Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

JW Komandosów (dawne 1PSK)

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Dołączę się do tematu ponieważ kiedyś jako 1PSK teraz jako JWK zawsze mnie trochę inspirowało (właśnie inspirowało - bo na reko to człowiek by musiał pod mostem spać i polować by się wyżywić przy aktualnych zarobkach), to czytając teraz cały temat od deski do deski bo tak mnie w końcu natchnęło to uzyskałem sporo informacji ale parę pytań mi się nasuwa ale z góry proszę o wyrozumiałość mojej niezbyt wielkiej wiedzy:

1. Czy JWK używa Glock-ów 17? Bo przeglądając tutaj jedną z galerii natknąłem się na coś takiego:

http://www.rp.pl/galeria/748190,10,759184.html#bigImage

I jak dla mnie ewidentnie widać Glocka a mam do nich słabość :) Bo artykuł jest właśnie o nich ale z reguły posiadają USP.

2. W którym sklepie można nabyć kamizelkę używaną przez JWK w miarę przystępnej cenie, i jaką? Albo coś podobnego. Nie chcę rzecz jakiejś chinszczyzny.

3. Czy do stylizacji wystarczy MICH 2002 z montażem i Rhino? Bo tego typowego pod PVS jeszcze nie widziałem do kupienia...

To narazie tyle. Nie mam jakiejś wielkiej wiedzy na temat sprzętu bo tylko to ze zdjęć bo co to jest to częściowo dowiedziałem się tutaj ale mogę mieć luki w pamięci od natłoku informacji tutaj przeczytanych. Albo może zna jakąś fajną stronkę z konkretnym opisem żeby coś konkretnego znaleźć?

Dziękuje i pozdrawiam.

Że tak powiem idę z duchem czasu i bardziej na współczesnych:) może rok wstecz. O Miwo wiem ale nie wiem która jest tak w miarę najczęściej spotykana. Z własnej już autopsji i doświadczeń z wieloma kamizelkami miałem do czynienia i najlepiej mi pasuje Plate Carrier (mam coś na wzór LBT6094 - ale jakość daje wiele do życzenia) Bo kiedyś coś podobnego widziałem a w każdym bądź razie tak mi się wydaje. A teraz właśnie chcę iść trochę bardziej w odpowiednią stronę :) A nie wiem która by była do tego zbliżona tak wymiarami mniej więcej.

G17 widać na obrazku które załączyłem wcześniej - pan po lewej. Tak mi się mniej więcej wydaje.

A faktycznie coś było. Ale mi się wydaje że to było inne zdjęcie ale kłócić się nie będę.

Tylko jaka nazwa jest tej kamizelki? Bo przeglądam ofertę aktualną i znaleźć nie mogę a to oferta niby z 2011 r... A o coś takiego mi chodzi :icon_smile:

Edited by aro254

1. Czy JWK używa Glock-ów 17? Bo przeglądając tutaj jedną z galerii natknąłem się na coś takiego:

http://www.rp.pl/gal...4.html#bigImage

I jak dla mnie ewidentnie widać Glocka a mam do nich słabość :icon_smile: Bo artykuł jest właśnie o nich ale z reguły posiadają USP.

Glock - niektórzy tak, na wczorajszych pokazach w telewizji jeden się nawet chwalił swoim Glockiem.

A panowie na zdjęciu to tak jak pisano - "ktoś inny" - http://forum.wmasg.pl/topic/123733-ciekawostka/

2. W którym sklepie można nabyć kamizelkę używaną przez JWK w miarę przystępnej cenie, i jaką? Albo coś podobnego. Nie chcę rzecz jakiejś chinszczyzny.

Do wyboru masz dość sporo - NFM Grizzly, MIWO Chińczyk, MIWO 41.01, MIWO Termit, MIWO PC6, MIWO Kruk itd.

3. Czy do stylizacji wystarczy MICH 2002 z montażem i Rhino? Bo tego typowego pod PVS jeszcze nie widziałem do kupienia...

To słabo szukasz :P

pvs1.jpg

Dziękuje i pozdrawiam.

A proszę. I pozdrawiam również

Wczoraj nie oglądałem całość tych relacji i pewnie mi to umknęło ale za to wiem, że mogę zostawić sobie Glocka:)

A najbardziej się skłaniam do kamizelki http://miwo-military.pl/?p=8.1572.KAMIZELKA-41.01.A-22.MIWO-MILITARY tylko możne bez tych bocznych wkładów. Trzeba zbierać kasę :P

@Arafat uwierz szukałem ale po prostu trafiła się okazja to kupiłem. A to gdzie można nabyć?

Owszem była. Wczoraj wieczorem drugi raz przewertowałem cały temat poszperałem po necie i zdjęciach co zaowocowało tym, że prawdopodobnie maja też w małej ilości kamizelki Currahee Sioux. Przewinęło mi się gdzieś zdjęcie z nią ale nie mogę teraz tego jak na złość znaleźć... Tak samo jak była dyskusja na temat czy jeden z operatorów nie ma przypadkiem MMAC Eagla co też porównałem i jak dla mnie to tam jest. Dużo też widać MIWOL 4101 a co za tym idzie (jak dla mnie oczywiście), wszystkie są na bazie LBT6094 tylko że z widocznymi zmianami. Więc wnioskuje, że takowa kamizelka do stylizacji może się nadawać, podkreślam STYLIZACJI. Jeśli mój wniosek jest błędny to mnie poprawcie.

A jak przeliczyłem też koszty nowej kamizelki z MIWOL 4101 z pewnym setem to jak cena osiągnęła 4-cyfrową liczbę to mnie zabiła. A właśnie, jak napisałem wcześniej, to właśnie mam narazie coś na wzór LBT ale made in China. A ten typ najbardziej mi odpowiada po wielu doświadczeniach z kamizelkami. A te trzy które wymieniłem są bardzo do tego zbliżone ale cena tych akurat zwala z nóg...

Owszem była. Wczoraj wieczorem drugi raz przewertowałem cały temat poszperałem po necie i zdjęciach co zaowocowało tym, że prawdopodobnie maja też w małej ilości kamizelki Currahee Sioux. Przewinęło mi się gdzieś zdjęcie z nią ale nie mogę teraz tego jak na złość znaleźć... Tak samo jak była dyskusja na temat czy jeden z operatorów nie ma przypadkiem MMAC Eagla co też porównałem i jak dla mnie to tam jest. Dużo też widać MIWOL 4101 a co za tym idzie (jak dla mnie oczywiście), wszystkie są na bazie LBT6094 tylko że z widocznymi zmianami. Więc wnioskuje, że takowa kamizelka do stylizacji może się nadawać, podkreślam STYLIZACJI. Jeśli mój wniosek jest błędny to mnie poprawcie.

4101 jest kopią (a raczej powstała na bazie przetargu) właśnie Siouxa CRH (w wersji LC).

No wiadomo, że to nie będzie to samo :P przede wszystkim przez system QR co zmienia trochę strukturę kamizelki. Dodatkowo pod comfortpady na ramionach są miękkie podkładki, które są połączone z tylnym panelem kamizelki, a co stanowi fajne rozwiązanie którego no w LBT brakuje a zapewne poprawia komfort jej noszenia. Ale jak pisałem cena zabija.

Wczoraj wieczorem drugi raz przewertowałem cały temat poszperałem po necie i zdjęciach co zaowocowało tym, że prawdopodobnie maja też w małej ilości kamizelki Currahee Sioux.

Nie w takiej małej, w rożnych wersjach znajduje się u nich ok. 20 sztuk tych kamizelek.