Cybul Posted September 18, 2004 Report Share Posted September 18, 2004 No nie przesadzajmy, bez przesadyzmu ludzie, ze sie rozleciala giwera to juz nie jest wina sklepu, tylko producenta danego modelu. Moze jeszcze to ze kulki wystrzelalas te co byly z giwera dodane to tez wina sklepu ? Quote Link to post Share on other sites
Cybul Posted September 19, 2004 Report Share Posted September 19, 2004 O gwarancji piszesz teraz, wczesniej pisales o tym ze sie tylko rozwalily. Jesli nie potrafisz sprawy zalatwic no to trudno, poczytaj forum jak to ludzie robili, gdy im gwarancji nie chcieli uznac. Quote Link to post Share on other sites
rezul Posted September 23, 2004 Report Share Posted September 23, 2004 kolejne oszustwo ! :evil: Pisza na swoich materialach promocyjnych ze sa bezposrednim importerem, ale z potwierdzonych zrodel wiem ze przynajmniej tego co jest w ofercie tajgun.pl sami nie sprowadzaja... :x Quote Link to post Share on other sites
tajgun.pl Posted September 24, 2004 Report Share Posted September 24, 2004 Karty gwarancyjne wskazują jako importera firmę Militaria.pl, podczas gdy prawdziwym ich importerem jest firma TAJGUN. Zaklejane są na opakowaniach oznaczenia prawdziwego importera co godzi w wiarygodność i łamie przepisy ustawy o stosowaniu praktyk nieuczciwej konkurencji. I like to kill slowly :twisted: Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 hmm dostałem wlasnie maila z militaria.pl ze wyslali mi jakies zamowienie, mimo ze od kilku miesięcy nie wchodziłem na ich strone :) albo ktos moje konto tam zhackowal albo maja balagan straszny :) Quote Link to post Share on other sites
Procent Posted October 11, 2004 Report Share Posted October 11, 2004 kolejne oszustwo ! :evil: Pisza na swoich materialach promocyjnych ze sa bezposrednim importerem, ale z potwierdzonych zrodel wiem ze przynajmniej tego co jest w ofercie tajgun.pl sami nie sprowadzaja... :x Swego czasu (rok temu) na pudełku od XMa widniała naklejka tajguna jako importera i wcale się z tym nie kryli... Quote Link to post Share on other sites
Szczuku Posted November 10, 2004 Report Share Posted November 10, 2004 Pewnego razu zamówiłem w militaria kominiarke letnia jedno-otworową.Gdy kurier przyjechał to akurat nkogo nie bylo w domu tylko w skrzynce byl kwit do odebrania.Polecialem na poczte po paczke i po jej otwarciu zamiast letniej byla zimowa trzy otworowa.Dzwonie do nich i mowie co jest przeciez zamawialem letnia.Koles do mnie mowi ze przepraszamy pomylka kolega zle zapakowal niech pan odesle i przyslemy panu wlasciwa.Pomyslalem ze bezsensu odsylac o jakas kominiarke rzedu 20 zł, wiec zostawilem ja sobie.Ale jedna fakt jest faktem iz napewno zrobili to specjalnie ze przysali mi niewlasciwa. NIE POLECAM TEGO SKLEPU NIKOMU!!! Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted November 10, 2004 Report Share Posted November 10, 2004 Ale jedna fakt jest faktem iz napewno zrobili to specjalnie ze przysali mi niewlasciwa. Nie no, rozwaliło mnei to zdanie... Na pewno goście siedzieli i stwierdzili: "a huj,zrobimy gościoowi na złość i wyślemy mu dokładnie inna kominiarkę niż chciał"... Proszę, nie popadajmy w absurd. Nieznosze tego sklepu bo mnie wyciulali dwa razy ale nei zakładajmy czyjejś czystej złej woli. Maja po prostu totalny bajzel i klientów głęboko w dupie, ale nie wierze żeby cos robili ludziom po złości... Pzdr Quote Link to post Share on other sites
Panda Posted December 31, 2004 Report Share Posted December 31, 2004 nie polecam tego sklepu. nie dość że niektóre rzeczy mają droższe, to jeszcze do tego jak chciałem zamówić colt national match to po zamówieniu napisali że nie mają ale że moge zamiast niego kupić coś tam :roll: Przeczytałem i mi szczena opadła: "Colta nie ma i nie będzie" A po pytaniu dodali tylko paseczek "nie ma" przy ofercie, zupełnie jakby miał być... Żeby było śmieszniej dokładnie to samo zamawiałem (słaby coś zaskok mają po datach sądząc...) Quote Link to post Share on other sites
Khunag Posted February 11, 2005 Report Share Posted February 11, 2005 http://www.militaria.pl/cocoon/product.xml...ifiers=category "Pistolet Maszynowy MP5A4" - możemy sobie ściągnąć (po prawej od zdjęcia) filmik, który pokazuje efekt strzelania do tarczy z tejże repliki. Ciekawe tylko jest to, że filmik ten nazywa się film_FAMAS_119kb.mpg :? Przy XM'ie jest ten sam filmik :roll: Quote Link to post Share on other sites
Szakal Posted February 11, 2005 Report Share Posted February 11, 2005 Ja także nie polecam tego sklepu. Niedośc że ceny są wyższe niż w innych to i obsługa klienta nie jest za dobra. Nie wiem czy tam robią na złośc tak jak piszecie ale tak to wygląda. Quote Link to post Share on other sites
Khunag Posted February 12, 2005 Report Share Posted February 12, 2005 "Na złość" na pewno nie, ale nie zdziwiłbym się, gdyby np. rzeczoną kominiarkę wysłali specjalnie w innym kolorze, bo tamtych mają już mało na magazynie, a kolesiowi pewnie nie będzie się chciało wymieniać... ;) Quote Link to post Share on other sites
FR_Kocur Posted February 19, 2005 Report Share Posted February 19, 2005 Ja napisze tylko tyle kupiłem tam Berette 92F i dwa razy wysyłałem na gwarancje (źle złożyłem i coś się ułamało) z tego samego powodu nie pisałem oczywiście że to moja wina i dwókrotnie naprawili. Quote Link to post Share on other sites
zia Posted March 3, 2005 Report Share Posted March 3, 2005 nie dziwcie się chaosowi tam panującemu.jako że potrzebowałem ostatnio szybko magazynek (swój zgubiłem:( ) a sklep mieści się jakieś 10 min drogi od mego mieszkanka postanowiłem nieco przepłacić, ale mieć maga szybciej, na stronie pisze że posiadają go na składzie, wyglądało to tak : JA - dzień dobry, chciałem kupić magazynek do Mp5 SD, spręzynowy z UHC PAN - Heckler&Koch ? JA - A są jakieś inne ? PAN - nie mamy takich magazynków JA - Jak to nie ma? na stronie pisze że dostępny w ofercie PAN - (ruszył się w końcu i pogrzebał w pułeczce między magazynkami do gaziaków) mamy tylko do pistoletów JA - Ale MP5 jest przeciez pistoletem (nie mogłem sobie tego darować) przyszedł drugi pan i po sekundzie narady ustalili,ze akurat nie mają ale że myśle o zakupie ( bynajmniej nie u nich )i na targach sobie nie wymacałem dostatecznie repliczki :twisted: ... JA - Macie może AEG'a G3 ? PAN - Heckler&Koch ? JA - Nie, Tokyo Marui PAN - a to nie mamy JA - jest szansa że będzie? PAN - nie, napewno nie będziemy mieli JA - do widzenia ( poczułem się tam nagle nielubiany ) i sobie poszedłem w końcu jako poczatkujący ASG-fan nie bede wdawał się w głębsze dyskusje z gościem, który min ze sprzedaży takich rzeczy zyje, znajomośc tematu sprzedawców mnie onieśmieliła Quote Link to post Share on other sites
WEGA Maciek Posted March 16, 2005 Report Share Posted March 16, 2005 To dlaczego nie poprosiłeś osoby kompetentnej? :wink: Quote Link to post Share on other sites
łotr Posted April 12, 2005 Report Share Posted April 12, 2005 Ten sklep jest do ****: Złozyłem kiedys zamowienie przez internet na pistolet asg. Następnego dnia pojechałem sobie do lasu postrzelac z wiatrowki. Byłem w srodku lasu i nagle dzwoni mi komorka. Odbieram, ale strasznie przerzwało i mało co slzszalem. To dzwonił pan z militaria. pl chciał potwierdzic moje zamowienie. Ja mu mowię, ze jestem w lesie i strasznie słabo słysze. Mowie mu ze podam mu numer stacjonarny i niech zadzwoni za godz. A on bezczelny na to ze zadnego numeu nie chce i ze mam przestac opowiadac bajki ze mi przerywa telefon, bo jak nie to więcej nigdy nie przyjma mojego zamowienia. Chciałem mu poscic wiazanke, ale stwierdziłem, ze na ***** nie rady!!!!!!!!! Quote Link to post Share on other sites
łotr Posted April 13, 2005 Report Share Posted April 13, 2005 Ktos wczesniej pisał o łamaniu prawa przez sklep militaria.pl Znam jeszcze jeden przypadek, a mianowicie chodzi o ich beznadziejne reklamy w telewizji. W ktorejs z reklam wiatrowek jest taka wzmiana zdan: Pan sprzedawca: Gdzie pan najczesciej strzela. Podpłacony dziadek (pewnie teć prezesa): Najczesciej strzelam na swojej działce. 8O A okazuje sie, ze nowym statucie Polskiego Zwišzku Działkowcow z 2004 roku jest taki paragraf: ,,Na terenie Ogrodow działkowzch istnieje całkowity zakaz strzelania z broni palnej, hukowej i broni pneumatycznej(tzw. wiatrowki). Powinni zabrac im koncesje na handel bronia. P.S. Prezes militaria.pl powinien poczytac sobie to forum, zeby wiedział, co myslš o jego sklepie. Quote Link to post Share on other sites
DariuszM Posted April 13, 2005 Report Share Posted April 13, 2005 heh..działka to nie tylko ogródek na przedmieściach wielkiego miasta, ale również wielohektarowe pole z letnią willą, w jakieś głuszy...:) Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 13, 2005 Report Share Posted April 13, 2005 Tyle ze wiatrowki do 17J nie sa bronia pneumatyczna, wiec nie podpadaja pod punkt regulaminu dzialkowego :) Quote Link to post Share on other sites
mantiz Posted April 13, 2005 Report Share Posted April 13, 2005 Na terenie Ogrodow działkowych istnieje całkowity zakaz strzelania z broni palnej, hukowej i broni pneumatycznej(tzw. wiatrowki). Dzialka a ogrodek dzialkowy to dwie rozne rzeczy. Na ogrodek dzialkowy mowi sie dzialka potocznie, natomiast prawidlowa pranie nazwa to ogrodek dzialkowy. Nie mylic z dzialka budowlana czy rekraacyjna Quote Link to post Share on other sites
łotr Posted April 14, 2005 Report Share Posted April 14, 2005 Tyle ze wiatrowki do 17J nie sa bronia pneumatyczna, wiec nie podpadaja pod punkt regulaminu dzialkowego :) W reklamie chodziło o pracowniczy ogrod działkowy. Ale coz............. :roll: Wiatrowka o energii poczatkowej do 17J nie jest bronia pneumatyczna...ciekawe a na co strzela moze na baterie, bo mi wydaje sie ze na sprzezone powietrze. Quote Link to post Share on other sites
Foka Posted April 14, 2005 Report Share Posted April 14, 2005 Wiatrowka o energii poczatkowej do 17J nie jest bronia pneumatyczna...ciekawe a na co strzela moze na baterie, bo mi wydaje sie ze na sprzezone powietrze. A co za roznica na co... Wg obowiazujacej ustawy o broni i amunicji nie jest bronia pneumatyczna, wiec przepis o ograniczeniu strzelania tylko do strzelnic jej nie dotyczy. Quote Link to post Share on other sites
Nebril Muner Posted April 27, 2005 Report Share Posted April 27, 2005 O ASG dowiedziałem się od kolegi i postanowiłem "muszę to mieć". Przeglądam w necie oferty Militaria i Military (jedyne sklepy o których wiedziałem). Patrze - a tam L85A2 za 319 PLN. Myślę sobie że cena niezbyt wysoka to uzbieram. Zbieram i zbieram i uzbierałem. Wysyłam zamówienie przez pocztę - i czekam. Dzwonią i pytają się- Borówiec gdzie to wogóle jest? Odpowiadam. P 3 dniach dostaję paczkę, radość i w ogóle, ale paczka jakby ciut za długa. Otwieram - a tu M-16. Szczena mi opadła. Odsyłam, po 4 dniach otrzymuję paczkę kurierem. Z Gunem wszystko w porządku, przeszedł tuning, ale policzyli mi za kuriera :? Nie polecam. Quote Link to post Share on other sites
PeePee Posted May 16, 2005 Report Share Posted May 16, 2005 Allegro komentarz dla użytkownika militaria.pl Wiatrówki mają KRZYWĄ lufę mimo 2 wymian na MÓJ KOSZT! nadal są KRZYWE UŻYWANE i SŁABE! Serwis zapomniał wyjąć notatkę treści"moje nazwisko (jebnięty facet)"a ja tylko chciałem prostą lufę. Mam zdjęcia,rozmowy,maile i notatkę. :lol: Quote Link to post Share on other sites
anek Posted July 6, 2005 Report Share Posted July 6, 2005 a ja niemialem problemow z tym sklepem :P zamowilem baikala pistolet wiatrowkowy jakis czas temu i pieknie cacy :P a jak zamawiam ksiazki to tylko z tamtad bo maja spory asortyment tego :P nie czepiam sie ich :P Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts