @Nath, @pan kozaq: Dzięki. A czarna systema mi chodzi po głowie. Quote Link to post Share on other sites
Bernard Posted January 9, 2015 Report Share Posted January 9, 2015 Planuję w tym roku wyposażyć się w pierwszą replikę powyżej 450fps, dokładniej to celuję w ~550fps. I pytanie: czy sensowne jest branie jako podstawy takiej oto "długiej" masady?: http://gunfire.pl/product-pol-1152194773-Replika-karabinka-MSD-Sniper-tan.html Czy jest szansa tak ją wymaksować, by strzelała w tych prędkościach i nie psuła się? I (pi razy drzwi) jaki byłby to koszt, nie wliczając kosztu samej repliki? Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Szanse są, ale żeby repliczka była epicka jak chcesz zapewne, to drugie tyle na tjuning :) Podstawa to wymiana komory hop-up z dyszą w tej replice z gumeczką rzecz jasna. Później na pewno silnik, zębatki i układ cylinder-tłok. Największy koszt to na pewno układ komora-lufa, bo byle precki chyba nie chcesz wrzucać, chociaż półprecki Aresa czy KWA zdają egzaminy (bynajmniej w mojej Masadzie 450 fps na auto i semi). Co do stocka to nie jestem w stanie się wypowiedzieć, bo zakupiłem samą stuningowaną, ale słyszałem i czytałem od wielu, że lepiej wymienić prawie cały GB by było wszystko OK. To jest A&K, więc prócz body, to w GB szału nie ma. Aha, no i kable z mosfetem i dobrym zasilaniem 11,1V to pewna oczywistość, której chyba nie muszę wspominać :) Chociaż najbardziej wkurzającą rzeczą jest selektor ognia w tej replice :D Quote Link to post Share on other sites
Visct Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 @up Montaż tego selektora to jest istna tragedia ... Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted January 15, 2015 Report Share Posted January 15, 2015 Dysza i komora to też istna tragedia. Quote Link to post Share on other sites
Visct Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Ktos sie juz moze bawil w skrocenie lufy zewnetrznej? Quote Link to post Share on other sites
adrIan Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 (edited) Owszem, ktoś kiedyś się bawił. Tokarka i narzynka 14mm lewa niezbędne. Jeśli masz dużą wprawę w obsłudze tokarki to bez narzynki się obejdzie. Skracałem też blok gazowy. Wszystko z bardzo miekkiego metalu i łatwo się obrabia. Ogółem wyszło tak: Tutaj masz link do całej galerii: https://picasaweb.google.com/100237608991729670694/20140303?authuser=0&feat=directlink Edited January 28, 2015 by adrIan Quote Link to post Share on other sites
Visct Posted January 28, 2015 Report Share Posted January 28, 2015 Dzieki serdeczne! Wyglada zacnie. Od jutra rozpoczynam poszukiwania jakiegos tokarza na miejscu :D Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Witajcie. Po raz kolejny nabyłem Masade :D No, ale trzeba ją troszkę podreperować :| Szukam jakiejś pomocnej duszy, co porobiłaby mi dokładne fotki zasłony "okna wyrzutni łusek".[?] Głównie chodzi mi o fotki jak to jest ułożone w body, blacha, ta "rurka" i rączka przeładowania. Z tym prosiłbym n PW. A co do gumki. Przy dyszy i komorze WI-Tech Polecam niebieskiego Madbulla. Super szczelność, zero zacinek w porównaniu do G&G czy Systemy. Z góry dzięki za pomoc :P Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Cały mechanizm przeładowania jest felerny i trochę z tym walczę. Znajomy musiał mi jedną część dorobić, ponieważ ułamał się jej fragment. Postaram się wrzucić fotki niebawem jak to wygląda i jaki element musiałem dorobić oraz dlaczego. Także jak ktoś bawi się suwadłem to prędzej czy później to go czeka. Chociaż blaszkę zakrywającą okienku wyrzutu łusek, też by wypadało troszku grubszą i porządniejszą dorobić, niż to co oferują fabrycznie. Ja mam pytanie do użytkowników Masady A&K. Czy ktoś ma jakąś receptę na ten selektor ognia oraz na przyciski zwalniacza magazynka ? Pierwsze wiadomo o co się rozchodzi, a o to drugie, to coś mi teraz luźno chodzi o magazynki często gęsto mi wypadają, a izolka jest średnim patentem (pasek na magazynku usztywniający magazynek). Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted February 22, 2015 Report Share Posted February 22, 2015 Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 Dzięki za fotki. Pomogą mi na pewno :) A co do zwalniacza maga, ja zrobiłem w swojej taki patent :D Zużywa się po dłuższym czasie i trzeba go ponowić, ale jak się przyłożysz to będziesz miał na długo. W ICSie też tak poprawiałem zatrzask maga. Kawałek blaszki i klej dwuskładnikowy, musi być mocny, twardy i nie kruchy :P Jak ktoś za dużo nadrobi, to delikatnie szlifować, aż do perfekcji :)) Quote Link to post Share on other sites
Okota Posted February 23, 2015 Report Share Posted February 23, 2015 (edited) Podpowie ktoś gdzie poza PL dostanę Masadę A&K w wersji II czarnej MSD Gen. II Bo u nas cena jest taka - i to w mega "promocji" że za 2 stówki więcej dostanę MSK WE... Czy też lepiej dołożyć do WE? :D Edited February 23, 2015 by Okota Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted February 24, 2015 Report Share Posted February 24, 2015 @bamper12 - nie wiem czemu, ale teraz mi luźno ten zatrzask działa. Dlatego chyba magi mi wypadają. Chociaż postaram się ten patent też zastosować u siebie, ale to zastąpię to wszystko klejem cyjanoakrylowym (z paneli tego nie mogę się pozbyć jak samolot kleiłem). Quote Link to post Share on other sites
Okota Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Nie polecam ci kleju cjanoakrylowego jest za twardy i moze odpasc, lepiej klej epoksydowy a juz idealem byloby uzycie masy Wurth K+D bo jest sprezysta i klei sie do wszystiego:) Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted February 25, 2015 Report Share Posted February 25, 2015 Jeśli po wyschnięciu nie jest kruchy, to powinien dać radę :P Spróbuj jeszcze dać twardszą sprężynę, ja też ją od razu zmieniłem :) Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 Lepsza sprężynka dała radę jak najbardziej w replice i magazynki już nie mają prawa wypaść :) Teraz mam troszku czasu i chęci, to pochwalę się jakoś na dniach moimi modyfikacjami, które mam nadzieję usprawnią działanie repliki i zwiększą bezawaryjność. PS. Wiecie gdzie można kupić ucho do zawieszenia, które można zamontować na body, lub kto by mnie fajne, metalowe zrobił (no i za jakie dolany) ? Quote Link to post Share on other sites
xenon500 Posted May 9, 2015 Report Share Posted May 9, 2015 Też się podpisuję pod uchwytem. Mnie interesuje ten na kolbę. Też macie problemy z kompatybilnością magów ? Hicap ICS nie podaje :( a w emkach działa jak ta lala. Quote Link to post Share on other sites
Aenoq Posted May 27, 2015 Report Share Posted May 27, 2015 Od wczoraj jestem posiadaczem tej repliki którą nabyłem już po sporych modyfikacjach wewnętrznych od użytkownika wyżej. Generalnie wszystko pięknie śmiga, niesamowity zasięg jak i szybkostrzelność, jedyne co razi w oczy to napis "Made in China" z prawej strony repliki. Jutro postaram się wrzucić jakieś zdjęcie. Btw. Polecam użytkownika xenon500. Quote Link to post Share on other sites
Miszcz120 Posted June 4, 2015 Report Share Posted June 4, 2015 Mam pytanie. czy ktoś może miał takie cuda z AirsoftPro do swojej Masady ? Czy warte ceny to jest itd ? http://deltashop.pl/p/216/2059/komora-hop-up-cnc-masada-pts-ks-komory-hop-up-czesci-replik-elektrycznych-czesci-i-dodatki-do-replik.html http://deltashop.pl/p/216/1754/element-komory-hopup-masada-a-amp-k-komory-hop-up-czesci-replik-elektrycznych-czesci-i-dodatki-do-replik.html http://deltashop.pl/p/309/728/uszczelniana-dysza-do-masada-pts-standard-dysze-czesci-replik-elektrycznych-czesci-i-dodatki-do-replik.html Quote Link to post Share on other sites
bamper12 Posted June 6, 2015 Report Share Posted June 6, 2015 Kolego ! Masada A&K a od PTSa to nie to samo :) Nie mieszaj części, bo to nie będzie pasowało. Z doświadczenia polecam Wii-Techa - trzeba tylko popracować nad tym aby się sama nie rozregulowywała ! Pzdr. Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted June 14, 2015 Report Share Posted June 14, 2015 Jak wygląda sprawa z tymi magami? http://gunfire.pl/product-pol-1152204661-Magazynek-polimerowy-low-cap-85-kulek-do-M4-M16.html Quote Link to post Share on other sites
Wolfran Posted June 28, 2015 Report Share Posted June 28, 2015 Miszcz ja mam coś takiego: http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=3137&osCsid=03218be090bff215dd160 http://airsoftpro.cz/eshop/product_info.php?products_id=1721&osCsid=03218be090bff215dd160 Do tego dysza Wii-Techa I jest pięknie :D Panowie, szukam suwadełka od komory hopka do Masady, ma ktoś taką wolną, ponieważ moja jest połamana. Albo wie gdzie mogę taką dostać w Polsce ? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts